Diumenge a les 6:30 sortiem del Caprabo de Sitges en Xavi i jo, direcció a cap a Sant Pere de Ribes on havíem quedat amb el Joaquin, el Santi, el Diego i el Fer. Al final també va poder venir el Mario. D’allà cap a Vilanova on vàrem trobar el David de Vilanova a la Mahle esperant-nos.

Des d’allà es va ciclant fins al Pantà de Foix, per la ruta clàssica del Pantà que fem habitualment. Hi ha la pujada forta dels Balcons a Vilanova, però tot i que té un desnivell fort, no es llarga i es per pista encimentada.

Un cop al Pantà, es voreja fins arribar a un creuament a mà esquerre on anem ciclant fins arribar a la carretera que ens dur per carretera amb poc trànsit de Clariana fins a Santa Oliva, passant per La Gornal.

Després tornem a agafar pista fins Albinyana, deixant a mà dreta Les Peces i a mà esquerre La Papiola.

A Albinyana parem a esmorzar, hi ha un bar a la carretera, bons preus i bon servei. La parada va ser de més d’una hora i quart.

El David havia d’estar a Vilanova de tornada a les 12, per tan després d’esmorzar va decidir tornar per carretera cap al Vendrell i d’allà cap a Vilanova amb bici. Ens va enviar un Whatsapp a les 11:51 que ja estava a casa.

Després d’Albiñana, on ha duem més de la meitat del camí, però contant que hi ha hagut part important de carretera on la mitja es molt més ràpida, anem per pista mal asfaltada, pista i corriol fins a Salomó.

Si la primera part dura son els Balcons a Vilanova, la segona dura es just la part que hi ha entre Albinyana i Salomó.

Hi ha una part que no es ciclable, però parlem de pocs metres que s’han de fer a peu amb la bici al costat o a l’espatlla perquè hi ha pedra grossa que no permet pedalar. Segons la gràfica, aquest es el segon pic important del dia.

Ja baixant, però encara amb el mateix tipus de terreny anem baixant fins el Pantà de Gaya, també per pista.

Des del Pantà ja comencem a veure Tarragona i anem ciclant amb busca de l’estació de tren.

Creuem l’autopista i seguim una bona estona un GR7.2 que va marcant Tarragona (cementiri) i anem passant per urbanitzacions com el Mas Blanc, veiem cartells de el Catllar i entrem a Tarragona pel barri de Sant Pere i Sant Pau.

Anem pujant fins arribar a les muralles i la part antiga de la ciutat, tot i que evitem entrar-hi amb bicicleta perquè hi ha massa gent. Baixem cap a l’estació de tren i parem el Garmin.

Cap averia, cap caiguda, calor com es normal per la època, però un temps molt bo.

A l’estació vàrem tornar en Tren el Mario i el Joaquin, que van baixar a Vilanova i la Geltrú per anar cap a Sant Pere de Ribes pedalant i el Xavi i jo que vàrem baixar a Sitges.

El Fer, el Diego i el Santi varen decidir tornar per carretera des de Tarragona. Vàrem arribar a les 14:00 aproximadament a Tarragona i el tren cap a casa sortida a les 14:34, tot i que va venir amb retràs, normal amb RENFE i fins a les 14:46 no vàrem sortir.

Els que varen tornar per carretera van arribar a Sant Pere de Ribes a les 17:30 aproximadament i suposo que el Santi a Casa amb 40 minuts més, deu ni do quina pallissa.

La ruta no la considerem molt dura, hi ha parts de corriols, hi ha trialeres, hi ha molta pista i hi ha algun tros important de carretera sense gaire perill.

Podeu veure la ruta publicada fent click al següent link

En total a mi, tornant amb tren amb surten 78,43km que vàrem fer en 5 hores 13 minuts pedalant, a una mitja de 15km/h, amb una velocitat màxima de 47,1km/h. En el meu cas el consum energètic de 3542kcal, la mitja cardíaca de 130 ppm i la màxima de 170 ppm (molt bones ambdues) la cadència de 71 rpm de mitja, el desnivell positiu de 1462 metres i el negatiu de 1458 metres segons el meu Garmin 705.

Aquí teniu unes fotos de la ruta.

 

Aquí teniu el track original, té algun error de colar-nos en algun punt i tornar endarrere i durant un kilòmetre aproximadament es va parar, suposo que vaig jugar massa amb els botons i el pobre ja té molta guerra.

Total distance: 78495 m
Total climbing: 1600 m
Total descent: -1597 m
Download file: Tarragona_31-5-2015.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix