Deuria ser cap a finals d´any que després d´obtenir la nova bicicleta de 29” em plantejo fer una cursa de llarga distància amb no molt de desnivell, ho comento amb l´amic Mario i també està d´acord, mirem de fer Orbea Monegros però 7000 inscripcions esgotades en tres dies ens tiren enrere, massa massificació de gent a part que ja l´havíem fet dos cops, parlem de fer Trotamons Fraga, 125 km pels Monegros amb no més de 1200 metres de desnivell, no ens ho rumiem i ens inscrivim.

Paral·lelament, al començar a sortir amb els de la Unió ciclista de Vilanova, parlo amb el Toni on em comenta que ja està inscrit des de fa un mes a la cursa, perfecte.

Alguna sortida de 80km pel Garraf, d´altres de més curtes, spinning al gimnàs i corrent per la muntanya per agafar fons és l´entrenament que portava fins a arribar a la data, quedo amb Mario a les 8.30 a Vilanova, carreguem material i cap a Fraga.

Una parada a la Panadella amb un fred que pela m´espanta, vaig de curt amb manguitos, les prediccions eren bones, arribem a Fraga amb una millor temperatura, ideal, veiem al Toni i plegats busquem dorsal, maillot normalet, plat de pasta i cap al calaix, el Toni agafa una bona posició, Mario i jo fem unes últimes fotos.

Sortim a la 1 des de la porta del Florida 135 amb molt de Sol, recordo que els primers km són de pujada, creuem Fraga i ja trepitgem terra, alguna petita aglomeració de sortida lògica però 700 persones estirades ràpidament trobes el teu lloc, unes bones rampes en els ja avisats primers kms.

Avituallament que passem de llarg al 20, no ens feia falta de moment, creuem la A-2 en un petit corriol, l´única zona tècnica de tota la cursa, seguim pujant I passades les 2h començo a tindre gana, arribat al km 40, avituallament.

Ens ho prenem amb calma, tinc l´ estómac buit i això és molt llarg, barretes de cereals, fruits secs, plàtan…..coses que m´omplin, una mica d´aigua per baixar i seguim.

Ens ajuntem 4 ciclistes agafant un bon ritme per les típiques pistes dels Monegros, llargues, amples, rectes i amb pols, ens anem rellevant tots 4 en primera posició del grup amb mitges de 30-35km/h, gaudeixo com un animal, traient el màxim rendiment de la 29”. Al Toni l´hem perdut de vista “aquest deu volar per davant nostre” li comento a Mario, en un no re, tres quarts d´hora arribem al 60, avituallament on carrego aigua, no parem massa per no perdre la dinàmica.

Seguim amb aquell fantasmagòric paisatge de vegetació àrida amb rectes on no veus el final, els km pesen, qualsevol pujada ja no la fem amb aquella alegria del principi, a part que segons la direcció del vent juga en contra i es nota.

Candasnos al km 80, parem una bona estona xerrant amb unes iaies molt simpàtiques del poble, tinc el cul una mica adolorit, bevem aigua preguntant el que queda, ”nada chicos, ahora todo bajada hasta Fraga” amb aquell accent mañico.

Seguim, queden un parell d´hores com a màxim ens comentem, al mateix ritme creuem la N-2 passant pel recinte del Monegros Desert Festival… me’l miro, em porta grans records, amb una mitja de 20km/h arribem al 97 amb un petit avituallament on comentem Mario i jo que comencem a estar realment cansats, volem arribar, falten uns 25km més o menys però ja és la recta final.

Una baixada molt forta amb un seguit de tobogans arribem al 112, ens comenten que els últims 10 km son a la vora del riu amb pedres, recordo perfectament fa 4 anys, aquells km com un infern per les cames i el cul. Seguim, ens endinsem dins aquells fatídics km, brutals…..la velocitat és bona amb mitja de 20 però el camí empedrat aquell fa patir de valent, els braços fan mal, els canells s´adormen, l´esquena pateix, no saps com seure al sillín…..però ja veig Fraga, passem l´arc en 6h 14 min, molt contents.

Carreguem les bicis a la furgoneta, bossa de roba i cap a la dutxa, plat de pasta amb cerveseta tot comentant la jugada, a estat molt bé pateixes però es gaudeix, no podré seure en dies però bé :), busco el Toni pel recinte sense veure´l, brutal com ha tirat, em poso en contacte amb ell comentant-me que havia fet 5h 47 min, tela com està.

A-2 fins a casa tot escoltant el Barça-Madrid……sense comentaris. Setmaneta de descans de cara al Trail de Ribes per encarar a final de més la Long de la Ultra BCN.

 

received_10207589415551717.jpg

Digues si t'ha agradat

Comparteix