Aquest mati de diumenge 27 de març he fet la última sortida de la temporada de neu 2015 a 2016, amb encinglada inclosa.

Avui no he sortit a primera hora, hem anat a esquiar, però la qualitat de la neu ja es molt dolenta, per tan hem fet mitja volta i hem tornat a casa.

He sortit a les 12 i poc del migdia, amb un boira terrible.

Com que l’estació de Eyne Cambre d’Aze estava oberta, tot i ser l’últim dia, no he pensat en cap moment de pujar per la pista, sinó que he marxat cap a Planes.

M’ha costat bastant poder arribar a la carretera de Planes, la neu esta molt tova, esta primavera total i rellisca moltíssim, res a veure amb la neu freda de les nevades de fa unes setmanes.

Un cop he arribat a la carretera de Planes, he creuat el poble amb el llum de darrera encès, no es veia gran cosa, fins arribar a les antenes.

Un cop a les antenes he començat a pujar, hi havia molt de fang., però he anat pujant bé fins que al cap d’uns quilòmetres hi havia neu, neu primavera que feia quasi impossible poder pedalar, relliscava constantment de davant i no hi havia gaire tracció.

Això s’ha agreujat quan he començat a pujar, amb pla es podia més o menys anar endavant sobre la bici, però a la pujada, quan només hi havia neu, ha estat impossible.

He hagut de caminar un parell de quilòmetres amb la bici al costat, hi havia bastanta neu, m’ha entrat neu a dins les botes, es a dir uns 25 a 30 centímetres ben be.

He anat pujant fins arribar a un creuament on a mà dreta deia Planes de nou, es una ruta que tenia ganes de fer.

No he baixat gents bé, massa neu i relliscant tota l’estona. Crec que m’he encigalat molt, però a l’alçada que estava no tenia més remei que seguir baixant com podia.

A mida que anava baixant més metres, la neu era menor i es podia anar més estona sobre la bici, fins i tot he estat buscant gel millor que neu.

He arribat a l’inici de la pujada que he agafat feia una estona, i he vist a mà esquerre unes marques de GR que no havia fet mai, així que les he agafat i he anat a parar al poble de nou.

Tornada per carretera fins que he arribat al corriol que baixa a mà dreta que diu La Cabanassa.

Ja no hi havia gents de neu, només molt de fang, però he baixat molt bé.

La pujada ha estat més complicada perquè relliscava molt, però he pujat bé.

He baixat cap a la casa que hi ha a l’altre banda i he encarat la pujada, per cert un corriol molt bonic, aquí us deixo una foto.

2016-03-27 13.50.39

He pujat pel corriol fins arribar al camí principal i he decidit anar a l’esquerre, hi ha un corriol que creia que arribava a algun lloc, però no, ha acabat al riu, on hi havia encara més fang.

La opció que he pres, es amb la bici al costat, mirar de saltar les 3 balles electrificades que hi havia i pedalar un pel fins arribar al poble de Saint Pierre dels Forcats.

Des d’allà la tornada per carretera fins a casa.

En totla m’han sortit 12,6km que he fet en una hora i 38 minuts, a una mitja de 8,1km/h, una velocitat màxima de 35,1km/h, una freqüència cardíaca de 137 ppm i una màxima de 168 ppm, un consum energètic de 890 kcal, un desnivell positiu de 531 metres i un negatiu de 526 metres.

Total distance: 12807 m
Total climbing: 545 m
Total descent: -540 m
Download file: 27-3-16.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Com a resum de la temporada de #fatbike, he sortit 21 vegades, en total he fet 194,48km que he fet en un total de 23,34 hores, el desnivell positiu en els pocs kilòmetres que he fet es de 8266 metres i el desnivell negatiu de 8260 metres, no esta gents malament. La velocitat mitja que em surt es de 8,3km/h, la freqüència cardíaca mitja del 75% i la màxima del 95%, bastant normal mirant-ho amb prespectiva, la velocitat màxima de 55km/h, crec que va ser un dia baixant la pista verda., en el meu cas el consum energètic ha estat de 14053 kcal.

Digues si t'ha agradat

Comparteix