Havia sentit a parlat altres anys però potser, capficat amb la meva btt, no hi feia massa atenció que ben a prop de casa, a Sant Pere de Ribes, es feia un cros de 13 km, aquest any, parlant amb els d´Evassion i coincidint que era un diumenge lliure entremig de la mitja de Granollers i Barcelona, tot just demà, em van informar que per 4 euros, corries menjaves i bevies, que més es podia demanar?.

Faig la inscripció una setmana abans al Xterra i em plantejo, donat que em vénen curses llargues en un parell de mesos i necessito sumar km, de sortir corrent ja des de casa amb l´Oscar d´Evassion, ho parlem i després d´una estona decidim anar en cotxe dues hores abans de la cursa i fer un recorregut previ en modo de reconeixement.

10 del matí començava el cros però a les 8, amb fred, ja i érem tots dos, m´agradava la idea de saber per ón passaria, plaça Marcer i sortim, passem Sant Pere fins el castell, pugem pel cementiri i agafem la pista que condueix fins a Vilanova, la variant vella i trenquem a la dreta per un camí que no coneixia, s´estreta la cosa, fins aqui la es bastant plana però Oscar ja m´indica que la “festa” comença, veig l´autovia a mà esquerra i anem paral.lels una bona estona, veig les antenes però queda un món, buffff…..intento no caminar, a trossos m´és impossible, conservo, queda molt per davant, caminem lleugeramnet fins que fem el cim, el pitjor ja a passat.

Baixem per l´asfalt, aqui ja tot m´és familiar en les nostres sortides de btt, el quàdriceps pateixen, arribem al famós blog abandonat del Montgròs on es creuen tres camins, esquerra i amunt per una pista encimentada per un normalment baixo en bici, en dirigim al conegut “lado oscuro del Montgròs” en el món de la btt amb les seves dues corbes de grava, allà i som, em fa gràcia baixar-les corrent, tot recte pel corriol que va al cementiri de Sant Pere però, sorpresa, a mig camí 360 graus i trenquem en direcció a l´entrada de la població per la creu, un camí estret on recordo que el manillar de la bici quasi no i cap, arribem a la pista, veig Sant Pere, passem la riera i ja i som.

Coca- cola, petar la xerrada amb coneguts i tornem a començar, la gent surt en stampida, agafo un bon ritme, ja patiré a la pujada, gel abans de les pedres, arribem a aquesta, no paro, no camino tret dels últims metres, passo força gent, aigua a dalt del Montgròs, antenes i ara ja tot baixada, a tope…..em deixo anar, els km a les cames es noten però ja és el final i m´ho conec, sé on prémer i on conservar, corbes de grava tancades i seguim, corriol estret i ja veig l´església de Sant Pere, queden 2 km aproximadament, ja porto 24 a les cames, tot i això vaig força bé, passó la riera i veig l´arc, 1h:05min. en 43ª posició, molt content, no només del resultat sinó que he arribat bé després de 26 km. Botifarra, cervesa, comentar la jugada i cap a casa, felicitar a la gent del Ger de Sant Pere que no fa falta fer pagar a la gent alguns preus per tindre una cursa molt ben organitzada.

Km agafats de cara a la mitja de Barcelona, Maratest Badalona, Trail de Begues, Arboç, Trotamonts Fraga…….

056[2]

Digues si t'ha agradat

Comparteix