Aquest matí de la Diada Nacional de Catalunya hem quedat a les 7:30 al Caprabo, per anar a fer una ruta que vaig trobar que havien publicat a Wikiloc, una persona que conec dels Biciats del Garraf.

Ahir vaig sortir amb la gravel, vaig fer un Gunyoles al revés, un fangar increïble, avui estava pitjor que ahir. A la tarda va ploure i els tolls d’aigua estaven més grans, la riera venia més plena i hi havia molt més fang.

Hem sortit tard de Sitges, el Jorge, el Joan Manel i jo, hem anat cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes, on havíem quedat amb el Mario a les 7:50. Hem aparegut 5 minuts més tard, just acabava d’arribar.

Hem agafat la carretera a Olivella, per girar a l’esquerre a Mas Milà, el camí de Les Gunyoles de tornada. La pista es la mateixa, però abans d’encarar Viladellops, es gira a l’esquerre cap una pista que va paral.lela a un camp llaurat.

Aquí ens hem trobat que les bicis s’han omplert de fang de tal manera que no podien girar les rodes.

Hem hagut de parar, treure tot el fang que hem pogut amb el que hem trobat, pals, pedres, herbes, etc hem caminat una estona, ja que no es podia circular, es tornava a omplir la bici de fang igual.

Quan hem aconseguit tornar a pedalar, ens hem trobat que la transmissió estava plena de fang, que un cop sec, fa de paper de vidre i destrossa els pinyons, el plat i la cadena.

Hem anat fent via, amb una trialera prou divertida, que amb la gravel encara ho es més, amb molt de pedra, que et deixa sota de Viladellops.

Hem pujat al poble, sense entrar-hi, per la part de davant, es a dir, hem fet el corriol que hi ha a sota i que el fem quan venim de Les Gunyoles, per acabar a la pista principal i a l’esquerre arribar al poble, sense entrar-hi.

Baixada per carretera fins a la rotonda d’entrada al poble, a la dreta una cantera, davant Sant Miquel d’Olèrdola i al darrera, la carretera vella de Canyelles.

Hem pujat a la cantera, buscant una mànega amb aigua i l’hem trobat. Hem netejat les bicis de fang, les transmissions i les sabates, que tenien tan de fang que costava entrar les cales.

Després d’haver perdut més de mitja hora, hem agafat la pista que puja cap al Castell de Sant Miquel d’Olèrdola, però que deixes el camí de pujada a l’esquerre i segueixes recte cap a la carretera de darrera i cap a Canyelles després.

Ens hem trobat un grup de 6 o 7 ciclistes parats, i hem fet la pregunta de rigor “tot bé, us cal quelcom”. Ens han dit que no, que els hi calia un trinxa-cadenes.

Hem parat, el Jorge en duia un, jo també.

Un dels ciclistes, amb un 3×9 havia trencat la patilla de canvi, i volien posar-li pinyó fix per poder tornar, eren d’Olèrdola.

Tampoc duen cap tancament ràpid, jo si, de 10, de 11 i de 12 😉 els hi he fet un cop de mà, el Jorge ha trencat la cadena, i ha muntat plat mitja i 3 pinyons més o menys amb un tancament ràpid meu de 10 velocitats, que hem fet entrar en una cadena de 9.

El Fer em va dir que el de 9 i el de 10 eren compatibles. Diguem que hem hagut de fer molta força, però ha entrat.

Els hem deixat guardant el canvi i encintant el cable i la funda, hem seguit endavant.

Per horari, la ruta que teníem prevista, que arribava al Pantà de Foix, l’hem hagut d’anular, era massa tard.

Hem seguit pujant per la pista fins arribar a una de les urbanitzacions que pertanyen a Canyelles, darrera del Pic de l’Àliga.

Hem pujat cap al Pic de l’Àliga, foto de rigor i tornada per Canyelles.

Hem baixat per la carretera fins el centre del poble, creuat el poble i pujat cap a darrera de les antenes del Montgrós.

Hi ha un parell de pujades dures, la primera abans d’arribar a la urbanització, es dura perquè falta grip, i m’ha relliscat la roda de darrera, he hagut de fer peu i caminar un parell o tres de metres.

La segona es la que arriba darrera de les antenes. Aquesta es duríssima, té un revolt de pujada al final que has d’entrar-lo per l’esquerre i a mig revolt moure’t a la dreta, amb tot posat, en el meu cas i pedalant amb el màxim de cadència que puguis.

No creia que podria pujar-la, amb la Jet em costa molt, i dut un 32 a davant i un 50 a darrera, amb la gravel vaig amb un 50 darrera, però davant un 42 dents, que es moltíssim.

M’he quedat sorprès de mi mateix, he aconseguit pujar-lo, no m’ha relliscat, i les cames han donat.

Això si, he vist el pulsòmetres arribar al 101% de la meva capacitat màxima. Crec que no havia passat el 100% mai fora d’Spinning.

No es problema, em vaig fer una prova d’esforç just abans del confinament, un electrocardiograma i una ecografia del cor. El cardiòleg em va dir que tinc el cor perfecte, que puc passar del meu 100% sense problemes, que dono molta potencia a les cames i que el cor treballa molt baix per la potència que puc generar 😉

Ens hem reagrupat a dalt, l’hem aconseguit pujat tots menys el Joan Manel, que ha fet peu, i tots li hem dit el mateix, el seu cap li ha dit de fer peu, perquè té tècnica i cames de sobres per poder pujar.

Hem baixat per carretera cap a Sant Pere de Ribes, el corriol que va a parar a darrera del castell, cementiri i hem creuat el poble per les piscines per anar a parar a l’escola que hi ha darrera dels Vinyedos.

El Mario ha marxat cap a casa just abans d’arribar a l’escola i als Vinyedos el Joan Manel ha tornat per la riera i el mateix camí d’anada i el Jorge i jo hem tornat per la pista que et dur a Puigmoltó primer i a l’esquerre cap a l’autòdrom.

La riera estava molt pitjor que ahir, hi baixava més aigua. L’hem creuat bé, sobre la bici, i a la part mitja hem hagut de fer peu, massa aigua i no es veia el terra. Hem sortit plens de fang de nou, com si no haguéssim rentat les bicis abans.

El Jorge ha marxat cap a casa i jo he tornat pel Vinyet i pel passeig. Avui no hem pogut arribar al Pantà de Foix, el diumenge mirarem de fer de nou la mateixa ruta, però sencera, a veure si ens en sortim.

He arribar a casa amb 44,95km que he fet amb 2h 41m a una mitja de 16,7km/h, amb un desnivell positiu de 849 metres i negatiu de 935 metres, una cadència mitja de 76 rpm, una mitja cardíaca de 125 ppm que és el meu 72% i una màxima de 174 ppm que és el meu 101%, la temperatura bé, torna la calor, 14 graus de mínima i 29 de màxima. A veure si amb aquesta calor, el fang desapareix el diumenge. El consum energètic en el meu cas de 1909 calories

Aquí us deixo el track d’avui

Total distance: 45728 m
Total climbing: 1187 m
Total descent: -1195 m
Download file: 11_09_2020.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix