Avui divendres tinc festa a la feina, per tan he pensat en fer una sortideta un pel més llarga del normal, he volgut repetir la que vàrem fer el diumenge passat amb la colla, però amb la gravel, amb la Finna Taroko, a veure que tal el ritme i la ruta.

He sortit de casa que faltaven uns 10 minuts per les 7 del matí, 2 bidons de 750ml i una ampolla 500ml al Maillot, també m’he endut, per si de cas, una barreta energètica, tot i que habitualment no menjo res.

L’inici de la ruta l’he fet diferent, passeig, Avinguda Sofia cap a Santa Bàrbara, baixada per darrera cap a Vallpineda, les Casetes d’en Portacreu i cap a Can Llopis.

Carretera d’Olivella cap al Mas de Can Giralt, pel GR fins el camp de futbol de Mas Milà i pel corriol que voreja la riera fins a Can Suriol, de nou a la carretera d’Olivella.

He entrat de nou a la pista que va cap a les Gunyoles i amunt a bon ritme.

Al passar el segon cadenat, al poc hi ha l’entrada de Can Mitjans a la dreta, res recte i uns metres mes endavant hi ha un desviament a la dreta que et dur a la carretera que va a Olesa de Bonesvalls, la passem per sota, seguint el corriol.

Aquí he passat bé amb la gravel, però el diumenge passat amb la AM vaig anar molt millor, la Niner Jet9RDO es molt més ràpida amb pedres.

El corriolet fins a trobar la pista més ampla l’he fet bé, però no tan de pressa com amb la Niner.

Al empalmar amb la pista més ampla que puja cap a Cantallops, he trobat com el diumenge un parell de tolls d’aigua grans, el primer l’he pogut passar pel lateral sobre la bici, el segon he preferit fer peu i caminar abans d’arriscar-me a caure a dins, tot i que el diumenge passat va ser al revés, vaig passar el segon i no el primer.

He arribat a Cantallops relativament bé, però amb un pel de molèstia a la cama dreta, tinc una inflamació crònica al naixement dels isquiotibials de la pelvis dreta, i amb la gravel al no dur amortidor ho noto molt més.

Passat Cantallops, de nou a la pista cap a l’Ordal.

Hi he arribat bé, però ja amb calor.

Passat l’Ordal, de camí a la urbanització El Lledoner a Vallinara, es la última pujada abans de començar a baixar he parat a fet la foto.

A les 8:45 del matí marcava 30 graus, ja m’havia begut l’ampolla de mig litre i la de 750ml li quedava poc.

Aquesta última pujada l’he feta sencera, menys un tros que vaig fer el diumenge i que avui no he pogut, he entrat amb una marxa massa alta.

A Vallirana, entres a la urbanització, passes per uns quants carrers i entres de nou a la pista.

La baixada fins a Olesa de Bonesvalls es ràpida, no es que hi hagi molta baixada, però s’ha de peladar molt poc per poder anar a una velocitat que ronda els 30km/h, es molt agraït.

Ja a Olesa de Bonesvalls he agafat l’entrada principal, res de riera com el diumenge, fins arribar a l’últim carrer on a la dreta vas a parar a la riera i passes per sota del pont i encaminem de nou Can Grau.

He parat el track, aquest tros el conec perfectament.

He començat a notar el cansament, i m’ha començat a molestar molt la roba interior. Ja sé que no s’ha de dur calçotets amb roba de bicicleta, però m’hi trobo còmode, però avui al quilòmetre 48 he parat i me’ls hagués tret.

No m’he tret res, però he obert la barreta que duia a l’esquena, he començat a notar bastant la calor i el cansament de cames, la parada ha estat de menys d’un minut, ja que han començat a aparèixer mosques i amb la barreta a les mans he seguir pedalant amunt, potser a un ritme més suau.

Ja havia fet el canvi d’ampolla d’aigua, anava amb la última de 750ml i n’hi quedava potser la meitat.

A Can Grau he agafat a l’esquerre, no he volgut fer el GR5 a Quatre Camins amb la gravel, és potser ser massa ruc, i no es el meu cas.

Baixada per carretera i he pujat a la dreta per la pista que et deixa darrera del palau, sortida de la urbanització i entrada de nou al parc natural, per baixar cap a Jafra i pujar cap a Sitges per Can Marcer.

Ja no em quedava aigua i m’he notat bastant cansat, de cames, mal de cul a la banda dreta i calor, feia massa estona que estava per sobre dels 30 graus.

La última pujada que hi ha abans d’arribar al creuament dels Holandesos a l’esquerra, la he feta amb tot el ferro posat a darrera, cosa que no es gaire normal amb mi i amb la gravel, però crec que el cos ja li calia un descans.

La tornada cap a casa ha estat senzilla, la de sempre, caçadors, pàrquing de la Fita, baixada cap al polígon Mas Alba i entrada al poble per l’institut.

He parat el GPS a la porta de casa que passaven uns minuts de les 10 del matí, m’han sortit 66,84km que he fet amb 3h 23m, a una mitja de 19,7km/h, més ràpid que diumenge passat amb la All Mountain, com es normal. Un desnivell de 1103 metres, un pel més que l’altre dia perquè he canviat la tornada, un desnivell positiu de 1107 metres, la cadència mitja de 75 rpm, la potència mitja de 188W, la màxima de 1076W, la mitja cardíaca de 128 ppm que és el meu 74% i una màxima de 163 ppm que és el meu 94%. Em diu que en aeròbic he estat a 4.6 sobre 5 i en anaeròbic a 3.1, es a dir un entrenament per fer pujar el llinda de Lactate, per tal de poder pedalar més estona en aeròbic i pujar el llindar on el cos comença a consumir musculatura en comptes de greix. En consum energètic de 2619 calories i les temperatures de por, la mitja de 26 graus i una màxima de 35 graus.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 67252 m
Total climbing: 1183 m
Total descent: -1187 m
Download file: 17_06_2022.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix