El diumenge vaig patir molt amb el fang, bici neta al arribar a casa, ahir vaig sortir a córrer, volia que el terreny estigués més sec i avui he sortit de nou. Ara fa un parell de setmanes vaig fer una prova per trobar el OCP (Optimum Chainring Position) adient, segons el Qring (plat ovalat de Rotor) que duc muntat al 2InPower, potenciòmetre de Rotor.

La gent de Rotor, amb el potenciòmetre InPower i 2InPower, si durs un plat ovalat seu, un Qring, et permet mitjançant la app del telèfon que tenen, fer un seguiment de la teva pedalada i veure com ets d’eficient.

No només això, sinó que et diuen el teu OCA, que es el Optimum Chainring Angle, es a dir, determina el angle en graus, mesurat des del punt mort superior, en el que es troba el baricentre de treball (àrea tancada per la corba parell, o per la de forces) representat en un gràfic que li diuen Torque 360. Que vol dir, que sap en quin punt ets més eficient pedalant i et determina segons el teu angle de treball, en quin punt has de muntar el plat ovalat, que té 5 posicions, per ser el més eficient possible.

El OCP es el punt, es a dir, el meu OCA es de 88 graus per tan el plat l’haig de muntar en la posició OCP 3, que es la que tenia muntada.

Ara fa un parell de setmanes, vaig voler mirar-ho, no hi havia fet mai. Vaig pujar carrer Carreta, San Pere, Sant Pau i Bonaire a Sitges, i em va donar un OCP 2, vaig pensar en canviar-lo, però no havia fet cap sortida amb ell, avui si, i m’ha donat 3, per tan no he de tocar res

App de Rotor per veure OCA i OCP

El problema que tinc, es que el 2InPower en Ant+ i Bluetooth a la vegada, però no permet emetre amb les 2 freqüències a l’hora, o una o l’altre i li dona preferència al Bluetooth. Entenc que es per estalviar energia, però diguem que m’he posat el telèfon a la motxilla, sense veure res, mentre al pedalar mostrava gràfiques i eficiència, i al Garmin no em mostrava ni potència ni cadència, ja que es Ant+.

He pujat la fita, no he anat a “fondo” perquè tinc les cames d’ahir que les noto pesades. He anat cap als Holandesos, he baixat per la Casa Nova cap a Jafra, he pujat a Jafra per la trialera del revolt, i he baixat per la pista de darrera del pàrquing i de la cadena, cap a la pista de La Fassina als Massets de Dalt.

Als Massets de Dalt, a l’esquerre, després del pi i la cadena, he pujat per la trialera que va paral.lela a la pista que puja a Quatre Camins, es pot fer sencera, i l’he feta sencera.

Un cop a dalt, per pista fins creuar la pista de Can Pere de la Plana Quatre Camins i baixada per la trialera de darrera.

He seguit el camí que et dur cap a Mas Milà, i a l’esquerre pel corriol que puja cap a Can Pere de la Plana.

Allà he baixat per carretera, per girar a l’esquerre cap a la Granja Escola, i tornada per Sant Pere de Ribes i a Sitges.

He arribat a casa amb 24,05km que he fet amb 1h 23 m, a una mitja de 17,3km/h un desnivell positiu de 530 metres, negatiu de 527 metres, una mitja cardíaca de 129 ppm que es el meu 74% i una màxima de 157 ppm que es el meu 90%, per sota de l’index de Lactato, per tan ràpida recuperació per poder sortir de nou demà.

La cadència mitja de 77 rpm, la potència mitja de 262W, la màxima de 1129W, i el consum energètic en el meu cas de 1374 calories, segons la app de Rotor, ja que el Garmin no ha vist res.

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 24212 m
Total climbing: 573 m
Total descent: -574 m
Download file: 19_05_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix