Aquest dissabte he sortit per la Cerdanya francesa, la previsió no era bona, donaven temperatures altes i aquesta setmana hi ha hagut molta pluja, cosa que no ajuda a tenir una bona neu.

A les 7:30 m’he llevat, he sortit de casa que devien faltar 10 minuts per les 8 del matí aproximadament, amb un pel de llum.

No hi havia neu al carrer, es veia un pel trist tot, comparat amb ara fa 3 setmanes que hi vàrem estar i estava espectacular.

He arribat al telecadira, hi havia una retrac treballant, m’ho he fet anar bé perquè em veies i he pujat cap a la caseta de l’escola d’esquí de Cambre d’Aze.

La pujada no la he pogut fer sobre la bici, la neu estava humida, però molt, tan humida que al pedalar, la roda de darrera s’enfonsava i no podies seguir, així que he fet un parell de metres a peu.

He seguit pujant, amb problemes degut a la neu humida, he anat a buscar el lateral de la pista, i per allà, amb esforços he anat fent fins arribar al desviament de la Château d’Eau a la dreta i la blava Le Combe a l’esquerre.

Hi ha un punt més d’inclinació, poca cosa, però un pel més. Suficient perquè la roda de darrera s’enfonses i no pogués seguir pedalant. He caminat uns 4 o 5 metres fins que a la verda he trobat poca neu, i he anat trepitjant les cantonades, pensant que s’enfonsaria menys.

M’ha costat poder agafar un ritme, però la solució es senzilla, a més velocitat, menys pressió en un moment concret en un punt, per tan he mirat de pujar el més ràpid possible, tot i que amb problemes, no he parat més fins arribar a l’inici de la Promenade en Fôret, la verda de la dreta de tot.

Estava tancada, normal, hi havia terra, no pas neu. Si més no, un corriol de terra a les cantonades. He anat fent via sense problemes fins arribar al revolt, on si hi havia neu i hi ha hagut un punt on no he pogut seguir, així que a caminar de nou uns metres fins que pel lateral, he pogut començar a pedalar de nou, on hi havia poca neu.

D’aquí fins al creuament amb la blava, ha estat senzill. Del creuament amb la blava pujant fins el creuament d’Eine, he hagut d’anar patint perquè les rodes s’enfonsaven, però amb cura i ganes, he aconseguit pujar sense parar.

Un cop passat el creuament, cap a l’esquerre, seguint tota l’estona la Promenade en Fôret, he fet via sense gaires problemes.

M’he trobat un parell d’avis, molt grans d’edat, que pujaven amb raquetes tranquil·lament, ens hem saludat i he seguit pujant, ja amb un ritme més alt que abans.

He arribat a la base del telecadira, he creuat per darrera i he fet la via de servei que et dur a la Enduro 6.

Parada per fer un parell de fotos i m’he deixat anar per la Enduro 6. La part inicial molt bé, no hi havà gaire neu, però a la que s’ha obert fora dels arbres, la capa de neu era important. Aquí estàs a 2mil metres, es a dir, ja neva, i ha plogut menys.

Tot i que la neu estava molt pesada, humida, estava molt millor que la part de sota.

No he pogut baixar, he hagut de fer peu i mirar de caminar. La neu arribava a cobrir els pedals, malament per poder baixar. He hagut de fer un parell de parades perquè la bici s’ha clavat fins que es tornava a tapar pels arbres.

Un cop arribes a la pujada del remuntador, la pista segueix per l’esquerre, però he vist que hi havia molta neu i he baixat per la pujada del telecadira.

Un cop a la base del remuntador, he anat a buscar de nou la Enduro 6, tapada al principi per neu de la retrac, però després de caminar un parell de metres i baixar per sota d’un parell d’arbres he trobat de nou el corriol.

He seguit baixant sense problemes, fins que el bosc s’obria i clarejava, llavors un tou de neu important i a fer peu, no es podia baixar, et frenava la bici per complert.

He arribat al final del primer tros, el segon tros on s’uneixen la Enduro 6 i 7, cap problema, hi havia poca neu. La part següent, també bé, poca neu i molt divertit amb la tija telescòpica.

Un cop de nou a la pista Château d’Eau, no he fet la part final de les Enduro 6 i 7, era tard. He baixat per la pista fins al telecadira.

Tot s’ha de dir que he patit un pel, de cop, la roda de davant s’enfonsava i la bici marxava cap a una cantonada, amb la pertinent rectificació meva, però els ensurts han estat interessants i n’he tingut més d’un i de dos.

He arribat al carrer de casa i d’allà cap a casa, on he parat el Garmin amb 7,45km que he fet amb 47 minuts, a una mitja de 9,4km/h, un desnivell positiu de 344 metres i negatiu de 201 metres, una mitja cardíaca de 136 ppm que es el meu 78% i una màxima de 164% que es el meu 94%, un consum energètic de 584 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 8107 m
Total climbing: 404 m
Total descent: -410 m
Download file: 21_12_2019.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix