El divendres 2 de juliol per la tarda varem marxat cap a Roses el Fer i la Pato en un cotxe i la Vinyet, la Yolanda i jo en un altre.

Varem arribar tard, a les 21:30 tancaven la cuina, així que en varem menjar quelcom a un bar de davant de l’hotel. Després de sopar la Vinyet el Fer i jo varem anar a, suficient per dormir un parell d’hores i a la 1 de matí van venir la Yolanda i la Pato que havien anat a fer un tomb mentre nosaltres dormíem per fer un canvi d’ocupants del llit a lo “cama caliente” dels pobres immigrants que es veu per la tele.

El Fer i jo ens varem aixecar tan bon punt van arribar les noies i vestits i preparats marxem cap al poliesportiu de Roses a preparar la sortida de la cursa nocturna.

Érem 147 participants, molta gent pel que jo penso, tot i ser una quarta edició.

Varem ser la nota de color de tots els corredors. Portàvem una tira de leds adhesiva enganxada al casc que donava tota la volta, per tan de nit semblàvem o el frontal d’un Audi o potser una nau extraterrestre. A tothom li va fer molta gracia, no paraven de preguntar-nos com ho havíem fet. Crec que varem ser els únics un pel “divertits”, la resta no eren gaire friquis.

A les 2:30 es va donar la sortida, tots varem sortir darrera el cotxe de la policia que ens va guiar fins a sortir de Roses tot vorejant el litoral.

Jo estrenava un llum nou, un de Deal Extrem. Un focus de LED P7 de 900 lúmens amb una autonomia de 5 hores a baix consum i de 3 hores i mitja a tot drap. L’estrenava a la cursa i vaig cometre l’error de buidar-lo a casa i carregar-lo de nou per veure que anés tot bé. La pega es que em donava tot carregat quan no ho estava i em va durar vagament 3 minuts.

Sort que el Fer duia un frontal de Leds i la resta de corredors anaven ben il·luminats, vaig córrer sense llum, només amb la tira de leds que no servia per gran cosa i un parell de led al cap que els volia utilitzar per mirar quin canvi duia i que al final em van servir per il·luminar tota la cursa.

La sort es que tot el recorregut transcorre per pistes amples. Al principi hi ha uns 10km de carretera, per passar després a una pista ampla que majoritàriament es pujada, fins arribar al cap d’amunt de tot on hi ha una tanca de final del parc natural on varem fer una parada per esperar la resta de la gent i per fer un mos. Hi havia fruita i beguda variada. Tot i ser de nit, no feia gaire fred, però hi havia boira i per tan molta humitat, cosa que va fer que suéssim moltíssim.

Un cop varem començar a baixar, si vaig patir un pel més de la conta, tenia por de caure, però gracies al Fer i a la resta de corredors, m’enganxava a ells i anava fent.

Així varem anar a parar a Cadaqués. Allí hi havia un cotxe de la policia local esperant-nos. Varem parar uns 50 minuts fins que van arribar la majoria de corredors. Ens varen guiar fins a l’entrada de la carretera del Cap de Creus, on varem arribar a les 5 i poc del matí.

Allí varem menjar, hi havia pinxitos, frankfurts, fruita i beguda de sobres.

L’objectiu era veure la sortida del sol, però per la boira no varem poder veure gran cosa, així que a les 6:30 del matí, ja de dia varem encarar la tornada. La tornada era pel mateix lloc que l’anada, tot i que la gent anava al seu ritme, així que ens varem anar despenjant i cadascú va tornar com va voler. Els que no volien tornar amb bici, van poder contractar un vaixell que els va portar de Cadaqués a Roses. El Fer i jo varem tornar en bici pel mateix camí de l’anada.

En total ens varen sortir més de 70km, contant el desplaçament de l’hotel fins al poliesportiu i poc més.

Es una cursa per repetir, es molt divertit veure 150 persones amb bici de nit, amb llums al cap i ciclant per arribar tots al Cap de Creus. L’ambient molt bo, molt casolà. Al final hi havia una esmorzar dinar, però era a les 11 del matí, així que tot hi haver-lo pagat no hi varem anar, varem estar a la platja fins a quarts de 2 on varem anar a dinar.

En total m’han sortit 74km, dels que 2 han de ser per dins de Roses i són evitables, que varem fer en un total del 6 hores 46 minuts descomptant les paradetes, que varen ser de quasi 3 hores. La mitja de 16Km/hora, això ens indica que es una ruta molt factible i sense gaire dificultat. Em surt un IBP de 154, tot i que la sensació es de que no ha de ser tan elevat, tot i que de nit varem fer alguna pujada que de dia ens ho haguéssim pensat, però com que no veiem res, anàvem fent a ritme fort.

En el meu cas un consum energètic de 4012kcal. Les pulsacions elevadíssimes, no tinc clar perquè, però vaig tenir la sensació d’estar molta estona per sobre del 90% tot i que el pulsòmetre diu que la mitja va ser de 74% amb puntes de 99%, tot s’ha de dir que només el vaig parar a Cap de Creus, per tan agafa les 2 hores 40 minuts de parada que les pulsacions van súper baixes. Hi ha un desnivell de 1000 metres, que anada i tornada fan 2000 metres en total.

Deixo a continuació unes fotos, tot i que com que son del telèfon, son molt dolentes. Penjaré la ruta en breu a la web. També hi ha fotos de la organització, estan un pel millor que les meves.

Penjo també el video del resum que han fet la gent que prganitzen la Ratpenat. A nosaltres se’ns veu fàcil, som els 2 que duem la tira de llum al cap.

La Ratpenat 2010

Digues si t'ha agradat

Comparteix