Aquest matí hem quedat a les 7:30 el Santi i jo per anar a fer la ruta de la cursa del Xallenger que vàrem fer al 2008, ha plogut molt d’això.

He aparegut tard al Caprabo, ja que ahir vaig carregar la ruta al GPS i aquest matí quan he posat el GPS en marxa i he carregat la ruta, s’ha apagat, es a dir la ruta estava corrupte. He carregat de nou la ruta, però només la cursa, es a dir de Sitges a Sant Pere de Ribes no, però tenim molt clar com arribar-hi.

Hem sortit cap a Sant Pere de Ribes, i un cop pugem per darrera del castell empalmem amb la ruta de la cursa. A l’alçada de l’antic casino de Barcelona baixa a Vilanova per una riera, que realment esta molt poc practicable, hi ha molt de matoll que fa que s’hagi d’anar a peu i acabis punxes fins el nas. Hauré de fer una variació a la ruta de la web.

No hem acabat d’arribar al final de la riera, no estava practicable a part de que ens hem posat de fang fins a les seies també.

Hem passat per davant dels Mossos d’Esquadra de Vilanova i davant del pàrquing de l’hospital de Sant Antoni Abat hem entrat de nou cap a la muntanya. La veritat es que la ruta que fem habitualment per anar al Pantà de Foix passa pels mateixos llocs que la del Xallenger, tot i que no ho recordava, fa anys que no feia aquesta ruta.

Aquesta setmana, migrant la web a la nova plataforma, he trobat la ruta del Xallenger i m’ha vingut de gust fer-la, però s’ha de dir que tal i com esta no es pot penjar, es a dir penjaré la original i una de nova on t’estalviïs entrar a Vilanova i la part de la riera que no aporta gran cosa a part de punxes i fang.

Passa pels vorals de la ruta del Pantà de Foix habitual, però va agafant corriols tan de pujada com de baixada que acaben a la pista principal que agafem habitualment. Un cop acaba de donar voltes per Vilanova, va cap a Sant Pere de Ribes i encara la pujada al Montgròs, que no es fa sencera, acabes pujant el carrer asfaltat i que esta molt fet malbé que va per darrera de les vinyes, des d’allà comença a baixar per uns corriols que estan força be, estaven tapats fa temps, però dedueixo que algú hi va passant perquè estan oberts.

Hem anat a un ritme lent, el Santi va molt lent últimament, no para, no ha de posar peu ni pujant ni baixant, però la velocitat ja no es el seu fort. L’he anat esperant cosa que ha fet que hagués d’enviar un missatge a casa diguem que arribaria tard, volia estar a casa entre les 10:30 i les 11:00 i he arribar a les 11:30.

En total m’han sortit 50,15km que hem fet en 3 hores 29 minuts, a un ritme de 13,7km/h. Hem de contar que la ruta la tenia gravada a un ritme de 15km/h, d’això fa com a 4 o més anys i segurament estigués gravada encara amb la Merida d’alumini rígida, no crec que fes la ruta ni amb la Rush, amb la Rize segur que no. La velocitat màxima de 50,6km/h, en alguna baixada a mig recorregut. El meu consum energètic de 2760kcal, la freqüència mitja de 143 ppm un pel més alta del normal, que em surt 137 ppm de mitja. La màxima no es correcte, em dona 218 ppm, no pot ser i sé perquè és, duia la cinta del pit fluixa i me l’he anat pujant tota l’estona, però tan no ha fet bon contacte tota l’estona i pot donar aquesta variació estranya, també pot ser que realment tingués la mitja de 137 ppm però que em doni més pel mateix error.

La cadència de 75 rpm, un pel baixa, però la mitja i la velicitat que hem dut ja fan que dugui aquesta mitja. El desnivell positiu de 1033 metres i el negatiu de 1037 metres.

Crec que la setmana vinent, al final, ens quedarem aquí, per tan es possible que sortim de nou el diumenge. Si es així, proposaré fer de nou la Xallenger, però la gravaré amb la ruta que crec que es més adient, bàsicament canviant la entrada a Vilanova i la part de les punxes i fang a la riera. Suposo que sortiran uns kilòmetres menys, però no crec que més de 2 o 3 kilòmetres per sota.

Raül

Digues si t'ha agradat

Comparteix