El cap de setmana que vàrem sortir la Yolanda i jo pel Berguedà, ara fa un parell de setmanes, vaig notar que la Lefty no quedava bloquejada al pitjar el botonet de rigor. Al tornar a Sitges el diumenge vaig obrir el flexo de protecció de davant per posar-hi greix i vaig notar que queia oli.

Primer vaig pensar que havia entrat aigua i que s’havia dissolt el greix que dur d’origen als rodaments, però el bloqueig no anava, el rebot tampoc, era com si fos una molla senzilla.

Em vaig témer el pitjor. Desmuntar la Lefty i dur-la a Cannondale per una revisió, cosa que ja vaig fer fa un parell d’anys i em va costar 180€ i una setmana i mitja d’espera.

Buscant per internet si hi havia algun vídeo d’algú que hagués desmuntat una Lefty i veure com es per dins i com es repara, vaig acabar trobant un manual d’un treballador de Cannondale a Brasil, on detalla fil per randa que cal fer per desmuntar la Lefty i quins recanvis s’han de substituir.

Aquí teniu el link: http://misterheadshok.blogspot.com.es/2011/10/manutencao-do-cartucho-hidraulico-lefty.html

Al manual de taller de la meva Cannondale Rize 1 Carbon hi ha també el manual de taller de la Lefty 130 Max Carbon PBR.

Vaig veure que em calien una sèrie de eines especials de Cannondale i un joc de retens a més d’oli.

Vaig demanar les peces i les eines a http://www.cannondale-parts.de/, on he comprat ja un parell de vegades. Son una gent a Alemanya que tenen de tot per Cannondale, antic, nou, tot tipus de recanvi original.

Bàsicament vaig demanar la eina per desmuntat el cartutx de la Lefty, la eina per subjectar-lo al “torn” de sobre taula, i la peça per entrar els taps de l’oli sense fer malbé els retens nous. L’estractor dels taps de l’oli i l’oli els vaig agafar de BikeIT.

Vaig quedar amb el Fer i em vaig apropar a BikeIT amb el manual del Brasilenyo imprès i les eines que havia comprat a Alemanya.

Per ser la primera vegada, em va costar un parell d’hores tota la operació. Vaig possar-li oli SAE 10 en contes de SAE 5 que duia d’orígen. Tot perfecte, ara només falta sortir a provar la Lefty, tot i que per ara el rebot es més bó, es un pel més lent i es regula millor amb la roda que dur la Lefty, bloqueja perfecte, es a dir reparada.

En contes de 180€ en vaig gastar 97€, però ja tinc les eines per la propera vegada i a més dins de els retens i tòriques hi havia un segon joc, es a dir, la propera vegada no hauré de comprar res, només l’oli. A més no cal desmuntar l’amortidor, senzillament es treu el cartutx i llestos. La propera no duc ni la bici a BikeIT, només el cartuts i llestos.

Segons el manual de la Lefty diu que cada 50 hores d’ha d’engreixar els rodaments, cada 50 hores d’ha de fer una operació per fer baixar les pistes dels rodaments i resetejar la Lefty i cada 100 hores de us s’ha de fer un canvi d¡oli, que he hagut de fer d’urgència bàsicament perquè havia perdut l’oli.

P.D. sembla complicat, però realment no ho es gents. Amb un joc d’eines de tub, una dinamomètrica, una eina de pedalier de Shimano, un joc de tornavisos petitets de rellotger i les eines que he comprat a Cannondale es pot fer amb tres quarts d’hora, sense problemes.

Vaig gravar el procediment per tal de poder fer un vídeo i penjar-lo a youtube, però resulta que hi havia molt poca llum i més de la meitat del vídeo surt en negre. Mala sort, la propera.

Ara falta sortir a provar la bici en real. Espero poder fer alguna sortideta entre setmana, a l’hora de dinar i el diumenge canya.

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix