No sé com va ser, a mitjans de gener, potser, Raul, em va dir que s´inscriuria a la speed trail de la ultra de Begues, ja l´any passat el vaig veure que hi anava, aquella vegada a Sitges, per coincidència amb la Marató del monegres en btt m´era impossible, però em va quedar pendent. Aquest any, després de rumiar-ho i després de pedalar pels monegres ja dos anys seguits, em vaig inscriure a la marató de 42 km, conec la zona de sobres en les nostres sortides en btt, m´entusiasma la idea de córrer per aquells camins.

Durant aquests mesos anava acumulant km ja sigui en asfalt a diferents mitges com Granollers, Barcelona, Sitges……o per muntanya com Vilaplana, Sant Fost, Talaia, Tarraco Trail, Arboç……però una data tenia al cap, 26 d´abril, després de córrer la marató de Barcelona i veure com vaig acabar, una petita por i respecte em preocupava, aquell mur al mig de la muntanya? aquell cansament psicològic sol enmig de boscos??

Arriba la data, descanso bé, sona el despertador i amunt, esmorzo tranquil tot pensant que els de la ultra estan sortint, autèntics herois. Cotxe i cap a Begues, aparco amb temps de sobre, veig la sortida dels de la long de 69 km. faig una volta per la plaça veient l´ambient, em trobo el Francesc i la Maria de Vng viatges, petem la xerrada abans d´anar al guardatoba, em presenten el Javi d¨ Evasion, també fa la Marató, decidim fer-la junts, perfecte, m´agrada la idea de no anar sol, fotos de rigor abans d´entrar al calaix, revisió de material i ja som dintre, ara ja si que no hi ha marxa enrere, aquella hora distesa i de xerrameca m´ha anat bé per tenir el cap ocupat.

Sortida entre timbals i creuem Begues, ens endinsem a la pista que condueix a la Plana Novella, just un parell de km trenquem a mà esquerra, una bona pujada, Javi va molt lleuger, el segueixo, no camina, un bon ritme em posat tot pensant en conservar. Arribem a les Agulles, passem el primer avituallament líquid, vaig bé amb la camelback, seguim per uns corriols de baixada on trobem les primeres cues de gent, cap problema, unes vistes precioses del mar em distreuen.

Tornem a pujar i aquesta és més forta, la Morella, caminen en un últim tram d´infart, baixem per la pista ciclada un munt de vegades, una bona baixada forta que ens condueix a la pista de Begues on després d´una petita parada “tècnica”, segon avituallament, gel energètic, em va bé, vaig força cansat, necesito menjar alguna cosa, l´esmorzar ja no sé ón és, creuem la pista i agafem un molt bon ritme per un corriol etern, llarg, ple de pedres, uns 6 km de salts on les cames i les plantes dels peus pateixen de valent, veig la Plana Novella davant, allò és la mitja marató, perfecte, anem molt bé i les sensacions són molt bones, passem gent de la Ultra, arribem a la carretera que baixa de Can Grau i respiro……per fi una mica d´asfalt, avituallament al km 21 just darrere el temple budista.

Parlem uns minuts Javi i jo traient pedres de les bambes i carregant aigua, m´imagino el que queda i m´agrada saber-ho, sortim de la Plana per la pista que va a Jafra,  fa molt de Sol, la calor comença a picar, sort que és baixada,  arribem a Jafra i trenquem a mà dreta, passem la balla i baixem massets, informo a Javi que haurem de pujar a quatre camins, no triguem gaire en arribar, ja hi som, decidim caminar una mica, gel energètic,  km 25, ja veig la cima de quatre camins i m´imagino el pitjor……”el tornillo” com a nom popular cridat en el món de la btt, m´endinso dintre, Javi em diu que tiri, va tocadet, decideixo tirar, vaig molt bé, és el km 29-30 i em sorprén lo fresc que vaig, em coneixo aquesta zona perfectament, passo a força gent que camina, arribo a can grau, aviatuallemnt solid, carrego aigua i fruits secs, seguim pel gr de darrere que va a la pista d´Olesa.

Direcció Olesa, deixant el brutal descens de Santa Susanna a mà esquerra, em fico de ple en el “fi de festa”, La Mola, uffffff……la cosa es posa molt seriosa, camino, no puc córrer, és molt dur i llarg, vaig força gent tocada però jo mateix em mentalitzo que és el més fort que queda, prenc un altre gel, són uns tres km de pujada eterns. Arribo a dalt de tot i m´ajunto a un grup que porta un bon ritme, corriols petits amb salts, Begues deu estar al caure penso……queden uns 4 km, es fan llargs on un últim avituallament em fa descansar, paro una estona, descanso uns minuts xerrant amb el grup que em fet, fem de metge atenent alguna rampa tot plegat, una mica còmic…..segueixo,, ja es pla tot, veig Begues davant, això m´agrada, un últim km pel poble i arribo a la plaça de l´esglèsia en 4h 45 min, posició 59, content, molt content, m´ha agradat, ens abracem entre els tres o quatre que anàvem els últims km.

Plat de pasta, bocata, coca cola, fruits secs, tovallola, i samarreta molt guapa, a estat una experiència brutal, repetiré, les sensacions són millos que les de la marató, no es tant monòtona, gaudeixes més de tot …..espero al Javi que no triga en arribar, fem una cervesa tot explicant l´experiència viscuda, “ens veiem a Bastions” a sigut l´acomiadament dels dos, perfecte, allà hi serem.

Diumenge vinent Garraf Extrem en btt, juny de Bastions i Epic Trail al Pirineu…….

 

14021796275_e546e061be_o1.jpg

Jo (David), Francesc i Javi

IMG-20140426-WA0009.jpg
Grup Evasión Vilanova

Digues si t'ha agradat

Comparteix