Aquest matí a les 8 hem sortit el David i jo des de Saint Pierre dels Forcats, a França, cap a l’inici del telecadira. Un cop allà hem anat pujant tranquil·lament per les pistes, que estaven fredes, però no gelades, i recent marcades per la màquina.

Hem anat pujant per la pista verda, ell amb la KTM Bark amb neumàtic de 2.3 amb tacs i jo amb la Felt DD30, una fatbike.

Com que la neu estava molt dura, no hi ha hagut problema per pujar, cap dels 2.

Hem anat a buscar la pista amb menys inclinació, una verda que esta tancada per falta de neu, però qu ela neu no estava trepitjada. Hem anat pedalant sense cap problema ambdós, vigilant amb el gel, ja que els neumàtics relliscaven un pel.

M’he adonat que amb la FatBike pots anat més còmode allà on hi ha més neu, un tou més profund i que no esta trepitjat, el David li costava més pujar per aquests punts.

Hem empalmat amb la pista verda que dona tota la volta des de dalt i que ve de Eine.

M’he trobat amb un problema que he pogut solucionar, el seien s’anava baixant, el cargol de la tija del seient no estava suficientment fort. He sentit una moto de neu, per la hora eren els pisters de l’estació, i els hem trobat just al creuament cap a Eine.

Els he parat i els he demanat una clau allen del 5, en duien. He posat en condicions el seient i llestos.

M’ha sobtat bastant que pujar de peu sobre la FatBike es possible, no rellisca. Suposo que le neunàtic ample ajuda molt.

Hem anat pedalant sense cap problema fins arribar al final del Telecadira, i un cop allà i després de la foto de rigor, ens hem disposat a baixar, amb un pel de por, ja que no teníem gaire clar com es comportarien les bicis.

La neu seguia dura, així que tal en David amb la Bark com jo amb la DD30 hem baixat bé, sense gaires problemes.

Hem fet un canvi de bici, per veure que tal, i ens he adonat que la seguretat de la FatBike baixant es més gran, però que una bici normal, amb un neumàtic ample i bon dibuix a la roda, es baixa bé també.

Hem baixat per la pista verda fins al final, no ens hem vist en cor de fer cap alternativa.

Jo he provat de pujar per algun tou de neu al lateral i baixar, i la bici es comporta bé, no rellisca ni ha derrapat en cap moment.

La única pega que li he vist, es que al no dur amortidor ni davant ni darrera, les sensacions que transmet al pilot son “totes”, es a dir, el marcat de la retrac, el pentinat de la pista, es notava molt amb la FatBike i no es notava gents amb la bici del David.

No li he posat sensor de cadència ni li he posat el suport del GPS, però m’he posat el GPS a la butxaca de la jaqueta.

En total ens han sortit 7,72 kilòmetres, els hem fet amb 51 minuts, suant com a tocinos, abrigats com si no hi hagués demà! 606kcal de consum, tampoc duia cinta de pit, per tan tampoc tinc dades de pulsació i el que si tinc es la mitja, hem fet 9km/h. La part més curiosa, es la velocitat màxima, m’han sortit 40,7km/h baixant per les pistes amb neu, ho trobo molt!

Demà diumenge hi tornarem, però segurament la baixada la fem per una pista d’enduro que hi ha

Digues si t'ha agradat

Comparteix