Ja vaig fer-li la revisió/reconstrucció jo a la antiga Cannondale Rize que duia una Lefty MaxCarbon 130, la primera vegada la vaig enviar a Cannondale via Probike, però suposa una setmana llarga, desmuntar la Lefty i vaig pagar uns 180€ + ports d’enviar-ho a Madrid i tornar.

La segona vegada vaig comprar jo les peces i m’ho vaig fer jo amb una guia que vaig trobar d’un treballador de Cannondale al Brasil, per cert el Bloc que tenia obert ja no existeix.

Aquesta vegada he buscat a internet com fer la revisió de la Lefty SuperMax 130 de la meva Cannondale Trigger de 29, la del 2013 amb quadre d’alumini i no he trobat gran cosa.

Vaig trobar un vídeo a youtube del Miquel Sancho, que li vaig escriure i em va ajudar i un altre vídeo de com desmuntar la Lefty d’una Flash.

Amb això em vaig veure amb cor de fer-li jo la revisió, ja que la pobre Lefty ja té 3 temporades i supera els 4500 kilòmetres amb tot d’origen. Segons Cannondale aquesta revisió s’ha de fer cada 100 hores de us, jo personalment la he fet quan he cregut que li calia, en aquest cas començant la tercera temporada de us intensiu, cadascú que decideixi que fer. Ja es veia molt d’oli a la part inferior de la Lefty, a la part de la forquilla invertida que es veu, es a dir, les juntes tóriques ja estaven donades, motiu suficient per fer-li una reconstrucció.

Vaig desmuntar el cartutx (Damper) però la gravació no em va quedar bé, la resta més o menys es veu bé. Vaig amb unes ulleres d’aquelles que graben directament, però com podreu veure, no està del tot ben enfocat, però serveix.

Ah, entre el desmuntatge i el muntatge vaig tardar una setmana, aquesta setmana vaig deixar la bicicleta del revés, amb un drap a sota de la Lefty. Tot l’oli que havia ant perdent va anar caient a sobre el drap. Se que hi ha un kit de líquid per netejar la Lefte per dins i un lubricador per quan es torna a muntar. Jo no li he posat mai, aquesta vegada tampoc.

El muntatge i el desmuntatge es igual, per tan si aneu al final del vídeo veureu que es just el sentit invers i es treu el cartutx. Per descomptat s’ha de treure l’aire de la Lefty abans de fer res, no sigui que ens fem mal. Us deixo els vídeos que he fet servir de guia, el de SaniferBike explica perfectament com treure el cartutx (Damper) de la Lefty, amb la SuperMax 130, es exactament igual i la eina es la mateixa.

Haig d’agrair a BikeIT que em deixessin el taller per poder fer servir les seves eines, em faltaven eines i gracies a ells, no he hagut de comprar res més.

Aquí us deixo el vídeo, esta en anglès perquè així el podrà entendre més gent, però no té cap pega.

 

 

El que he hagut de comprar ha estat:

 • KH126/ KIT,SEALS,100HR TUNE,SUPERMAX PBR/XLR
  • Això es el kit de gomes, n’hi ha més de les que es necessiten, ja que serveis per la PBR i per la XLR.
 • KH127/ OUTER CAP 36MM
  • Això es una clau de tub del 36, la vaig comprar a Amazon, amb 15€ llestos i serveix igual.
 • KH123/ KIT TOOL CASTLE SLIDER SUPERMAX
  • Això es una peça que es posa a l’inici del cartutx i que permet desenroscar el cartutx cap a fora, es una tonteria, però sense això, el cartutx no surt.
 • HDTL187/ KIT,TOOL,SHAFT CLAMP,1/2”,BLK
  • Això es una peça que agafa el tub del Damper per poder-lo fixar i treballar sobre la taula de treball, sense fer malbé el tub. He vist a internet gent que ho ha fet amb fusta o amb una impressora 3D, jo el vaig comprar per la Rize i la Lefty MaxCarbon 130, es el mateix, per tan ja el tenia.
 • HDTL168/ KIT,TOOL,BULLET,1/2”
  • Això també ho tenia, es una peça de plàstic que evita que les tòriques es facin malbé quan es munta de nou el Damper, es relativament econòmic i serveix per totes les Lefty, es estàndard.

 

A continuació us deixo el video de SaniferBike a youtube que explica con treure el Damper d’una Flash, es el mateix funcionament per la SuperMax 130

 

I aquests son els 2 vídeos que el Miquel Sancho té a youtube on es veu el Damper de la SuperMax en detall, es una bona guia també.

 

En quan a on comprar el material, si busqueu a Google hi ha un munt de llocs, jo habitualment he comprat sempre a http://www.cannondale-parts.de. Son una gent a Alemanya que habitualment tenen stock de tot, els preus son correctes i els ports gratuïts a partir d’un import determinat.

Us deixo també els links a la documentació tècnica de Cannondale per la SuperMax 130, aquí teniu les forces amb que heu aplicar amb la dinamomètrica cada cargol, no us passeu, es molt delicat.

Digues si t'ha agradat

Comparteix