Aquest any la sortida llarga la vàrem començar a planificar després dels nadals, inicialment eren bastants més dels que hem estat al final, i la decisió de fer aquesta va estar presa per un dels que no ha pogut venir, però la ruta ha valgut molt la pena.

Vàrem concretar de fer Tracks d’Eutriches, tot i la mala experiència de l’any passat amb Tracks de Bandoler. Mala experiència perquè els tracks no estaven correctes i vàrem haver d’utilitzar massa la imaginació per poder seguir la ruta sense un track en condicions al GPS.

Al final es pren la decisió de rodar per la zona de Poblet, Prades, Montsant, etc… i quedem de fer-ho del divendres 16 al diumenge 18 de juny.

Així doncs el dijous 15 a la tarda estàvem dormint a l’hotel Sercotel, a la Selva del Camp. Hi vàrem anar amb 2 cotxes, un amb el Diego, el David i en Raül que vàrem arribar a mitja tarda i un segon amb el Basilio, el Sergi i el Xavi que varen arribar més tard. Vàrem sopar al restaurant, tot inclòs dins el pack menys les begudes i ens varen donar 3 habitacions. Al matí següent ens volíem llevar d’hora per no sortir gaire tard, així que a dormir després de la segona cervesa a la terrassa de l’hotel.

Primer dia de la ruta, divendres 16 de juny

Al matí ens llevem per esmorzar a les 6:30, mentre esperàvem uns amics del David, una parella de Vilanova i la Geltrú, la Pucca (Núria) i l’Alex, el seu company. El Santi també va venir el divendres, va demanar festa a la feina i va venir amb els seus pares que van passar el dia per la zona i el varen recollir a Prades, on vàrem dormir.

Fem el Briefing al mateix hotel, s’enduen les bosses i ens posem a pedalar cap a les 8 del matí, un pel tard, però anàvem amb ganes i era el primer dels 3 dies.

La ruta comença al mateix poble, s’agafa una pista als pocs metres de l’hotel i comencem a pedalar per un terreny semblant al que tenim al Garraf, molt sec i amb molta pedra solta, quelcom incòmode pels que no estan acostumats, però pels que som del Garraf, més comú que per la resta.

Anem pujant i baixant, hem d’agafar alçada, el primer dia sortim de 247 metres d’alçada i anem a dormir a Prades que esta a 940 metres. Passem per Almoster, no entrem al poble, només el creuem, uns pocs metres de carretera i de nou pista. Tenim un parell de trialeres interessants el primer dia, la primera entra de cop i té una entrada factible, després baixa per reguerots fets per l’aigua i té un punt d’inclinació, però es pot fer tota sencera sobre la bici. La segona es un GR que es pot fer o seguir per la pista, va entrant i sortint de la pista varies vegades.

Passem per l’Aleixar, hi ha obres i no podem seguir el track, prenem una alternativa i trobem de nou el track, creuem el poble, uns metres de carretera i de nou pista. Creuem de nou la carretera a Les Barqueres, no arribem a entrar al poble, aquí estem una estona pedalant per la riera d’Alforja, deixem el poble d’Alforja a la dreta i comencem a pujar de nou, fem uns 200 metres de desnivell positiu i després negatiu, i acabem arribant a Cornudella de Montsant.

A Cornudella trobem un bar obert, la Fusteria, al costat de la benzinera que hi ha entrant al poble. Ens plantem a la terrassa de fora, ens obren el tendal i fem uns entrepans i ens hidratem, ja comença a fer calor. Mengem bé, i per evitar mals de caps, fem un fons comú de 50€ per persona, menys la Pucca i l’Alex que han de posar menys, els no han dormit la nit de dijous i nosaltres ja hem anat pagat les begudes del sopar. Després d’una estona de relax, tornem a agafar les bicicletes i seguim la ruta, ja fins a Prades, no hem de parar més fins el final.

El començament de la segona part del dia es va fent més dura per moments, ens queda la última pujada important, la primera part es per una pista amb ciment i molt de desnivell que ens dur a l’ermita de Sant Joan de Codolar i a partir d’aquí per un corriol molt estret amb algun punt no ciclable que son els Cingles de Sant Joan , es el camí de la Llisera. Tenim una vista espectacular, pedalem just per sobre dels cingles amb una sensació molt bona, però ja fa molta calor, el sol esta pegant-nos molt fort.

