Aquesta ruta l’hem fet per primer cop el 27 de novembre del 2016.

Surt de Sitges, del Caprabo, puja la Fita i baixa cap a La Fasina i als Massets de Dalt seguint la pista. Com que es llarga i la vàrem fer amb pluja, vàrem anar per feina, però es pot baixar pels Holandesos i després pujar a Jafra i baixar pel corriol de darrera, es va a parar al mateix lloc i s’agafen corriols en contes de pista ampla.

Un cop als Massets, es pot pujar per la pista principal, el que hem fet nosaltres fins a Quatre Camins o es pot pujar pel corriol que hi ha a mà esquerre que va paral·lel a la pista i que surt uns metres més a l’esquerre, però que un cop a dalt, ens trobem de nou al camí que ens dur a Quatre Camins.

Nosaltres hem fet el GR5 de pujada cap a Can Grau (tornillo), es una corriol molt exigent però que ens agrada força, llàstima que amb aigua rellisca molt i es més pesat. Un cop a Can Grau, seguim pel corriol que hi ha a darrera fins a la pista principal que va cap a Olesa de Bonesvalls. La pista es molt ràpida, es planeja un parell de quilòmetres, però un cop hem passat la cadena a l’esquerre que ens duria a la baixada de Santa Susana, ja comencem a baixar cap a l’Avenc de l’Esquerrà. No hem fet la trialera que fa de drecera i que ens dur davant de l’avenc, per la pluja, però es pot fer tranquil·lament, es molt factible.

Des de l’avenc ja sense gaire problemes s’arriba a Olesa de Bonesvalls, es creua el poble, nosaltres hem passat pel lateral de la riera perquè hi baixava molta aigua per la pluja, però es pot passar directament per la riera sense problemes. Un cop arribem a tocar el carrer del poble, anem a la dreta deixant l’església a mà esquerre.

Ara comença la pujada, es pot fer per 2 camins, tot i que nosaltres ho hem fet pel de la dreta.

Si deixéssim l’església a mà dreta, anant cap al cementiri, hi ha una pista que surt a l’esquerre, abans del cementiri, no té pèrdua, hi ha un parell de creuaments, sempre a la dreta, s’arriba a una pujada molt forta, que habitualment s’ha de caminar algun metre per falta de tracció i que ens dur a un creuament de quatre camins a dalt de tot.

Nosaltres hem seguit una pista nova que ens dur al mateix lloc, sortim del poble, seguim la pista que va per la dreta de la que he comentat abans i després d’un parell de creuaments, que el primer fem a la dreta i el segon agafem el camí del mig, ens dur a una pujada amb molta pedra que en algun punt té una inclinació molt important. Segurament s’hagi de fer peu en algun punt, va fent un parell de zetes al final i ens dur a una pista principal, que l’agafem en sentit contrari, es a dir a l’esquerre. Hi ha una petita pujada i una petita baixada, ens trobem al creuament de 4 camins que arribem igualment amb la pista que he comentat abans, la que surt anant cap al cementiri.

Agafem la pista de la dreta, es a dir la que seguiríem recte si haguéssim pujat per l’altra alternativa. Si seguíssim recte aniríem a parar al mateix lloc on anirem amb la de la dreta, però per pista molt ample, una pujada important inicial i al final es pot fer una trialera petita a mà dreta prou divertida.

Al anar a la dreta, comencem a baixar constantment, una pista amb moltíssima pedra que inicialment es recte, però que al cap d’una estona va fent revolts constants a la dreta i a l’esquerre, es com si fos una pista de derrapatge. Baixa durant molta estona, fins al punt de cansar-te d’estar de peu sobre la bici de baixar i anar amb tensió per culta del ferm que es molt inestable per les pedres, però a part d’això no té cap perill.

Un cop a baix de tot, trobem un pou de glaç a mà esquerre i comencem a planejar fins que passem per sota d’un pont on per dalt passa la carretera que va de Olesa de Bonesvalls a Avinyonet del Penedès.

Seguim fins trobar que el corriolet es fa afluent d’una pista més ample i que seguint-la sense deixar-la, només hi ha un únic desviament que hem de fer a l’esquerre, cap a unes vinyes i després del segon que hem d’agafar a l’esquerre, ens dura a la pista principal que fem habitualment quan anem a Les Gunyoles, i que aquesta vegada farem ens sentit contrari.

Seguim la pista sense deixar-la, només hi ha un creuament a l’esquerre, on hi ha una cadena, hem d’agafar aquesta pista, si seguíssim recte aniríem a parar a Can Mitjans. Arribem a la carretera d’Olivella i pedalem uns metres fins a Can Suriol, després a mà dreta, just abans de creuar el pont, anem per la pista que creua la riera i que la va vorejant fins arribar a la urbanització Mas Milà.

Allà decideixo tornar per carretera, ja que es tard, però es pot tornar per muntanya sense problemes. En el meu cas, es a dir el track que hi ha gravat, anem fins a l’entrada de la urbanització que hi ha el restaurant Can Lloses i d’allà agafem la pista que ens dur cap a Sitges, la pista habitual. Arribem a la rotonda del polígon Mas Alba amb 46 quilòmetres i en el nostre cas amb un ritme més lent per la pluja amb unes 4 hores.

L’entrada al blog del dia que la vàrem fer es en aquest link.

Total distance: 46487 m
Total climbing: 885 m
Total descent: -849 m
Download file: Olesa a Gunyoles.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix