Aquest matí he sortit sol amb la idea de fer la ruta de Eine, la que tinc penjada a la web, al final he fet una ruta nova.

Des de fa un parell d’anys, la muntanya de davant de casa a Saint Pierre dels Forcats s’ha omplert de cartells que diu VTT amb un triangle i un parell de rodes, son rutes per fer per la zona, tot i que no n’havia fet cap fins avui.

He sortit a les 7:30, amb el canvi d’hora ja era de dia sense problema, des de Saint Pierre dels Forcats pista verda amunt cap a Eine a l’estació de Eyne Cambre d’Aze.

Un cop et trobes la piste verda que es divideix en blava, a mà dreta hi ha un pont de fusta que fa que les vaques no puguin fugir del tancar, m’hi he ficat i m’he trobat amb un corriol molt xulo de pujada i baixada que m’ha dut a Eine.

All’a he trobat la ruta que tenia al GPS, però l’he fet de pujada, fins arribar al parking de l’estació per l’entrada de Eine. Allà he anat per la ruta que tenia ja marcada al GPS fins a Err, pista ràpida i del poble de Err tornada cap a Eine, seguint la ruta 15 de color marró fosc.

A Eine m’he trobat de nou al mateix punt on hi havia passat una estona abans i he tornat a pujar cap al parking de l’estació, d’allà he anat a mà esquerra cap a la ruta marcada com a 21 d’un color vermell. M’ha dut a la pista verda que al principi de la ruta he deixat i pedalant he arribat al parking del telecadira a cota 1900 metres.

Allà la ruta seguia cap a la pista blava que hi ha més a l’esquerra, mirant l’estació des del poble, i he deixat de banda les indicacions que deien la ruta 21 muntanya amunt per una pista, per anar a agafar, suposo, la part final de la pista 21 a l’entrada del camí que et dur a fer la volta al circ i que et dur al Pic del Cambre d’Aze.

Un cop entres al camí, als pocs metres a mà esquerra, seguint les indicacions de la ruta 21 m’he trobat amb un corriol de baixada ràpid i tècnic entre mig d’arbres, amb salts preparats a mida i amb els revolts peraltats amb fustes, es a dir, un circuit de Enduro amb BTT de baixada.

He gaudit baixant com mai, espectacular la baixada, des de 1950 metres aproximadament fins a 1550 metres per corriols i trialeres tota l’estona.

Jo no en sé, però els que en saben han de fer uns salts importants, jo he anat baixant i gaudint, però ni molt menys com segurament es baixa.

Un cop avall de tot a la pista verda de nou, he agafat la pista de baixada pel mateix camí que he vingut una estona abans, segurament la ruta et dugui a Eine pel mateix corriol que he agafat abans.

En total m’han sortit només 16,01km que he fet amb 1 hora 31 minuts a una mitja de 10,5km/h, lent però la ruta no permetia anar gaire més ràpid, tot i que he anat buscant tota l’estona la pista. La velocitat màxima de 50,8km/h a la pista verda del final baixant, potser un pel massa ràpid i tot, però m’he deixat anar. El consum energètic de 1160 kcal, la freqüència mitja de 141 ppm, la màxima de 203 ppm, avui si es possible, alguna pujada molt dura, encara que curta, la cadència mitja de 77 rpm. El desnivell positiu de 602 metres i el negatiu de 609 metres, segurament tots els de baixada al corriol del final, realment espectacular.

Repetiré segur, el que segurament miri de seguir la Ruta 21 fins a dalt de tot.

La setmana vinent farem un Sitges a Montserrat, com es habitual a final de temporada. Serà el diumenge 3, sortirem a les 5 de Sitges per trobar-nos segurament a les 5:30 a quatre camins i arribar cap a les 6 a Can Grau, on suposo que s’afegirà el Santi.

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix