Ahir no vaig sortir. Vaig decidir que com que abans d’ahir vaig acabar amb pàjara per passar-me de ritme, ahir millor descansar. Per postres, no se ben bé que vaig menjar, que em vaig fer asidu a la tassa del water, avui ja estic millor.

Ahir a nit, des de la plaça del poble, vaig dibuixar una ruta nova per fer avui, tot i que s’ha de modificar un pel.

La idea era arribar al punt més alt de la banda esquerra de la vall del Jiloca, es a dir entre Bea i el Colladico, que crec que son 1347 metres.

L’any passat varem fer una ruta, que passava pel Colladico, però era majoritariament per carretera i no em feia gaire gracia de repetir-la, així que amb finalitat Colladico la vaig redibuixar.

Sortir de Villanueva de Jiloca pujant per la rambla que va directa a Anento, ja hi ha una primera tonya important als primers 5 kilòmetres, començem pujant, però es fa prou bé.

Des d’Anento anem a buscar l’Aguallueve, no hi havia estat mai i no tinc clar que hi hagi passat per davant, només he vist un vassal d’aigua bruta que no tinc clar que fos l’Aguallueve. La pujada molt dura, la pega es que no es ciclable i hi ha gran part de la pujada que s’ha de fer a peu. Segurament aquesta via sigui bona de tornada.

A partir d’aquí, pista fins a Ferreruela de Huerva. La pega, un segón error, es que la pista que vaig dibuixar va per carretera fins a Ferreruela, i la carretera sobra. No semblava carretera, sinó una pista sense asfaltar, però no. Així que ho canviaré. Segurament arribar a Ferreruela es evitable, fas massa volta per res.

Des de Ferreruela s’ha d’arribar a Lagueruela, agafant pista típica de tractors, la que miraré de agafar en contes d’arribar a Ferreruela i d’allí fins a Bea crec que no hi ha alternativa senzilla, carretera, però son pocs kilòmetres.

Passat Bea a mà esquerra comença una pujada forta fins arribar a la cota més alta de la ruta, la serralada del Colladico. Es ciclable, però difícil, hi ha molta pedra i el paviment no es bó, s’ha d’anar amb plat petit i jugant entre el pinyó gran i un parell d’entrats. M’he trobat una plaga de mosques, quan dic una plaga, vull dir que he hagut de parar la bici i arrencar un arbust per mirar de fer-les fora, no podía ciclar, se’m enganxaven a la cara, a les ulleres, es volien ficar a les orelles, un desastre. He fet a peu uns metres, segurament un parell de tirades de 200 metres ben bé, mirant d’espantar les mosques.

Un cop a dalt de tot, hi ha una porta metàlica que has d’obrir i tancar un cop passat, es un “coto privado de caza”. He seguit un camí que tenia marcat al GPS tot i que hi havia un cartell que deia, camino particular – prohivido el paso.

Les mosques m’han seguit una estona fins que he pogut agafar un pel de baixada, ha estat al cap d’uns metres. El paisatge realment espectacular, unes vistes úniques, a banda i banda. He anat seguint la ruta que vaig dibuixar, coincidint amb unes rodades de cotxe, que tot i que costaven de veure, es podíen seguir amb el GPS.

M’ha fet l’efecte que començàvem a baixar i que les rodades seguíen el tancat de la finca, i m’he imaginat el que més tard m’he trobat. Una baixada molt forta amb pedra suelta, ciclable però un pel perillosa, tot i que no gaire difícil. Al final del camí, el tancat ha seguit on estava i el camí ha desaparegut, tot i que el meu dibuix al GPS deia, seguir rescte.

M’he vist obligat a fer alguna peripècia per saltar un tancat metàlic d’uns 3 metres amb 2 línes de filferro d’espines a la part de dalt. Suposo que 2 persones millor, però sol amb la bici, m’ha costat un pel saltar.

Un cop a l’altre banda, el que tenia marcat com camí era senzillament el baixant d’aigua, així que amb cura he anat baixant fins arribar al plà i començar a respirar, em veia, a més d’encigalat, caminant muntanya avall.

Per postres, m’he ficat si o si en una granja d’avelles, es veien les caixes de fusta plenes d’avelles al voltant i el zum zum de les amigues que fan mel.

No he tingut més remei, he passat per entre mig de la granja, no es podia passar per una altra banda, carrerilla i llestos. Hi ha hagut sort i no m’han picat, he passat volant però…

Al final del camí he vist Bea i jo tenia marcat un camí que seguia recte, tot i que Bea anava a l’esquerra per una pista que venia de la granja d’avelles. Li he fet cas al GPS i l’he tornat a espifiar. No hi havia camí, m’he plantat amb un “camp a través” sense res més que matolls i punxes. Al cap d’uns 200 metres he aparegut a la carretera de Bea a Lagueruela. Camí de tornada semblant al d’anada.

He seguit recte per pista tot, passant per sota la via del tren primer i per sota de l’autovía després, al final m’he trobat a la carretera de Ferreruela de Huerva de nou, el camí el conec, el faig sempre de pujada. He agafat el desviament cap a Báguena de España i avall, ràpid, el contakilòmetres m’ha arribat als 54,1Km/h, no esta malament, per ser una pista de terra.

De Báguena la tornada es senzilla, San Martin del Rio i Villanueva de Jiloca.

Els canvis a fer a la ruta son 3, el primer, l’anada serà per on he tornat, es a dir, de Báguena a Ferreruela, evitant passat per Ferreruela, i el tercer, la tornada serà baixant per l’Aguallueve cap a Anento, crec que pot ser un bon camí de tornada.

El segón es mirar de buscar una alternativa per anar al Colladico que no m’obligui a pujar la pujada forta de les mosques, per les mosques, no per res més, però ha arribat a ser molt molest i la tornada, veurem si em torno a encigalar saltant la valla o busco una alternativa, encara que sigui més lluny i fent algún kilòmetre de més. Si tot això ho aconsegueixo arrodonir amb un pel menys de carretera, ja serà la ruta perfecte.

Si més no es la ruta més tècnica que he fet per la zona, la que més complexitat de baixada i de pujada té, la resta son les típiques rutes per anar amb tractor que no estàn esfaltades per falta de diners, però que es podría passar amb un cotxe normal sense cap mena de problema.

Resum de ruta, 58,45km que he fet a un ritme lentot, ja era intenció de 17,5km/h amb 3 hores 20 minuts, consum energètic de 2565kcal, mitja de pulsacions 137, es a dir, més que el segón dia i menys que la primera sortida de les vacances on vaig fer la volta a la Laguna de Gallocanta. Màxima de pulsacions 170 ppm, em vaig mantenint bé, 74 rpm de cadencia, prou bé contant que no he pogut controlar gaire la cadència, anava amb el mapa tota l’estona, desnivell positiu de 957 metres i negatiu de 879, casi el doble de la mitja de les rutes que he fet aquesta setmana, prou content.

Demà descans, la bici esta neta, impecable. La veritat es que el Muc Off (líquid rosa) es increible, una miqueta d’aigua per mullar la bici, líquid rosa i aigua als 5 minuts, i sense haver de fregar, la bici queda impecable, fins i tot els neumàtics. He netejar la cadena, desmuntant-la i fregant-la amb un raspall de pues metàliques i li he posat oli-cera del que li poso sempre, preparant la Calcenada passat demà. Demà ja dormirem a Calcena, espero que ens ho passem bé a la cursa.

Deixo unes fotos i uns videos de la ruta d’avui.

IMAG0498

Anento, llàstima que el telèfon no dona per més…

IMAG0502

Jo, just arribar a dalt de l’Aguallueve (Anento)

IMAG0504

El Colladico, jo he baixat per l’altra banda, les vistes bé

DCIM100GOPRO
DCIM100GOPRO

Encigalada baixant, just després del tancat de pues…

Baixada del cap de dalt del Colladico cap a Bea
Aquí m’he passat, no hi ha camí, directament he fet camí. (HD)

Dissabte, si puc i vinc amb ganes i sinó diumenge, espero fer l’entrada al Blog de la Calcenada 2011 i miraré de penjar-la, amb fotos, la setmana vinent a la web de garrafenbtt.com

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix