Aquest matí de diumenge hem sortit més d’hora, el fer havia d’estar a casa a les 10:15 com a molt, així que pensant que sortiríem només el Fer, el Santi i jo, hem quedat a les 6:15 al Caprabo amb el Fer i amb el Santi a les 7:00 al creuament entre la carretera del RatPenat a la Plana Novella, just on creua la pista que ve de Vallgrassa cap a Sitges.

El Fer ha tingut un problema, no ha entès el meu whatsapp que deia “surto amb llum”. Volia dir-li, surto amb la Lupichin i ha entès, surto amb la llum de la lluna.

Total que eren les 6:25 i no havia arribat, li he enviat un missatge i m’ha demanat que l’anés a buscar, venia per muntanya amb la llum del telèfon a la mà dreta i sense veure res L

L’he trobat ja arribant a Sitges, hem pujat la Fita a fosques, bé, a fosques no, amb la meva Lupichin. Hem anat cap al punt de trobada i el Santi m0ha trucat preguntant on érem.

Hem arribat 15 minuts tard, el temps que ha perdut el Fer venint de Ribes amb una nit tancada com aquesta, no hi havia res de lluna.

Allà ja començava a clarejar i hem anat fent via per carretera cap a la urbanització del Rat Penat.

Hem parat a inflar la roda de davant de la bici del Fer just quan començava a sortir el sol per l’horitzó, però com que estàvem tan amunt, hem pogut contemplar una sortida de sol espectacular, fins que ja ha sortit massa per darrera el mar i era perillós de seguir mirant.

Hem anat pedalant fins a la carretera que puja cap a la Bola grossa, que creiem que es algun element militar, alguna antena o alguna estació meteorològica.

Just abans de començar a pujar, a la dreta hi ha un GR que baixa i hem agafat aquest camí. Es desvia a mà esquerre uns metres més endavant, quedant a davant un antic abocador clausurat, que habitualment fa olor a metà, però que avui no en feia.

Hem pujat i baixat una estona, hi ha un parell de pujades molt dures, una que jo no he pogut fer-la mai sobre la bici i el Fer avui, que la feia per primer cop, ha arribat quasi fins a dalt. El Santi com sempre, la ha pujat sense problema. Hem anat seguint i just quan marca la última pujada abans d’arribar a Les Antenes, hi ha un corriol a la dreta que comença a baixar.

Aquesta es la trialera que veníem a buscar.

Es molt ciclable, tot i que té algun punt més complicat. A mi personalment m’ha costat els revols que hi ha a l’inici, son massa tancats i jo no en sé prou, així que dels 5 que hi ha, he hagut de posar peu a 2. La resta es baixa més o menys bé, algun punt s’ha de posar peu, segurament es pot baixar, però si hi ha algun error, per una banda la caiguda son uns metres amb esbarzers i per l’altre la rascada a la pedra i el cop al quadre de la bici es assegurat.

Un cop a baix del primer tros, ens creuem amb la part final de la pujada del Purgatori des de Castelldefels. Es pot continuar baixant fins arribar a Castelldefels, però com que anàvem justos, hem decidit anar de tornada per la pista del Purgatori.

Un cop a dalt, on hi ha el creuament per anar cap a Begues o cap a La Plana Novella, hem vist un camí que sortia darrera d’una creu i ens hi hem encigalat.

La pega es que al cap d’uns 20 metres, hem vist que no ens duria on volíem i hem fet un pel de “fora pistes” per anar a buscar la pista que porta a la Plana Novella habitual.

La tornada es plenament coneguda, es puja fins arribar a passar una cadena on anant a la dreta es va cap a Begues, a l’esquerre a Les Agulles, uns metres abans d’on ens hem desviat per fer la baixada de la trialera inicial i recte, per on hem anat, per baixar cap a la Plana Novella.

Un pel de fred, molta humitat, però bé. Hem baixat i hem agafar la trialera que va per la riera i que ens deixa a la pista principal.

Tornada cap a La Plana habitual i hem tornat baixant per Jafre i pujant cap als caçadors. El Santi s’ha quedat abans de començar a baixar a Jafre, per no fer la volta de nou i el Fer i jo ens hem acomiadat a la Fita, ell ha seguit cap a Sant Pere de Ribes i jo ja cap a Sitges.

He arribat a casa a les 10:15, perfecte. En total m’han sortit 46,46km que hem fet en 3 hores 27 minuts, a una mitja de 13,5km/h, una velocitat màxima de 54,7km/h, suposo que a la pista de Begues a La Plana Novella. En el meu cas, el consum energètic de 2554kcal, la mitja cardíaca de 141 ppm i la màxima de 171 ppm. La cadència mitja de 73 rpm, prou bona contant el desnivell d’avui. El desnivell positiu de 1322 metres i el negatiu de 1321 metres.

Aquí us deixo el track per si algú el vol fer, contant que hi ha un parell d’error, inicialment he anat cap a Ribes a buscar el Fer i l’encigalada on ens hem ficat al desviament del Purgatori.

Total distance: 46410 m
Total climbing: 1427 m
Total descent: -1428 m
Download file: 15_11_2015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix