Aquest matí, amb el canvi d’hora a sobre, hem quedat a les 7 al Caprabo per anar a fer el Purgatori, una ruta llarga i exigent que no fem gaire sovint perquè ens implica tornar molt tard a casa, potser un parell de cops a l’any.

A les 7 estava sol al Caprabo, han aparegut els Pedro i els seus companys, anàvem fins a Olesa a esmorzar, un Purgatori un pel massa.

Hem anat pujant plegats la Fita, a mig camí he decidit pujar a un ritme un pel més alt perquè havíem quedat amb el Mario i el Fer al camp d’amunt del collet de la Fita.

Han aparegut un pel tard, però han aparegut. El Fer amb la seva Lapierre i el Mario amb una KTM Myroon de Carboni, rígida de 29 polsades i XT a tot arreu espectacular. Avui ha estat la seva primera sortida amb la bici, la ha comprat a BikeIT aprofitant una bona oferta. La bici es veu espectacular, i segons sembla, va molt bé.

Hem anat fent via cap a la Plana Novella, havíem quedat amb el Santi a tres quarts de vuit.

Hem trobat un munt de cotxes aparcats i un munt de transit. Un munt poden ser 100 cotxes aparcats on es podia, i hem vist que hi havia una festa Rave a La Fassina, música i un munt de gent de molt bon rotllo.

Hem anat fent via Jafra amunt i ens hem trobat el Santi que venia a per nosaltres, suposo que feia estona que s’esperava.

Ja els 4 hem encarat Begues per pista i hem anat fent.

El Fer ha arribat al cim de Begues, abans de començar a baixar per la pista ampla molt tocat, ha dit que no venia i que giraria cua, no es veia amb forces.

Hem insistit un pel i ha decidit venir, cosa que ha pagat cara a la tornada, just encarant el Purgatori.

Un cop a Begues, hem creuat el poble i hem agafat el corriol que hi ha que ens dur a les terres vermelles. Es un corriol molt bonic, estret i entre mig d’arbres i vegetació. Té una sortida un pel dura, de cop, hi ha una trialera de baixada, que té bastanta inclinació i que et dur a la carretera, just creuar-la per començar a baixar per les terres vermelles.

Li diuen terres vermelles pel color de la muntanya, es molt vermellosa. Es comença amb una baixada per pista llarga i amb grava, que li dona un pel de perill, però sense problema.

Després es va baixant i pujant un pel fins arribar a Gava i seguidament es creua la carretera que va de Gava a Begues per començar a tornar cap a Sitges per pista. Es passa per una ermita que es un restaurant, segons el Mario un lloc on anar a menjar carn a la brasa molt bo.

Hem anat fent fins arribar al kilòmetre 40, on comença la pujada del Purgatori, es comença suau, però va agafant pendent fins arribar al kilòmetre 43 aproximadament amb un pendent del 26% i un paviment lliscant de pedres que fa recordar el perquè li diuen el Purgatori.

El Mario ha baixat amb la KTM molt ràpid, he anat darrera seu una estona i juraria que més de pressa que amb la Cannondale doble de 26 que es va vendre per la 29, però la pujada com sempre, no ha estat un problema per ell, ha anat fent via i jo intentant seguir-lo.

Hem arribat al primer cim, un creuament de camins que et dur recte a Begues i a mà esquerre fins a la Plana Novella, la pista que hem agafat.

Hem esperat el Fer i el Santi que venien molt endarrerits, hem esperat una molt bona estona. Un cop han arribat, el Fer tenia una gana que s’hagués menjat un bou. El Mario li ha donar una barreta i amb això i cireretes de pastor que hem anat menjar durant tota la ruta, ara estan boníssimes i n’hi ha moltes, ha anat aguantant.

Hem seguit pujant per la pista que ens dur a la pista principal de Begues a la Plana Novella, encara quedava Purgatori. En total son uns 9 kilòmetres de pujada, per descomptat no total al 26%.

Hem anat baixant fins a la Plana Novella per acomiadar-nos del Santi que s’ha quedat a casa i nosaltres hem anat tornant per Vallgrassa.

Hem fet una parada a menjar més fruits dels bosc, el Fer anava ja molt just i el Mario li ha donat un Gel. El Mario li he hagut de donar aigua un parell de cops, la seva bossa d’aigua es més petita i se l’ha begut tota molt de pressa, a mi amb 3 litres que duc m’aguanta un pel més.

Un cop a Vallgrassa hem seguit pista amunt per creuar la carretera que va del Ratpenat a la Plana Novella i cap a la casa Nova, la tornada del Campdasens de rigor. Allà ja hem encarat caçadors i ens hem acomiadat, el Fer i el Mario han anat cap a Sant Pere de Ribes i jo he baixat la Fita avall per anar cap a casa.

La ruta es llarga, però avui han sortit moltes hores. En total he sortit de Caprabo a les 7 i he entrat de nou a casa a les 13:30 aproximadament, es a dir 6 hores i mitja. Si contem les hores que hem estat pedalant, em surten només 5 hores i 13 minuts, per fer 69,44km a una mitja de 13,3km/h. La velocitat màxima de 58,6km/h, suposo que baixant a Gava per les terres vermelles. En el meu cas, el consum energètic de 3787kcal, la mitja cardíaca de 131 ppm, molt bona per ser mitja, molt baixeta i la màxima de 171 ppm. La cadència de 68 rpm, un pel baixa, però la pujada del Purgatori ja ho té això. El desnivell positiu de 1862 metres i el negatiu de 1877 metres.

Aquí us deixo el track que hem fet avui. El dissabte vinent més, anem a Montserrat. Uns sortiran de Sitges, un altres de Sant Pere de Ribes i el Santi de la Plana Novella. Qui vulgui venir que envií un email a info@garrafenbtt.com per quedar amb ell i llestos. Caldrà llum, volem sortir a les 5 i fins a les 7 no hi haurà sol, ja estarem a Olesa de Bonesvalls. La idea es arribat a la plaça del Monestir a entre les 14:00 i les 15:00, baixar a Monistrol i agafar els Ferrocarrils de la Generalitat per baixar-nos a Bellvitge i Renfe fins a casa. Si tot va bé, cap a les 18:00 estem a casa de nou, llestos per les castanyes.

Total distance: 69268 m
Total climbing: 2016 m
Total descent: -2033 m
Download file: Purgatori_25102015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix