Després de passar un mes d´agost força enfeinat i amb poc entrenament, arribava una vegada més la cursa de la verema a Cubelles, així com l´any passat van ser 15 km. aquest any, a part de la de 10, es feia una de 22, no m´ho penso i m’inscric a la llarga, un preu molt raonable amb samarreta de regal fa de la cursa molt bona per començar una nova temporada.

Un entrenament amb els d´Evasion Vilanova dues setmanes abans em fan “memoritzar” el recorregut, amb un ritme que no era el de cursa se’m fa força dura, 22 km amb 850 m de desnivell , un autèntic trencacames.

Dissabte tarda passo a buscar la samarreta i el dorsal, diumenge sona el despertador a les 6:30, esmorzo tranquil·lament preparant material, agafo un gel i un bidó d´aigua per l´espera, està força núvol, m´agrada la temperatura, de moment, és fresca al sortir de casa, enfilo cap a Cubelles, parlo amb coneguts, el Toni de Barcelona i un amic tot comentant pròximes cites per la comarca, veig a l’Alex i la Pucca, desde Bastions que no els veia, em fa il.lusió.

8:15, amb una mica de retard, tret de sortida i ja hi som, creuem la riera encarant el peu del Tiula, el grup s´ha estirat força, una fila índia de gent marcant diferents rítmes, vaig força fort, a mig camí trenquem per un corriol a mà esuqerra i seguim pujant, la temperatura aleshores encara és bona però ja començo a suar, som al 3er km, les curses es separen en un tram on girem a l´esquerra, una forta baixada de pedra solta, vaig amb compte de no patinar, amb les asics en aquest estat patiré de valent, en res ja tornem a pujar, aquella pujada la recordo amb necessitat d´aigua, avituallament, ja fa calor, molta calor i sobretot, molta xafogor.

Ampolla d´aigua sencera en segons, tinc la samarreta enganxada al cos i el dorsal mig trencat xop de suor, el camí me’l conec, de l´entrenament i de les sortides en btt per la zona, creuem la carretera i passem prop de costa Cunit, seguim pujant, el cos em torna a demanar aigua, vaig força fatigat, intento recordar el que queda, se que em de tornar a passar per aquí, un track circular.

Hem fet, sense voler, un petit grup de 6-7 persones a un molt bon ritme, no se si el podré aguantar, arribem a dalt d´un turó amb un dipòsit d´aigua, ara va una forta baixada, m´avancen uns quants, no és el meu fort la baixada, arribem al que és conegut com “el camino de los zorros” en btt, un descens molt maco i ràpid que condueix a la carretra de Mas Trader, em fan creuar-la i tornar per on uns kms abans hi venia, veig gent que hi va, “ufffff”, penso, “el que els hi queda a aquests”.

Avituallament, més aigua i gel, molt cansat bec tot el que puc, queden uns 6 km. se m´està fent molt llarg, molt, potser vaig molt ràpid? no sé però tinc ganes d´arribar, recordo que queden dues bones pujades, baixem un corriol petit on agafant embranzida pugem un pedregal on patino per tot arreu, em faig mal als dits del peu esquerre, molt mal, he donat una patada a una pedra sense voler, paro un moment per agafar aire i segueixo, baixem pel tallafocs i ja encaro l´última pujada on a dalt hi ha dos o tres fotògrafs on deuen estar fent unes instàntanees amb cares molt desencaixades.

Veig Cubelles, són els últims kms, respiro i me’n alegro, creuem el pont de l´autopista, la quadra de cavalls, la riera i ja em faig il·lusions quan encara et fan fer una volta pel voltant de Cubelles en un últim km etern per entrar per darrera de la plaça del mercat, aquella volta la recordo mig corrent i caminant pel cansament i mal als dits, veig l´arc i el passo en un temps de 2 h 26 min, 29a posició de la general, content però fos, se m´ha fet més llarga que els 25 de la Talaia.

Bocata, aigua a saco, cola i parlant amb els d´Evasion veig arribar el Toni i el Roger, xerrem plegats explicant les mil i una viscudes, la calor i la xafogor ha estat el més comentat per la zona, entrega de premis i cap a casa on en arribar treint-me les Trabucco ja fetes pols, em miro els dits on un agafa un color sospitós lila, un altre que no li veig l´ungla. Bueno, a hores d´ara tot ha quedat en no re però el mal en aquell moment era considerable. Ha estat molt bona cursa i bona organització tret dels primers classificats que es queixàven que algú havia tret cintes fent perdre´s a la gent.

15 dies de vacances i trail a Cabanyes del Penedés, mitja del canal olímpic, WITL trail a Sant Fost, Behovia…….fent km amb objectiu UTtcollserola

Digues si t'ha agradat

Comparteix