Aquest matí hem quedat a les 7:30 al Caprabo per fer una sortideta el Fer i jo.

La idea era fer la ruta de Valbuena del 2008, tot i que no ens hem acabat d’entendre. Jo volia fer la banda de Castelldefels i el Fer volia fer la banda ed Begues, així que al final hem fet la banda de Begues.

Hem sortit i pujat el Collet de la Fita, amb poca llum, però s’hi podia anar. El Fer ja li ha costat molt fer el Collet de la Fita, i això que jo no he apretat gaire, sinó que he baixat el ritme, pensant que si anàvem massa forts d’entrada ho pagaríem a posteriori.

Fins a Jafra, ha costat, però mes o menys hem anat fent. La pujada a la Plana Novella ha estat bé per mi, però no tan pel Fer, li ha costat en excés. Hem seguit pista cap a Begues tot i que al final de la segona pujada forta, quan es comença a baixar cap a Begues que hi ha un cartell a l’esquerra en vermell que diu benvinguts al parc, hem parat una estona.

Just al costat del cartell hi ha una masia i un camí que baixa, que ens ha fet la idea, correcte per cert, que ens portaria a Begues, i així ha estat, hem seguit el camí i hem anat a parar a l’inici de la pujada de la ruta del Valbuena del 2008.

Pel que hem vist, el terra estava senyalitzat amb guix blanc, així que hem suposat que el Valbuena 2009 s’ha dut a terme fa poc. Hem seguit la pista en amunt per anar a parar a la carretera entre Begues i Olesa i de nou tornar a agafar la pista que hi ha a l’esquerra i que puja amb molta pedra i poca tracció uns metres amb un 19% de desnivell, si hem segut capaços d’aguantar aquest tros, la part que segueix es una pista encimentada, que tot i ser molt dura es pot fer bé. Un cop a dalt comença la baixada forta cap a la pista que ens porta de Can Grau cap a Olesa, just abans d’arribar a l’avenc de l’Esquerra.

Des d’aquí la tornada a Sitges es coneguda, pista fins a Can Grau i des d’allí cap a Sitges pel GR5.

Ens hem trobat molta gent, amb bici, caminant a buscar bolets a la zona de Begues, amb cotxe, i fins i tot un parell de motos d’enduro que ens han passat al GR5 de Can Grau als Massets, tot i que no hi poden anar per aquest camí.

Un cop hem arribat al cap d’amunt de la pujada forta dels Massets, sortint del GR5, hem anat cap a Ribes i hem baixat la trialera que hi ha a l’esquerra, es dura, però jo ja em veig amb cor de baixar-la sobre de la bici, el Fer per descomptat, no té aquests problemes.

Ell anava molt cansat i ha decidit anar cap a Ribes, així que he tornat sol cap a Sitges, m’ha comentat que a la tarda ja aniria a recollir el cotxe que ha deixat al matí al Caprabo. Quan dic sol, es un dir, perquè aquest matí el Parc Natural del Garraf semblava que fossin les rambles de Barcelona, una gentada impressionant, fins i tot un munt de caçadors, suposo que ja es època.

La pujada fins als caçadors, dura com sempre, però m’agrada, la suporto bé, la baixada amb cura perquè hi havia un munt de gent amb bici i caminant, trialera de rigor per dir que hem acabat el dia bé i al garatge a deixar la bici i preparar-la per la setmana vinent, que no sortiré amb bici per la muntanya, sinó que el diumenge faré el Triatló Olímpic de Barcelona per equips, jo per descomptat sóc el que faig els 40km de bicicleta, i amb la Cannondale, per descomptat. El que haig de fer es mirar de canviar els neumàtics i posar-hi els de carretera, els vaig comprar fa anys i em van la mar de bé. He de mirar si poden entrar sense càmera i els puc muntar directament amb les Crossmax SL que porto ara, espero que si, sinó càmera i llestos.

En resum, el dia d’avui ha estat molt diferent a la sortida de dissabte, en total m’han sortit 46,35km que hem fet amb 3 hores 24 minuts, contant que hem parat una estoneta a xerrar, però no crec que més de 10 minuts entre les 2 parades, i alguna part que hem anat més lents parlant un al costat de l’altre. La velocitat mitja de 13,6Km/h i el meu consum energètic de 2754kcal, el desnivell tan de baixada com de pujada de 1350metres aproximadament, diguem que entre la baixada i la pujada em fallen 15 metres, però entenc que son els error de rigor del GPS. Velocitat màxima 50,7km/h que deu ser la baixada a Sitges des del Collet de la Fita i l137 pulsacions de mitja, es a dir un entrenament perfecte.

La setmana vinent més, tot i que seran només de carretera, explicaré sensacions.

Si tot va com ha d’anar, amb un parell de setmanes sortirem ja amb les llums que hem comprat. Al final hem comprat 2 Sigma Mirage Evo i estem buscant una tercera unitat ja que el Gaizka que es va dormir i les va demanar tard, no en tindrà d’entrada. Ja veurem com ens en sortim.

Bona setmana.

Per cert a continuació unes fotos del Fer, peque veieu la cara que feia i que no anava gaire fi avui…

Imagen 067

Arribant al capdamunt de la segona pujada de camí a Begues

Imagen 066

Descansant abans de començar a baixar per un camí nou que hem descobert avui

Imagen 065

Arribant al capdamunt de la pujada del 19%

Imagen 068

Cara de cansat!

Imagen 063

Detall de la cara de “no puc més!!!”

Digues si t'ha agradat

Comparteix