El Xavi li arriba a marcar 41 graus el seu GPS, hem de buscar ombra de tan en tant i parar per baixar la temperatura, sinó tenim sensació de morir. Ens reagrupem tots tan bon punt passem els Cingles i baixem plegats fins Albarca, que és l’últim poble que trobarem abans d’arribar a Prades, ja estem sobre 800 metres.

Hi ha molta vegetació, però seca, ens enganxem amb tots els esbarzers que podem trobar i segurament algun més que no hi contàvem. En algun punt, per la calor, i sense saber el que ens depara la resta de la ruta, fem peu i caminem per tal de guardar forces i poder arribar en condicions a lloc.

Els últims centenars de metres són per carretera, acabem arribant a Prades i es reagrupem tots abans de buscar el lloc on dormim. Arribem a l’hotel restaurant la Botiga a Prades, just a la plaça del poble.

Demanem taula i fem unes cerveses, arribem a lloc morts de set però a bona hora, son menys de les 4 de la tarda. Tenim marge de relaxar-nos, guardem les bicis en un local de l’hotel, els hi fem una revisió a mitja tarda, just abans de sopar. El Santi s’està una estona amb nosaltres i marxa amb els seus pares que han passejat per la zona. Nosaltres, dutxats i ben alimentats per sopar, marxem a llit amb intenció de sortir d’hora el matí següent, mirant d’evitar pedalar en hores de màxima calor pel sol.

A mi em surt al GPS que hem fet 57,67km amb 4 hores 54 minuts, a una mitja de 11,7km/h, una velocitat màxima de 45,3km/h, en el meu cas un consum energètic de 3447 kcal, una mitja cardíaca baixa, de 141 ppm que és el meu 80% i una màxima de 173 ppm que és el meu 98%, una cadència mitja de 71 rpm, un desnivell positiu de 1802 metres i un negatiu de 1108 metres, avui hem pujat molt més que no pas baixat.

Aquí teniu unes fotos de la ruta

Aquí us deixo el track del primer dia.

Total distance: 57537 m
Total climbing: 1882 m
Total descent: -1189 m
Download file: 16_06_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Segon dia de la ruta, dissabte 17 de juny

Ens llevem d’hora, baixem a esmorzar a les 6:30 a la primera planta de l’hotel, un lloc molt xulo. Esmorzem un parell de llesques amb un suc, per alguns just, per altres bé. Carreguem aigua, la Font que hi ha a la plaça surt fresca i es bona i sortim. Entre una cosa i l’altre, sortim que son les 8 del matí també, potser un pel tard. Encarem la sortida de Prades, avui anem a dormir a Vilanova de Prades, que físicament hi ha uns 5 quilòmetres, però que els farem donant una bona volta a la zona.

Només sortir de Prades ens toca pujar, anem fins a 1200 metres, comencem el matí pujant. La pega del segon dia, segons ens va explicar l’Artur al Briefing, es que només hi ha un lloc per fer un mos, i esta al quilòmetre 25 aproximadament, a Farena. Anem fent via, fem un parell de corriols interessants, passem Capafonts i ens planten a Farena a les 11:30 del matí aproximadament. Tenim el dilema de si parar a menjar quelcom o seguir, però al final decidim parar i fer un entrepà, segurament per endur-los la meitat i menjar-lo més endavant.

La sorpresa es que anem a l’únic establiment de Farena i trobem un cartell a la porta on diu que esta tancat aquest cap de setmana, el 17 i 18 de juny. No tenim més remei que seguir, però ens entra un pel de desesperació per trobar un lloc on agafar energia. Al poc trobem una casa rural, ens hi apropem, però es una casa de lloguer i els llogaters no ens poden fer un entrepà, estan de cap de setmana. Seguim pujant per carretera desde Farena fins arribar al cim, a La Bartra, a la serra de Prades. Aquí comença un camí de baixada i una pujada molt dura.

Tenim el primer problema del dia, el Xavi té la roda de darrera clavada, mirem de seguir, però li costa molt pedalar, ha de fer molts esforços. Tenim una part de pista de baixada que acaba amb una trialera molt exigent, molt tècnica, es diu la Trialera de l’Aigueta.

Els que anàvem al davant s’acaben despistant i el segon grup venia un pel endarrerit, així que sense saber-ho sóc el primer en fer-la. Arribo a baix i als pocs minuts arriba el Xavi, la bici no li va, va complertament frenat. La resta van arribant, caminant la majoria. Desmuntem la roda de darrera de la bici, traiem la pinça de fre i veiem que un dels 2 bombins no es mou, esta clavat. Fent força aconseguim desbloquejar-lo i amb una miqueta de cera, torna a funcionar. Com a reparació provisional funciona, no hi hem tret la brutícia, només l’hem lubricat perquè treballi.

Seguim pedalant en busca d’una font, anàvem molt justos d’aigua, per no dir desesperats. Al poc, trobem una font i ens afartem d’aigua fresca. Això ens recupera. Deixem Poblet a la dreta, ho veien a mida que anem baixant, ens quedaven les 2 últimes pujades del dia, l’Alex que ho mirava constantment al GPS ens ho diu.

La primera comença després de tenir unes vinyes a ambdós costats, feia molta calor, un sol radiant i comença la pujada, just passar Riudabella. La pujada era plenament ciclable, però amb la calor, no podíem pedalar bé, així que busquem un arbre i ens parem una estona a refredar-nos. Comencem a pujar, es fan grups, bàsicament els que més ràpid van a davant i a partir d’aquí els que duen GPS van esperant a la resta perquè no es perdí ningú.

La pujada es exageradament calorosa, molt i nosaltres sense haver menjar res, amb l’estómac buit i amb falta d’energia. Pugem, baixem i ens queda la última, la fem i apareixem a Vilanova de Prades a les 3 del migdia aproximadament, on trobem el casal municipal que ens fan uns entrepans que ens saben a gloria i ens hidratem, cervesa, aigua i derivats. Acabem amb uns gelats i ens desplacen cap al Camping Serra de Prades, on tenim un parell de Bungalows on passar la nit.

Ens dutxem, alguns fan piscina, altres relax, i anem a sopar cap a les 20:00. Avui hem après que l’error ha estat sortir tard i que no ens haguessin verificat que a Farena estava tancat. El track tenia algun error, cosa que no ens vàrem trobar el primer dia, però es podia seguir més o menys bé.

A mi avui em surten 57,87km que hem fet en 5 hores 13 minuts, a una mitja de 11,1km/h, amb una velocitat màxima de 48,4km/h, un consum energètic en el meu cas de 3567kcal, una mitja cardíaca de 127 ppm que es el meu 72%. Una mitja molt baixa, el cor no ha pujat, només que la calor feia que no poguéssim anar bé. El GPS del Xavi li ha marxat 46 graus de temperatura, massa. La màxima de 163 ppm que es el meu 93%. La mitja de cadència de 70 rpm, el desnivell positiu de 1681 metres i el negatiu de 1747 metres, avui si que hem baixat més que el primer dia.

Aquí teniu unes fotos de la ruta

Aquí us deixo el track del segon dia.

Total distance: 58118 m
Total climbing: 1759 m
Total descent: -1825 m
Download file: 17_06_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Tercer dia de la ruta, diumenge 18 de juny

Avui ens llevem d’hora, molt d’hora per evitar els problemes dels 2 dies anteriors, ens han fet l’esmorzar, entrepans, una pasta i un suc i esmorzem tan bon punt ens llevem. Sortim pedalant a les 6:15 del matí. Sortim de Vilanova de Prades, comencem pujant, una pujada que era factible fins el punt que ha faltat tracció i hem hagut de fer peu, hem arribat de nou a Prades, tot pista fins aquí, cap problema. No feia calor, el sol començava a sortir, però no escalfava massa encara.

Des de Prades fins a Siurana hi hem anat més o menys bé, algun error al track, un pel de carretera, però hi hem arribat sense gaires problemes. Hem parat a veure el paisatge, des de dalt de la muntanya hi ha unes vistes increïbles.

El problema ha començat quan hem hagut de baixar al pantà, des del poble hi havia un corriol marcat com a GR que baixava, però el GPS no seguia cap dels corriols que hi havia. Al final hem pres la decisió de baixar pel GR que marcava Pantà de Siurana, una trialera molt dura, massa dura per fer amb bicicleta sencera. Jo he anat baixant, però al segon ensurt he decidit no jugar-me-la més i posar peu, crec que al final tots hem fet peu. Hem arribat a baix, on hem trobat un corriol ciclable que venia de la dreta, creiem que era aquest que havíem d’agafar, però no sabíem d’on.

