Aquest matí de diumenge he sortit a les 7:30, la idea era mirar de pujar fins el telecadira inicialment.

La neu estava dura, aquesta nit ha nevat un pel, una enfarinada a la base, però potser un pel més a la resta, per tan, la pujada per la pista verda ha estat més còmode del que esperava inicialment.

Més fred que ahir, el fang estava glaçat i la neu primavera d’ahir, era gel.

He arribat al telecadira, a cota 1900 bé de temps i de forma, més ràpid que habitualment.

Un cop allà, he seguit pel camí que dona tota la volta per darrera i passa per la verda del telecadira doble i per la negra, on la última vegada amb el David no vàrem poder pujar pel gel, ell relliscava.

Avui hi havia molta neu, m’ha costat molt pujar, amb tot el ferro posat, he patit molt. Suposo que el David amb la seva bici d’amplada normal, no hagués pogut pujar.

He anat pedalant, molt lent perquè hi havia molta neu, un pam llarg d’ahir, però molt dura.

La base gel, per tan, a la que la inclinació passava del 9%, la roda de darrera relliscava.

He aconseguit pedalar fins arribar a uns metres del telearrastre de la vermella que puja des de baix, allà he hagut de fer peu i caminar uns 20 metres.

Era impossible poder pedalar, relliscava i estava molt pesat tot.

Un cop el percentatge d’inclinació ha baixat de l’11% al 9%, he tornat a pedalar, amb molta feina, però he anat fent buscant sempre herbes, així m’assegurava que hi havia poca neu a sota.

De fons un paisatge increïble, començava a sortir el sol a la Cerdanya. Feia fred, segurament estiguéssim a 1 grau o poc més, però amb la pujada, no he tingut gaire fred, a excepció de les mans, que els guants no eren prou gruixuts.

He arribat a la part final de la Coulée Font Frede, just la part més fàcil de la pista, i amb molta neu.

M’he deixat anar recte, amb el cul ben endarrere, però la bici no ha fet en cap moment cap moviment estrany, he baixat molt bé, he arribat a veure 21km/h de baixada per neu, m’he sentit molt segur en tot moment.

He arribat a la pista verda, la mateixa que havia pujat feia una estona i he baixat per ella. M’he espantat en veure que sota les meves petjades hi havia gel, no m’he vist en cor de corre gaire.

Un cop he arribat al creuament que va a l’esquerre per la pista que he pujat, m’he anat a la dreta per anar a buscar la pista blava principal, i baixar uns metres per ella, per tal de poder baixar la blava de la dreta, tancada per falta de neu, però que he pensat que podria estar bé.

He arribat a casa amb 9.31km que he fet en 1 hora 8 minuts, a una mitja de 8,1 metres, una velocitat màxima de 28,8km/h, un consum energètic en el meu cas de 746kcal, la mitja cardíaca de 137 ppm i la màxima de 165 ppm. El desnivell positiu de 426 metres i el negatiu de 427 metres, la principal diferencia en vers ahir, es que avui he arribat als 2060 metres, per això hi havia neu, ahir no vaig passar dels 1850 metres.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 9349 m
Total climbing: 429 m
Total descent: -430 m
Download file: 14_02_2016.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix