Després de la bona experiència viscuda al trail de Sant Fost, mirant per internet vaig adonar-me´n que ven a prop de Barcelona, a Collserola, es faria la 1ª ultra trail. Tres distàncies a escollir, 74 km, 43km o 21 km, realista de mi vaig escollir la petita, sóc conscient que les altres distàncies són massa per mi encara.

Divendres tarda passo pel CEM Can Carelleu a buscar el dorsal, la “rasca” a aquelles alçades de la ciutat comtal era considerable, xerrant amb l´organització recomenaven vindre ben abrigats per la baixada de temperatures. Bossa amb regals de patrocinadors, isostar, aneto, recuperation sport……una bona bossa.

7 del matí sortien els dels 74 km, 9:30 els de la 43 i a les 10 amb un bon Sol però amb 6 graus al termòmetre els de la 21, controls abans de sortir del reglament, obligats a portar paravent, aigua i els gels marcats amb el dorsal per si el llences a terra, quedar desqualificat.

Sortida perfecte sense aglomeracions, conecto l´ipod, volta a la pista d´atletisme i ja hi som Can Carelleu i les seves rampes amunt, uns carrers amb 18%, ja no fa fred, aquelles rampes fan entrar en calor, agafem la carretera les aigües direcció nord, bones vistes de Barcelona en un bon dia obert, 500 metres i trenquem a l´esquerra per un corriol estret, toca pujar fins al repetidor de Sant Pere Màrtir, primers km de pujada, les vistes als nostres peus són brutals, veig Esplugues, Sant Feliu, Esplugues……els primers 5 km em passen bastant ràpid, porto un bon ritme, entrem al terme municipal de Molins on les pistes em sonen……per aquí he fet jo btt amb un amic fa uns anys, ara em toca pujar els corriols, és més dur passar-los corrent que pedalant.

Seguim per corriols, no hi ha pistes, no m´ho pensava pas que Collserola tingués aquests camins, m´esta agradant però es molt trencacames tot plegat, sabia que al 10 hi ha l´avituallament, portava aigua de sobres a la Camelback, començo a estar cansat, m´avisen que vénen unes escales…….Deu ni dó, uns esglaons alts que costen pujar seguits, els començo corrent però els acabo caminant, Santa Creu d´Olorda, km 10 avituallament, menjo ràpid, galeta, xocolata,…..passo a bastanta gent molt enrederida de la de 43 km, els dono ànims per tot el que els hi queda.

Fa fred, bastant, vaig molt suat i a les zones d´ombra es nota la rasca, tot i portar dues tèrmiques i la camelback, l´esquena xopa per la motxilla, som al meridià de la cursa, passo l´única parada i segueixo cansat, s´està fent dura,  molt més que la de Sant Fost, busco música que em canvií l´estat…..sessió d´Armin van Burren a un festival a Bèlgica, m´anima i molt, ho necesitava, com em pot afectar tant la música segons´l´estat d´ànim?.

Seguim per pistes una estona i em ve a la memòria llocs per on passo amb Mario en la nostra Vilanova-Tibidabo, i tant, però les pistes s´acaben i ens tornem a endinsar pel bosc, arrels, pedres, arbres caiguts, ajudo aixecar-se un noi que ha caigut xocant contra una branca  davant meu, esta bé, riem plegats tot dient que era una caiguda típica del zona zapping.

Creuem la carretera que condueix al Tibidabo, torno a veure Barcelona, som al km 15, uffff, encara falten 6, recordo que els últims 2 són de baixada, ho ha de ser ja que som molt alts, això m´anima, passem el Turó d´en Merlès, molta pedra et fa estar atent i no distreure´t amb el paisatge, tinc les samarretes enganxades, ara fa calor, zona de Sol, sort de la motxila d´aigua.

Km19, ja va tot de baixada, i quines baixades finals!!, és fàcil caure, baixo el ritme una mica, veig el “bonic” barri de Can Carelleu, sento el del micro però no el veig, creuem la zona esportiva entre aplaudiments de la gent, volta a la pista d´atletisme i passo l´arc en 2:17 min; a sigut dureta, així com a Sant Fost vaig córrer tota l´estona aqui hi havía zones que caminava inclús a quatre grapes.

Un parell de gots calent de caldo Aneto, entrepà, fruits secs i massatge, agafo una beguda isotònica pel camí fins la dutxa. M´ha agradat, així és l´ ésser humà, ho passes malament una bona estona però en 10 minuts ja recuperat i amb ganes de que vingui un altre trail, així som, felicitar l´organització per les no aglomeracions, les indicacions perfectes, avituallement,……surto del recinte i just arriba el guanyador de la de 43 km, ……brutal, i encara queden els de la de 74, autèntics herois, si senyor.

La setmana vinent, trail a Vilaplana, mitja de Vilanova…….

2013-11-23 09.46.28

Digues si t'ha agradat

Comparteix