D’esquerre a dreta: en Josep, el Joaquin, en Raül (jo), en Raúl, el Ramon i el Pedro

Ara fa un parell de setmanes ens vàrem trobar pedalant el Pedro, el Ramon (un parell de companys de Creu Roja) i el Raúl (un excompany de classe de quan anava als Escolapis) i vàrem quedar que ens veuríem la propera sortida per anar a pedalar plegats. Així que uns emails i hem quedat per sortir.

He aparegut a les 7:00 en punt al Caprabo i estaven esperant-me el Ramon Almirall i el Josep, un amic del Ramon. El Ramon m’ha dit que el Pedro havia pujat la Fita, que no li agrada, així que ens trobaríem a dalt de tot.

Faltava el Raúl Capa, qui al venir des de Sant Pere de Ribes ens esperaria a dalt de la Fita també.

Un cop a dalt, ens hem trobat el Pedro i també hi havia el Joaquin, quina sorpresa!

Uns minuts més tard ha aparegut el Raúl, un pel cansat i amb poques ganes, ahir va tenir un sopar i no li el va pair gaire bé.

Hem anat fent cap a La Casa Nova per baixar fins a Jafra i pujar cap a la Plana Novella.

Pujant cap a la Plana Novella ens ha passat un ciclista amb una Fat Bike, la primera que veig pel Garraf. La veritat es que impressiona amb les rodes tan amples, però personalment no tinc clar que aporti tantes avantatges com diuen.

Un cop a la Plana hem anat a buscar la pista que anava cap a Begues, i el Joaquin i en Ramon han decidir anar-hi per una variant, la pega es que els hi hem agafat molta avantatge i hem hagut d’esperar-los una bona estona a mig camí, han calculat malament i pensant que no perdien tan de temps, els hi hem tret uns 10 minuts.

El Josep m’ha comentat que havia fet molta bici de muntanya fa anys, però que estava en molt baixa forma i que era la primera vegada que sortia un pel en serio des de feia anys.

Un cop ens hem trobat hem anat pedalant sense parar fins al cim de la segona pujada, on es comença a baixat cap a Begues per la pista, ja que ens hem mogut a mà esquerre per un corriol que hem agafat, just on hi ha una masia a mà esquerre.

Allà hem fet una parada per menjar quelcom, el Raúl no anava gaire fi, però anava amb ganes de continuar, el Josep sorprès per fins on havia arribat i la resta anàvem més o menys bé.

Hem anat avall, el Pedro a davant. Ell es més de bici d’enduro i de trialeres complexes que no pas de pistes. Ha vingut amb una Specialized Stumptjumper de 29, quadre de carboni i bons components. Molt bonica i m’ha dit que baixant, tot i que no va tan ràpid com anava amb la de 26 amb recorregut de 160, es divertida i va prou bé.

Hem anat pedalant fins començar a pujar per la pista que ens dur a la cimentera que hi ha a la carretera. La part del GR que esta marcat amb unes piques l’hem fet el Pedro i jo, la resta han baixat per pista.

Un cop a la carretera, hem agafat el desviament que hi ha a mà esquerre, nou per tots ells, ningú l’havia fet abans. Passada la cadena hem començat a pedalar i ja els he avisat que hi ha una pujada dura que potser s’ha de fer peu en algun punt.

Hem anat pujant i hem fet una parada just al creuament on a mà esquerre es puja a La Mola i a la dreta es baixa cap a la pista d’Olesa de Bonesvalls a Can Grau.

El Josep i el Raúl han vingut ja un pel morts, la pujada es prou dura i la ruta prou llarga com per començar a notar els kilòmetres. El Josep venia just d’aigua, així que li hem donat aigua i al cap d’una estona hem anat baixant pista avall fins arribar a la pista principal que ens dur a l’Avenc de l’Esquerrà.

D’allà hem anat fent fins a Can Grau, on el Raúl i el Josep han decidir tornar per carretera a Olivella i a Sant Pere de Ribes, anaven massa cansats. Els altres 4 hem baixat a Can Grau i d’allà pel GR5 fins a Quatre Camins.

Els que han patit aquí han estat el Ramon i el Joaquin. El Ramon diu que no es gaire de trialeres, però la veritat es que crec que ha baixat prou bé per tot arreu i la pega principal del Joaquin es que va caure en aquest tram i no li agrada gents.

Un cop a Quatre Camins hem decidit tornat tots per Sant Pere de Ribes, però el Ramon ha tingut un problema a la Cannondale Flash, no sé ben bé que ha fet que la cadena se li ha ficat entre el plat petit i l’eix del pedalier.

No sortia i hem hagut d’afluixar un cargol del plat petit, per treure la cadena fent palanca. Al final ho hem aconseguit, però ja no teníem gaire clar que fer.

Hem anat pedalant tranquil·lament cap a Sant Pere de Ribes. A l’alçada de Can Lloses el Joaquin ha tirat recte cap a casa i nosaltres 3 hem anat pedalant cap a Sitges tranquil·lament.

He arribat a Sitges un pel més tard del que tenia previst, però entre la calor, la ruta llarga i els demes entrebancs que hem tingut ja era normal, a les 12:30 estava a casa i a les 12:35 a la platja.

En total m’han sortit 48,84 kilòmetres que he fet en 3 hores 42 minuts pedalant, contem que el Garmin es para quan la bici no circula, si contem que hem sortit a les 7 i que a les 12:30 entrava a casa, surten més hores. La mitja jha estat de 13,2km/h, la velocitat màxima de 52,7km/h i en el meu cas el consum energètic de 2492kcal. La mitja cardíaca de 131 ppm, la màxima de 172 ppm, la cadència molt baixa, de 67 rpm, però el ritme avui ha estat més lent del normal, no passa res. El desnivell positiu de 1121 metres i el negatiu de 1137 metres.

La setmana vinent més.

Aquí us deixo el track d’avui per si algu li ve de gust fer-lo.

Total distance: 48830 m
Total climbing: 1232 m
Total descent: -1251 m
Download file: 12_07_2015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix