Sortim del Caprabo del polígon Mas Alba de Sitges, pugem al Collet de la Fita i anem cap als Caçadors, després ens desviem a la dreta cap a Can Llucà, com si anéssim cap a Campdasens.

Un cop a Can Lluça, es baixa pel GR92 fins a Garraf poble, la primera trialera, es factible amb un percentatge alt, però es pot fer quasi tota.

Un cop al poble de Garraf agafem la carretera de les Costes de Garraf uns metres, just el revolt gran que hi ha a l’entrada del poble, i just acabar el revolt a l’esquerre hi ha una pista que puja. L’inici es molt dur, hi ha un parell de pujades curtes fortes, després es pedala uns metres i es comença a pujar a mà esquerre per una pista amb inclinació, però amb un ferm amb molta pedra, hem hagut de fer peu un cop no hi ha hagut més cames per continuar i pujar uns metres caminant.

Un cop a dalt, la pista segueix cap a Castelldefels, però hi ha un corriol que puja a l’esquerre, just en sentit contrari al que dúiem, i l’hem agafat, el Santi sabia on anàvem.

Un corriol molt maco que va pujant fent esses sense gaire inclinació ni dificultat, amb alguna pedra, que es pot fer sencer sobre la bici i que dona una vista de la platja de Garraf espectacular.

Un cop a dalt de tot del corriol, senyalitzat com a GR, hi ha una pista ampla amb grava, que voreja la cantera, protegida de la pista per un tancat per evitar que ningú caigui. Seguim la pista fins al final, per arribar a la carretera.

Un cop hem arribat a la carretera que puja del RatPenat fins a la Plana Novella, s’agafa cap a La Pleta. Hem seguit per carretera, que té alguna pujada molt forta, però asfaltada, per tan factible de fer sobre la bici, fins arribar al pàrquing que hi ha davant la carretera que puja cap a la bola, que es un centre emissor d’AENA.

Anar seguint fins que trobem un desviament marcat amb un GR a mà dreta, on es va cap a l’abocador clausurat de la Vall de Joan. Un cop a l’abocador, anem a l’esquerre, hi ha una altre cadena i es va pujant per una pista deixant a mà esquerre les ruïnes del Corral de Campgras.

Per estalviar-nos una pujada forta i mirar de restar 20 minuts a la ruta, hem agafat el GR que puja cap a La Morella, un corriol que es pot fer pedalant sobre la bici uns metres només, la resta es caminant, el terreny no permet pedalar a sobre la bici.

S’ha de caminar uns 500 metres, la veritat es que la pista es poc ciclable, o millor dit, es pot anar 2 metres sobre la bici i s’ha de baixar per tornar a pujar-hi un metre més endavant. Per tan resulta més ràpid caminar amb la bici al costat, que no pas intentar anar dempeus a sobre.

Els últims metres del GR92 des de la Morella fins a Les Agulles es poden baixar, es una trialera factible que al tenir un pel de desnivell, permet anar a sobre de la bici sense pedalar, només aguantant equilibri.

El GR acaba al trobar la pista ampla que puja cap a Les Agulles, i camí amunt uns metres fins que a mà dreta hi ha un corriol que baixa, que baixa molt fins a la part final de la pujada del Purgatori.

Es una trialera dura de nassos, amb algun revolt on una 29 no té prou marge per girar. Es pot fer quasi tota, contant que hi ha algun punt on hi ha perill seriós de caure, i millor passar caminant.

Un cop a la pista del Purgatori, s’ha de pedalar per la pista, com si es pugés el Purgatori uns metres i a mà dreta hi ha un corriol que baixa.

Es una trialera molt més factible que la d’abans, però molt llarga. Molt maca i amb tècnica, però molt factible per tothom amb un pel de nivell.

Hi ha algun punt que enganya, ja que després de baixa, puja i has de posar el pinyó gran, si no hi ets a temps, toca fer peu, i superar el punt caminant.

Un cop a baix de tot, s’arriba a una masia i sortint de la masia per la pista principal, s’arriba a l’inici del Purgatori, així que ja de tornada, fent tot el Purgatori.

La pujada es dura de nassos i llarga una bona estona. Es puja fins al creuament de Begues recte o Les Agulles a mà esquerre, el que seria el final del Purgatori, hem anat cap a Les Agulles.

Un cop es passa la cadena del final de la pista, es baixa cap a la pista que va de Begues a la Plana Novella, deixant Les Agulles a mà esquerre.

Es una zona molt freda, no hi toca gaire el sol, esta molt tapat, però es ràpida i sense perill. Al final s’agafa la última trialera, la que va per la riera fins arribar a la pista principal.

Allà de tornada cap a La Plana Novella sense gaires problemes.

El track esta per anar cap a Vallgrassa a mà esquerra, per la pista que esta tancada amb una cadena, i es passa per la carretera que ve del RatPenat.

Just al pàrquing hi ha una segona cadena, seguim recte i anem a parar a la pista on hem passat abans, la cadena que ens deixa a la pista cap a Can Llucà. La tornada pel mateix camí, però en sentit contrari cap a Sitges.

La ruta esta feta el diumenge 22 de novembre del 2015.

Total distance: 52985 m
Total climbing: 1814 m
Total descent: -1842 m
Download file: Trialera_Agulles_Purgatori.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix