Avui no he treballat, tenim festa, es el Juneteenth’s day, es commemora el dia en que es va acabar l’esclavitud als Estats Units, i l’empresa en que treballo es americana.

La idea era fer una sortida un pel més llarga, en solitari, i m’ha vingut de gust fer un Purgatori, que fa temps que no el fem.

He sortit de casa a les 7 i quart del matí, descansat ja que ahir no vaig fer esport.

He encarat el Collet de la Fita, un pel de merder per sortir del poble, esta tot amb obres i per acabar-ho d’arrodonir, un camió davant meu, pujant per davant del Parc de Can Robert, ha començat a treure fum i he hagut de reduir que quasi he parat, però no he anat a fer temps.

Un cop a dalt del Collet de la Fita, he anat cap als Caçadors i he baixat cap a la Fassina directe, no he fet el corriol dels Holandesos i la Casa Nova. Ahir va ploure, bastant en poca estona, i he pensat que hi hauria fang, no en tenia ganes.

Al desviament de la Fassina, he pujat cap a Jafre, pel corriol del revolt, per descomptat i he encarat la pujada a la Plana Novella.

Un cop a la Plana, he creuat el temple Budista per darrera i he agafat la pista que va fins a Begues.

Es una pista que m’avorreix molt, no té res, es només pedalar. Es perfecte per una Gravel, però amb la meva, es avorridíssima.

He fet les 2 pujades i baixades de rigor per entrar al poble. He mirat la hora tan bon punt he entrat a la zona asfaltada, 1h 10m de temps. No esta malament.

He seguit per la pista que voreja la carretera de Begues a Gavà per sortir i fer la rotonda a l’esquerre i començar a pujar cap a les Terres Vermelles.

Just quan comença la carretera de baixada, que habitualment fem el corriol de l’esquerre, hi havia un cotxe de la guardia urbana amb 3 agents i una cadena que tallava la carretera.

M’he apropat, mentre 2 agents es discutien amb el cotxe de davant, i li he demanat al tercer si es podia passar.

M’ha dit que amb les pluges d’ahir hi havia hagut despreniments de terra. Que la carretera estava tallada, però que si anava a la dreta cap a la Roca del Barret, que podia passar amb cura.

He passat la cadena, no he agafat el corriol de l’esquerre, he pensat que habitualment esta just, amb els despreniments, millor baixar per carretera.

He girat a la dreta, entrant a les Terres Vermelles, en direcció a la Roca del Barret.

La baixada esta tocada per l’aigua, hi ha reguerots importants, però es pot baixar sense problemes.

He seguit baixant, no conec gaire els noms dels llocs en aquesta zona, i es una llàstima perquè hi ha un munt de corriols i trialeres que han de ser molt divertides, però per desconeixement i perquè cau molt lluny, no hi anem mai.

Un cop a baix de tot, havent creuat Brugers, que pertany a Gavà i La Sentiu, es comença a pujar. Aquest tros és el que es coneix amb El Purgatori. Té una sèrie de rampes importants i a més el gris no ajuda.

La pujada es dura de nassos, però l’he feta sencera, algun punt amb tot posat i veient el % de pulsacions per sobre del 90%, però sense problemes.

Hi ha com 3 parts al Purgatori, la primera es curta, amb poc grip i molt de desnivell, un cop a dalt, planeja un pel, es baixa i passat el revolt ample, hi ha una segona part que va pujant per pista ampla, fins arribar a una esplanada.

A l’esplanada es pot seguir recte i anar a parar de nou a Begues o a l’esquerre, que es el camí que he seguit, que et dur a després de la tercera pujada a un creuament.

A la dreta, aniries a Begues, aniries a parar a la segona masia que hi ha a l’esquerre venint de la Plana Novella a Begues, on vàrem agafar la setmana passada en sentit contrari. A l’esquerre puja cap una pista que et dur a La Morella, però no es ciclable, ho vàrem fet amb el Santi fa anys, però has de caminar amb la bici a sobre una estona.

He baixat recte, cap a la pista que et dur a la riera que baixa fins a la pista de la Plana Novella a Begues, la que he fet una estona abans.

Hi ha una opció de fer riera, però amb les pluges d’ahir, he pensat que millor seguir per la pista.

He encarat la pista en direcció a la Plana Novella, un cop allà, a l’esquerre després de la cadena cap a Vallgrassa, i des de Vallgrassa, amunt cap a la carretera del Rat Penat.

Un cop al pàrquing, no he pogut evitar-ho, i he fet la trialera que et deixa al revolt de baix, però no he fet la segona, he seguit la pista fins empalmar a la que va de Can Lluçà als Holandesos, la tornada de rigor de Campdasens.

A partir d’aquí ja es molt conegut, pista fins als Holandesos, deixant l’entrada de la trialera de la Casa Nova a la dreta, un cop arribes a la pista que puja de la Fassina cap a Sitges, a l’esquerre, cap als Caçadors, Collet de la Fita, baixada i cap a casa.

He arribat a casa amb 67,79km que he fet amb 3h 51m a una mitja de 17,6km/h, un desnivell positiu de 1634 metres i negatiu de 1624, una potència mitja de 193W i una màxima de 1039W, la cadència mitja de 73 RPM, la temperatura de 14 graus mínima a 20 graus màxima, molt bé, estava núvol. La mitja cardíaca de 130 ppm que es el meu 75% i una màxima de 165 ppm que es el meu 95%, ben treballat i eficient. En consum energètic en el meu cas de 2675 calories.

Estic mirant d’anar recuperant la forma poc a poc, i per això, vaig comparant la potència màxima per temps. Avui he batut record amb 20 segons sostinguts a 899W. Crec que ha estat a la pujada de ciment tornant de Can Lluçà als Holandesos, m’he posat de peu i he pensat, aquí rebento i si, he acabat amb el cor que sortia per la boca 😊

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 68091 m
Total climbing: 1750 m
Total descent: -1758 m
Download file: 19_06_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix