El 3 de maig era una data assenyalada, dues convocatòries en un mateix dia, Garraf extrem en btt o la 7 cims, tenint en compte que ja vaig participar en la de btt l´any passat, em decideixo pel trail aquest 2015, 59 km. pel davant fan d´aquest repte, el més fort de l´any, faig l´inscripció a un preu raonable i prop de casa.

Em miro el recorregut i és força exigent, els 7 cims més emblemàtics del Penedès, Clapí Vell, Puig de l´Àliga, el Montmell, el Montagut, puig de Formigosa, Puig Castellar i Puig de les Agulles.

Dissabte 3, 4:30 del matí i dempeus, no molt més tard em desperto entre setmana amb el que en re ja espavilo, un bon esmorzar mentalitzat que allò serà dur, carretera fins  Torrelles de Foix fosc encara, una temperatura molt agradable em rep al sortir del cotxe, veig l´arc de sortida i el Pedro amb el que vaig compartir la Portals, em fixo bé amb la gent i desastre de mi….m´he deixat el xip groc, em donen un altre dorsal amb xip blanc sense problemes.

Minuts abans de la sortida força gent es posa crema solar “exagerats” penso no sabent el que m´espera, 6:30 del matí i sortim creuant el poble direcció muntanya, bones rampes ja per començar. camino en algunes d´elles i les vistes ja sortint el Sol, són espectaculars, en re arribem a Clapí Vell amb un control de pas de xip, seguim baixant no molt ja que en el km 5 es troba el segon cim, Puig de l´Aliga, fent dos cims de set en 5km dona la sensació que anirem ràpid per feina, però la cosa no serà així, a Aiguaviva fem avituallament, omplo la camelback i agafo forces pel que ve, sis km de pujada fins  al sostre del Penedès, el Montmell, pedra, cordes, a quatre grapes, la calor ja comença a collar i allò no s´acaba, veig´l´estelada onejant i m´en alegro, ja hi sóc, punt de control i baixem, jo no se que era pitjor, més cordes, pedres, els km passen molt lents però ja som al 20.

Tinc ganes de córrer, estirar les cames, ho fem fins a Selma amb un altre avituallament, km 26, sembla que s´ha tapat el dia però la xafogor ja es nota, omplo la camelback, vaig cansat, menjo alguna cosa, xocolata, galetes…..el pròxim és Montagut i anem cap allà, he sentit a parlar de Sant Jaume i ho vull veure, recordo aquell camí amb molta calor, molta, la motxilla d´aigua ja no em dura re, en pocs km ja la tinc buida, arribo a Montagut sufocat, menjo botifarra, gel, torno a omplir i miro l´església de Sant Jaume, és preciosa al mig del camp, reposo força a l´hombra, seguim i ara ve el més dur, recordo zones a ple Sol, insuportable, fa moltíssima calor, ja ni suo, Formigosa, punt de control,  em sobra la gorra, les ulleres, l´aigua de la motxila és calenta, petits objectius fins al següent avituallament.

Plana d´Ancosa, km 42, marató i a 33 graus em diuen, un camió de bombers em refresca, fico el cap sota l´aigua, molt millor, respiro, torno a omplir i segueixo, una zona boscosa tapa una mica el Sol i agafo forces, “això està fet” intentant animant-me, km 45 Castellar control, pregunto que queda i ja m´informen que Pontons està al caure i ja baixada, faig l´últim cim les Agulles, baixem fins a Pontons amb més calor, les cames ja corren soles, vaig molt cansat i noto la temperatura del cos una mica alta, arribo a Pontons i em tiro aigua per sobre, menjo algo, km 50, no vull perdre molt de temps, tinc ganes de plegar, veig l´esglèsia de Sant Joan també molt bonica, avituallament i km 55, arribo a les Dous amb les seves fonts natural rajant aigua i no m´ho penso davant dels domingueros fico el cap sota una font, ho necessito, la gent aplaudeix al pas, vaig xop sencer però allò és glòria, falten 4 km i veig Torrelles al fons, ja hi sóc, entro a la plaça del poble amb l´arc en 8 h, 32é de la general, paro, veig una cadira i m´hi llenço, sota l´hombra prenc aigua i aire, bocata de truita i ampolla de vi.

A sigut molt dura, la calor molt determinant, calculo que han caigut uns 8-9 litres d´aigua en els 59 km, l´any vinent no se si repetiré, ha estat bé, les vistes són molt boniques, l´organització perfecte però hi ha moltes curses arreu, donar gràcies al Roger pels ànims durant la cursa en dos trams diferents, no tinc cap objectiu ara a la vista, tornar a pedalar en btt i potser algun trail proper.

DSC_0279.jpgMontagut

Digues si t'ha agradat

Comparteix