Aquest matí hem quedat al Caprabo amb el Santi i hem anat pedalant cap a Sant Pere de Ribes on havíem quedat amb el Fer.

Molt boira, el Santi diu que ha vingut de la Plana Novella molt just de visibilitat.

Un cop al punt de trobada a Sant Pere de Ribes, a la carretera que puja a Can Lloses hem hagut d’esperar bastant, perquè el Fer que no ha mirat el email, ha anat al Caprabo a Sitges per carretera a trobar-nos, i allà ha vist que havíem quedat a Ribes.

Hem sortit per la carretera d’Olivella com si anéssim cap a Les Gunyoles girant a mà dreta cap a Can Giralt i després seguint fins arribar a la carretera d’Olivella de nou, sortint al pont de Can Suriol.

Hem fet pista habitual, després de la cadena cap a Les Gunyoles i just després de la segona cadena que hi ha al mig de la pista, uns kilòmetres més endavant, en contes de seguir recte cap a Les Gunyoles hem fet a mà esquerra cap a Can Milà (urbanització) passant per la serra de Llampa.

Un cop es passa pel costat de Can Trabal, que queda a l’esquerre, es comença a pujar per una pista amb cert grau d’inclinació fins arribar al cim de la Penya del Papiol, a 384 metres. Allà hi ha un punt de marcatge de l’Institut Cartogràfic de Catalunya.

Habitualment la vista es molt bonica, es veu Vilafranca i el pla de darrera fins a Montserrat, però amb la boira d’avui no hem pogut veure gran cosa.

A partir d’aquí hi ha una baixada molt pedregosa però no molt difícil que ens dur, deixant la cantera a mà esquerre fins a Can Cantantingues, just al davant de Sant Miquel d’Olèrdola.

Com que veure un video amb una GoPro al cap baixant es un pel aburrit, l’he accelerat un pel i l’he resumit a només 2 minuts, així es fa més lleuger.

Un cop passada la cimentera, hem seguit a mà esquerre cap a Viladellops. La pujada inicial es dura, però es asfaltada. Hem creuat Viladellops i un cop hem arribat a l’ermita de Sant Joan hem agafat a mà esquerre per anar a parar a camí conegut, el que fem habitualment quan tornem de Les Gunyoles, passant per la Urbanització Mas Mestre i agafant la carretera d’Olivella a Sant Pere de Ribes.

Hem parat uns minuts al punt de trobada a Can Lloses, ens hem acomiadat el Fer que ha marxat cap a casa i el Santi i jo hem anat plegats de tornada cap a Sitges. Ell s’ha desviat per agafat la pujada de Mas Alba que et deixa al cap d’amunt del Collet de la Fita.

La veritat es que la ruta es molt maca, es curta i es pot fer bé i té alguna rampa interessant, sobre tot després de passar per Can Trabal. La trialera de baixada de la cantera té molta pedra, però no es perillosa, que no vol dir que no sigui difícil.

En total m’han sortit 43,46km que hem fet en 3 hores 3 minuts pedalant, contant parades surten unes 4 hores. Hem quedat a les 7 a Sitges i a les 11 estava a casa. La mitja de 14,2km/h, prou bona contant que hi ha una molt bona estona que estem pedalant en pujada, no molt dura, però constant. La velocitat màxima de 48,3km/h, suposo que en algun tros de carretera avui. En el meu cas el consum energètic de 2217kcal, la mitja cardíaca de 135 ppm i la màxima de 175 ppm. La cadència de 75rpm, prou bona contant el terreny. El desnivell positiu de 983 metres i el negatiu de 996 metres.

Aquí deixo el track per si algú el vol seguir. Publicaré la ruta a “rutes pel garraf amb menys de 50km” en breu, crec que es una ruta a tenir en conte.

Total distance: 43441 m
Total climbing: 1117 m
Total descent: -1130 m
Download file: 08_11_2015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix