Ahir no vaig sortir, estrany no sortir en diumenge, però dissabte vaig caure i ahir donaven ones, que al final no va ser res, per tan vaig descansar.

Aquest matí de dilluns, dia dels Sants Innocents, he sortit, amb ganes de pujar el “tornillo” de Quatre Camins a Can Grau, i no es cap innocentada, en tenia ganes.

No he sortit amb massa ganes, però un parell d’hores si que volia fer, per tan, pujada del Collet de la Fita, Basures, Mas Maiol, mirador dels Caçadors i a la dreta, cap als Holandesos, i baixada per la Casa Nova i el Fondo de les Llenties.

Estava tot molt sec, i no feia fred, tot i que he sortit d’hivern rigorós, m’ha sobrat roba, que no m’he tret.

He pujat cap a Jafra, per la trialera del revolt, i baixat pel corriol de darrera de Jafra, el que surt des del pàrquing, fins a la pista de la Fassina a Quatre Camins.

Pujada fins als Masets de Dalt, i a l’esquerre, després del cadenat, per pujar per la trialera de rigor.

Avui l’he fet sencera, el dissabte vaig perdre l’equilibri a uns metres d’acabar i vaig fer peu, avui no.

He sortit a la pista de Can Pere de la Plana a Quatre Camins i he encarat, sense parar, el GR5 que va de Quatre Camins a Can Grau, que es coneix com el “tornillo”.

La pujada m’agrada, es dura, tècnica i et fa anar amb el cor alt de voltes i les cames treballen de forma explosiva.

No he estat capaç de fer la part del doble esglaó inicial, per ara no l’he pogut pujar mai, algun dia seré capaç de fer-lo.

Ja que he parat per fer-lo a peu, he aprofitat per fer la foto de rigor.

He seguit pujant, però he hagut de fer peu a terra 3 cops més en els següents 20 metres, he pujat amb massa ferro posat i la bici no puja bé.

Després planeges un pel i tornem a pujar, fent la part final.

Habitualment pujo amb 2 pinyons, es a dir amb el 42 a darrera, però avui m’he colat i m’he adonat, sense voler, que he pujat amb el tercer. Ho he notat perquè el cor anava molt alt de voltes, i quan he baixat pinyons, buscant el 50, he notat que n’he pujat 2.

Un cop a dalt a Can Grau, baixada cap a la Plana Novella per carretera, aquí si es notava que feia molt de vent, fins aquí no havia notat gran cosa.

He pujat al palau budista per la pista que comença abans d’arribar al final de la carretera.

Des del palau, baixada per la urbanització, entrant de nou al parc natural i baixada a Jafra, he agafat la trialera del revolt, però he mirat de frenar un pel abans del segon esglaó, que es on vaig caure fa una setmana.

La tornada per pista, cap a Can Marcer i cap al mirador dels Caçadors, Mas Maiol, Fita i avall.

M’he trobat el Santi, que no l’he conegut, amb una moto elèctrica molt maca, una Zero FX que fa temps que em va dir que la tenia al cap, que l’havia vista de segona mà i avui m’ha confirmat que fa temps que la té.

Venia vestit amb mono de pell, i amb el casc i les ulleres, m’ha dit “hola Raül” i li he hagut de preguntar qui era, no el coneixia.

Hem vingut parlant durant la tornada fins el Collet de la Fita, allà ens hem acomiadat i he baixat sol cap al Caprabo i cap a casa.

He parat el GPS amb 31,81km que he fet amb 1h 47m a una mitja de 17,6km/h, amb un desnivell positiu de 740 metres i negatiu de 759 metres, una cadència mitja de 76 rpm, una mitja cardíaca de 136 ppm que és el meu 79% i una màxima de 165 ppm que és el meu 95%, una potència mitja de 200W, una màxima de 1044W i 5 graus de mínima, amb una mitja de 7,4 graus, bona temperatura. El consum energètic de 1294 calories.

Aquí us deixo el track d’avui.

Total distance: 31908 m
Total climbing: 811 m
Total descent: -820 m
Download file: 28_12_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix