Durant la Epic la Cannondale no anava gaire fina de canvi de darrera.

Vaig donar-li un cop a una caiguda i suposo que alguna cosa es va fer malbé.

Primer vaig canviar la patilla de canvi, estava doblegada. Després vaig canviar el cable i funda de darrera, li vaig muntar un cable senzill del Decathlon i no va donar gaire bon resultat, cable Shimano de Tefló i funda recoberta de tefló a dins també.

Tot i amb això, seguia fent un soroll estrany.

El Fer em va comentar d’alinear el fre amb el disc, estava un pel de res desviat, va millorar un pel, però res.

La setmana passada vaig adonar-me que els pinyons de darrera es movien, vaig sortir a Villanueva de Jiloca, ja que no tenia eines i al dia següent a casa, vaig desmuntar la roda i vaig adonar-me que els 40NM havien quedat en que es podia treure i posar amb les mans, sense eines.

Vaig ajustar la pinyonera però de tan en tan es quedava clavada, quelcom que ha m’havia fet a l’inici d’agost, com si anés amb pinyó fix. Després la cadena quedava molt tensada i es desbloquejava, però no anava bé.

El dimecres tarda em vaig passar per BikeIT, vaig parlar amb el David per telèfon i em va dir que potser estava fet malbé el trinquet de darrera.

Varem veure que no anava fi, i per sort en tenien un del model que em calia, un Shimano XT M788 Rear Hub.

Vaig desmuntar-lo, sota la supervisió del Fer (tècnic) i vaig muntar el nou amb bastant de greix.

El vaig muntar bé, però el vaig ajustar malament, em va fer falta que el Fer anés verificant l’ajust exacte. Al final, després de 3 cops, em va donar el OK, vaig muntar de nou els pinyons i el disc i al arribar a casa vaig muntar la roda amb la dinamomètrica.

Aquest matí de divendres he sortit a fer un Campdasens, a ritme lent, no sóc capaç de dur el ritme que duia a principi de temporada, suposo que es falta d’entrenament, però prou bé.

M’he adonat que els sorolls que ho havia a darrera han desaparegut, i que el canvi va fi i canvia perfectament, cosa que últimament no feia, es a dir el problema també era el trinquet.

La reparació ha costat 35€ del trinquet, no ho considero car, contant que es un consumible i que els neumàtics em van costar 49€ cadascun. La mà d’obra en aquest cas, la he posada jo i aquí hi ha la sort de que el Fer i el David tinguin BikeIT, si més no per mi.

La sortida d’avui ha estat de 27,1km que he fer en 1 hora 32 minuts, a un ritme de 17,6km/h, una màxima de 53,5Km/h i en el meu cas un consum energètic de 1382kcal. La mitja cardíaca de 148 ppm, la màxima de 170 ppm, la cadència perfecte, de 81 rpm i els desnivells coneguts, de 618 de pujada i 631 de baixada.

Demà més.

Digues si t'ha agradat

Comparteix