Es una ruta amb molt de desnivell amb comparació amb els pocs kilòmetres que es fan. La única dificultat que té es el desnivell de pujada, que es molt factible, i la trialera en si, que es pot fer a peu si no hi ha prou nivell.

La ruta surt de Vilanova, per tan sortint de Sitges anem cap a Sant Pere de Ribes per darrera la urbanització Mas Alba, un cop a Sant Pere de Ribes, anem cap a Vilanova y la Geltrú passant per darrera del Castell, no hi ha pèrdua i anem a parar a la Mahle, a fàbrica de pistons.

Des d’allà anem fent via cap a la pujada dels Balcons, tot i que en contes de seguir constantment per la pista ample, fent una variant on hi ha un corriol de pujada amb un parell de pujades molt dures, anem a parar a pocs metres de l’inici de la pujada de ciment dels Balcons.

Un cop al cim, anem recte fins pujar de nou la pista de ciment que puja fins a la Casa Alta, just abans d’entrar a la Casa Alta, girem a la dreta i un cop passada la cadena seguim a la dreta i pugem cap a Canyelles fins el Pic de l’Àliga.

Un cop al Pic de l’Àliga hi ha la baixada per pista normal on agafaríem la carretera asfaltada, baixem uns 50 o 80 metres i a la dreta hi ha un indicador de GR que diu Canyelles amb un camí estret amb molta pedra.

Es l’inici de la trialera, crec que veien la gràfica es veu molt clar on comença la baixada.

Es pot fer tota sencera sobre la bici, té un parell de punts complicats, un es una “chicane” amb inclinació que costa bastant de poder girar, segurament s’hagi de fer peu i l’altre es uns metres més endavant, en pla, hi ha unes roques no per poder passar s’ha d’anar enganxat a la paret, però s’ha de contar que per l’altra banda hi ha un parell de metres ben bons de caiguda, on segurament per seguretat es posa peu  es passa caminant aquest parell de metres.

La resta, tot i haver-hi molta pedra i ser molt dura, si es duen bons frens, es pot fer sencera fins arribar a baix de tot, on es va a parar a l’entrada d’una casa particular, al camí i al cap d’uns metres a La Facu, la zona d’escalada de Canyelles.

Seguim baixant fins arribar al poble, creuem la carretera i per darrera de la benzinera hi ha una pista que ens dur a creuar la C15 per sobre, seguim per un corriol petit de pujada deixant una casa on acaba el camí ample a l’esquerre fins arribar a una urbanització, anem a la dreta i seguim per la urbanització fins a trobar un camí de pujada, ample, però amb molta inclinació i el ferm molt inestable, es una pujada curta, però arriba al 26% d’inclinació.

Un cop a dalt, trobem a mà dreta el camí que arriba a les antenes del Mongrós, seguim per l’esquerre i baixem. Agafem la última trialera fins arribar a Sant Pere de Ribes de nou, tornem per l’escola la Riera fins arribar al camp de vol, l’autòdrom i Rocamar, ruta finalitzada.

La vàrem fer per primera vegada el diumenge 17 d’abril del 2016.

Total distance: 38817 m
Total climbing: 1006 m
Total descent: -1057 m
Download file: Trialera_pic_aliga.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix