Nit de reis de 2021, són les 6 del mati i la meva filla Júlia ja es d´en peus per obrir regals, entre mig de caixes em trobo un sobre que posa David, amb una inscripció dins a la Cami de Cavalls 58 km Costa Nord.

Toca entrenar, intento recuperar una mica aquella forma física de fa temps fent mitges maratons de muntanya cada cap de setmana, alguna tirada llarga i curses com la sitges rock trail o botifarunner.

20 de maig del 2022, agafem l´avió jo i el meu company d´aventures, l´Enric que ja sumem molts quilòmetres plegats. arribem a Ciutadella (Menorca) divendres, just per agafar el dorsal i sopar, hi ha predicció de molta calor.

Sona el despertador i si, confirmat, fa molta calor ja a les 8, ens dirigim en autocar fins a Fornells on serà la sortida fins Ciutadella per tota la costa, crema solar per tot arreu i sortida a les 9:30, tardíssim pel meu gust.

Ja correm, pugem al castell, creuem el poble i al km 2 empalmem amb el Camí de Cavalls, km 4 primer avituallament i ja carrego aigua, els primers 20 km ja informen que són durs amb els Alocs pedregosos sense ombres, trepitgem sorra de la cala Tirant i la platja de Cavalleria, ja mullo la gorra, km 15 avituallament a Binimel.la, fa molta calor, cada vegada més, són els quilòmetres més durs fins el Pilar, passem cala Pragonda i ens endinsem en una zona sense ombres on el gps em marca 36 graus, roques, platja, pujades i baixades constants, passo força gent de la de 100 km que porten des de la 1 de la matinada sortint des de Maó.

Avituallament del Pilar, km 26, paro força estona, fruita, aigua, barretes de xocolata, gorra submergida en gel, carrego i segueixo.

Ve una zona boscosa, s’agraeix durant uns 3 km, tornem a la solana i faig uns quilòmetres força sol pensant que m´he equivocat però no, m’enganxo a la tercera noia però no puc seguir el seu ritme, recta de 2 km fins cala Morell amb les seves casetes blanques i piscines espectaculars.

Avituallament, km 39 amb batucada inclosa, aquell moment no em ve de gust timbals, carrego aigua i últims 20 km… vaig fer ja fa anys aquest tros i recordo zones molt àrides a partir d´ara… comença un “putu malsón” de 12 km com si estigués als Monegros on no perds de vista el far de Punta Nati, on no veus el final del camí, desert, calor i pedres per tot arreu. 

Pont del Gil, foto i avituallament, km 52, recta final ja entrant a una part turística de Ciutadella, plena de pubs anglesos i restaurants de guiris fins el castell de Sant Nicolau, on ja encarem la recta final entrant en 8h, medalla, samarreta, dutxa, paella, pasta, ensaïmada i copa de gin xoriguer.

Espero l´Enric que arriba a les 2h, comentem la jornada amb una cervesa, la calor a estat determinant, el terreny es fa més dur i la sensació d’esgotament augmenta, 31 de la general de 160 persones, content per haver finalitzat.

Digues si t'ha agradat

Comparteix