Aquest matí a les 7:00 érem el Santi i jo sols al Caprabo.

Teníem de cap fer una ruta que vaig dibuixar amb el compeGPX però per la raó que fos es va guardar malament i m’he adondat d’això a Les Gunyoles, on el GPS ha dit “felicitades, ha completado la ruta” i es quan he pensat “merda” ara es quan em fa falta.

Hem anat de Sitges cap a Can Lloses, sense arribar a la carretera. Uns metres abans, a la dreta hi ha un carrer per on ens hi posem i anem a parar a la Granja Escola, per un corriol de pujada que vàrem descobrir la setmana passada fent la Garraf Extrem, si més no el mateix track.

D’allà anem a parar al cap de dalt de la urbanització que hi a sobre de Can Lloses, no recordo mai com es diu. Pujada per pista cap a quatre camins, però sense arribar-hi ens hem tirat a mà esquerre per la trialera que hi ha i et deixa a la part de sota, a les Vinyes, des d’allà cap a Olivella.

Sense arribar al cementiri d’Olivella, a mà esquerre hi ha una pista que ens dur cap a una masia que baixant per la pista sense asfaltar aniríem a parar a la carretera de Olivella. No baixem, sinó que a mà esquerre a l’alçada de la masia hi ha una pista amb una cadena, passem la cadena i ens trobem amb una baixada per corriol molt divertida que acaba a Can Suriol.

Des de Can Suriol fins a Les Gunyoles per la pista habitual d’anar a Les Gunyoles.

Un cop allà, anem de tornada i al creuament que agafaríem a l’esquerre per tornar habitualment de Les Gunyoles cap a Sitges, anem a mà dreta i baixem cap al pla de Vilafranca del Penedès.

Just acabar la baixada forta, ens hem ficat a mà esquerre, hi havia un camí. La última vegada que vàrem fer la ruta, vàrem seguir recte i vàrem anar a parar a Sant Miquel d’Olèrdola per carretera, aquesta vegada volíem fer-ho per camí i com que el GPS ja no deia res però tenia al cap que hi havia un camí a mà esquerre, ens hi hem tirat a veure que tal.

Ha resultat un camí molt bonic, un corriol llarg i tupit, plenament ciclable. L’hem anat seguint fins arribar a una carretera. Hem anat a mà dreta i a la que hem trobat una pista de nou, ens hi hem posat. Aquí ens hem colat. La pista no duia enlloc, només a un mas i sense sortida.

Hem fet mitja volta i hem tornat a agafar la carretera, i un altre camí a l’estona, on resulta que el camí si ens ha dut on vàrem anar a parar la setmana passada, hem recordat el camí i hem anat ciclant fins a l’entrada de Sant Miquel d’Olèrdola.

No hem entrat al poble, sinó que hem anat cap a l’entrada de Viladellops i cap a Castell de Sant Miquel, seguint la pista vas a parar pujant constantment, però sense ser cap pujada molt forta en cap moment, al pic de l’Àliga, a Canyelles.

Allà hem volgut fer una trialera que vaig fer una vegada fa un munta d’anys amb el Fer i que la recordava molt dura. No ho ha estat tant, molta pedra de riera, però hem baixat molt bé.

El Santi ha gaudit molt, m’ha dit que li ha agradat molt la baixada, la repetirem. La trialera al cap d’un kilòmetres i mig llargs va a parar amb el camí de rigor del Fons de Les Oliveres. Hem seguit avall.

Un cop al final del camí, es podia anar a l’esquerre per anar cap a Canyelles o a la dreta per anar cap a Vilanova, hem anat cap a Vilanova. A davant del mas que hi ha als metres, hi ha una rotonda a davant i baixa una trialera que vàrem fer la primera vegada amb les bicis rígides a la cursa del Xallenger.

Es un corriol de baixada molt divertit, però complex. La veritat es que estic molt sorprès de com baixa la Trigger de 29”, ajuda moltíssim.

Hem arribat de nou a la pista principal i ja de tornada per pista, cap a la Mahle, d’allà cap a l’antic Casino de Barcelona i Puigmoltó.

El Santi ha marxat cap a casa a l’alçada de Puigmoltó, jo he seguit cap a casa també per l’autòdrom.

Haig de canviar el cable de canvi da darrera, m’he adonat que no canviava bé i resulta que esta trencat i desfilat, per això no va bé.

En total m’han sortit 62,65km que hem fet en 4 hores 15 minuts, a un ritme de 14,7km/h. La velocitat màxima de 45,7km/h, en el meu cas el consum energètic de 3062kcal, la mitja cardíaca de 134ppm i la màxima de 162 ppm. La cadència de 76 rpm, el desnivell positiu de 1255 metres i el negatiu de 1257 metres.

Demà més, qui vulgui a les 7:00 al Caprabo del Polígon Mas alba, això si, tornarem d’hora.

Digues si t'ha agradat

Comparteix