Ja veníem un pel escalfats per la jugadeta. Hem seguit el camí, una pista PR que venia seguint el riu que alimenta el pantà. Es un PR poc ciclable en algun punt, no ens hem mullat tot i que l’Artur ens va dir que si ens desviàvem uns metres, hi havia unes basses d’aigua, que hem vist per cert, i que ens podríem banyar. Teníem por del sol i de la resta.

Ens hem trobat atrapats de nou, quan en un creuament de camins, no hi havia cap GPS que marques el mateix, i cap que ens donés una sortida clara. A mi, el meu em marcava 6 camins diferent, el track estava corrupte.

Hem agafat un camí, i l’hem encertat, tot i haver de carregar les bicis a l’espatlla en algun punt, hem trobat un camí més ample que pujava, l’hem seguit i hem anat de nou sobre el track. Un camí dur, amb pujades curtes i exigents, però que hem anat fent bé. Hem fet una parada a dalt per fer-nos una foto d’equip, ja dúiem 800 metres de desnivell positiu i no teníem clar si faríem la ruta curta o llarga, ja que veien l’experiència, tenim por de que la resta del track estigués igual.

Baixem, per carretera i trobem un desviament, els 2 GPS més moderns diuen a l’esquerre, els més antics a la dreta, el mateix track! Seguim el track dels GPS més moderns i arribem per carretera al poble de l’Arbolí. Allà parem i esmorzem, mengem bé i parem una hora aproximadament. Un establiment amb una gent molt amable, li deixen un carregador pel GPS de l’Alex que venia just, hi estem bé.

Tan bon punt acabem, comencem a pujar per carretera cap al refugi de La Mussara, al cap d’uns quilòmetres, pista a l’esquerre i veiem un PR que ens indica La Mussara en 10 quilòmetres. Anem seguint el track que es desvia un parell de cops de la pista principal per agafar un corriol, tot i que tenim la sensació que torna al mateix camí d’inici. La part final de la pista, es exageradament dura, fem peu la majoria menys l’Alex que arriba a dalt sense fer peu. Ens reagrupem tots i comencem a fer inicialment per carretera l’arribada a La Mussara.

Ens trobem de nou amb el track ens indica passar per llocs on no hi ha camí, aconseguim arribar a l’església de La Mussara i seguidament al Refugi per una trialera sense marcar o si més no que no hi ha passat ningú fa molts anys.

Allà ja havíem decidit tots que faríem la ruta curta, la que ens deia l’Artur que eren 62 quilòmetres i 1100 metres de desnivell positiu. Començem a baixar i anem per carretera dins a l’Albiol, seguim baixant i de cop ens fiquem en una pista que al cap d’una estona es desvia a l’esquerra per una trialera molt exigent, per mi personalment molt divertida, però entenc que la majoria van baixar caminant i no els va fer gracia. Ja teníem a tocar La Selva del Camp i el meu track deia que li quedaven encara 22 quilòmetres!

Arribem al poble i a l’hotel d’hora, eren les 13:00 aproximadament, hem evitat les hores de més calor sobre la bici. Ens dutxem, fem unes cerveses i ens desfoguem amb la organització, el track no era correcte i es el segon any que ens passa amb la mateixa gent (marca) i llocs diferents. Bàsicament perquè el proper grup no es trobi amb el mateix que ens hem trobat nosaltres, que hem gaudit, però hem tingut la sensació d’haver pagar un servei que no a estat adient.

A mi personalment la ruta m’ha agradat, dura i exigent, però propera i amb terreny de semi-pirineu en alguns punts.

En total arribem a La Selva del Camp, segons el meu GPS amb 66,14km que hem fet en 4 hores 58 minuts, a una mitja de 13,3km/h, la baixada per carretera del final ha fet pujar la mitja. Una velocitat màxima de 53,4km/h, en el meu cas un consum energètic de 3274kcal, una mitja cardíaca de 123 ppm que es el meu 70% i una màxima de 154 ppm que es el meu 88%, la mitja de cadència de 70 rpm, el desnivell positiu d’avui 1570 metres i el negatiu de 2209 metres.

Aquí teniu unes fotos de la ruta

Aquí us deixo el track del tercer dia.

Total distance: 67429 m
Total climbing: 1653 m
Total descent: -2292 m
Download file: 18_06_2017.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix