La ruta surt de Sitges, però la part interessant on comencen els corriols i les trialeres es a Sant Pere de Ribes. L’hem feta per primera vegada en 3 d’abril del 2022.

Sortim del Polígon Mas Alba com sempre, en direcció a Sant Pere de Ribes per les Casetes d’en Portacreu.

Arribem just abans del pont que creua la C15B a Ribes i entrem ja al petit bosc que tenim al davant per uns corriols de pujada i de baixada.

Sortim a la pista de Can Lloses a Sitges i anem en direcció a Sitges, per entrar a mà esquerre, després de la baixada de pista, just al començar a pujar, després de la cadena.

Seguim per la pista i entrem en la zona de corriols, ens deixa a la riera que hi ha darrera de Can Lloses, entrem a la urbanització i anem cap a la granja escola de Can Pere de la Plana.

Just després de la baixada que es veu més marcada, hi ha un corriol que puja cap a la granja escola, es puja prou bé.

Ens deixa al pàrquing de la granja escola i acabem la pujada per la carretera d’entrada.

Un cop a la carretera “principal” anem a la dreta cap a la urbanització de Can Pere de la Plana i passada la cadena baixem pel corriol fins arribar a la pista que anant a l’esquerre ens durà cap a Mas Milà durant un quilòmetres aproximadament.

Aquí entrem a la primera trialera de pujada que es exigent, els primer metres ho són molt i s’ha d’evitar de fer si està moll, es a dir que hagi plogut.

Va pujant, després de l’entrada ja més factible fins arribar a unes cases que pertanyen a Olivella i que es diuen el Pou de la Vinya.

Abans d’entrar a les cases anem a l’esquerre per una pista poc marcada, pugem un pel i planegem, per agafar a la dreta una trialera de baixada molt divertida, que ens acabarà duent a la pista que va fins a la riera i a Can Suriol.

Passem per sota del pont de la carretera d’Olivella i sortim a la dreta per entrar a la pista que puja de nou a les cases del Pou de la Vinya.

La pujada es va fer exigent, tot i que es per pista, creuem les cases i seguim pujant uns metres ja a la pista que ens dur al cementiri d’Olivella.

Uns metres més endavant, sense arribar a veure el cementiri hi ha una baixada per un corriol molt ràpid a mà esquerre que ens dur a la carretera d’Olivella de nou.

Carretera d’Olivella uns metres i entrem a l’esquerre per la pista que va cap a Santa Susana, però a Can Muntaner, la primera masia que trobem, anem a mà dreta per un corriol que ens dur a la carretera d’Olivella a Can Grau.

Pugem per la carretera uns pocs metres i entrem a mà esquerre per un corriol, entre mig d’unes vinyet per començar a pujar una trialera molt dura i molt exigent, marcada amb uns cartells que diu Castell Vell d’Olivella.

Crec que s’ha de poder fer sencera, però nosaltres hem posat peu en un parell de punts, sense haver de caminar, però si posar peu a terra.

Va pujant i després baixa al mateix nivell que la pujada fins arribar a la pista que puja cap a la pista de Olesa de Bonesvalls fins a Can Grau.

Un cop a la pista anem avall, a l’esquerre.

Trobarem un corriol a mà dreta que està marcat amb un cartell per anar al Castell Vell, però no l’agafem, seguim avall per pujar cap al Castell Vell d’Olivella per la pista principal.

La pista ha estat aplanada últimament i li han posat grava, cosa que fa que la pujada que ja es dura es faci més dura perquè les rodes s’enfonsen, es com si algú t’agafés la bici per darrera i no et deixés pujar.

La grava acaba just abans del revolt a mà esquerre, el que encara l’entrada al castell. Aquesta última pujada es molt dura també, segurament s’hagi de pujar amb tot el ferro posat a darrera.

En aquest punt no hem pujat al castell, hem anat directament a la dreta per seguir pujant per un corriol que es igual d’exigent que el primer que hem fet pujant des de la carretera d’Olivella a Can Grau.

Seguim pujant amb el cor que surt per la boca fins que en un punt deixem de pujar i baixem, la baixada es del mateix nivell que la pujada, ràpida i bonica, poc perillosa.

El corriol acaba amb un tancat elèctric que et deixa a la baixada de Santa Susana.

Tanquem el tancat un cop hi passem i a la dreta cap a l’inici de la baixada de Santa Susana.

Seguim amb una trialera de pujada super exigent, de les que es complicat no posar peu en algun punt.

Un cop hem arribat a dalt, ja a la pista de Olesa a Can Grau, anem cap a Can Grau i creuant la carretera de Can Grau entrem al GR5 que va a Quatre Camins, el que es coneix com “el tornillo”.

La baixada, a mi personalment, m’encanta, però fer-la amb una bici rígida ha de ser més complicat que amb una doble.

Des de Quatre Camins per pista cap a Can Pere de la Plana, tot recte i uns metres més endavant, just acabada la primera pujadeta, a l’esquerre comença un corriol que acaba amb un tallat per la pluja que es pot fer sobre la bici amb cura i que al creuament que trobarem uns metres més endavant, anirem a l’esquerre.

Aquesta segona part de la trialera de baixada és molt ràpida i permet gaudir molt, però s’ha de vigilar perquè podem trobar algun ciclista pujant la trialera en sentit contrari, evitem accidents.

La trialera et deixa en una pista curta que arriba als Masets de Dalt.

Pista avall cap a la Fassina, un cop acaba la baixada on hi ha la riera anem a l’esquerre, passada la cadena, pel corriol que puja cap a Jafra.

Des de Jafra ja tornada cap a Sitges, baixem per la trialera de l’esquerre, la del revolt, i per pista camí de Sitges just quan veiem el mas de Can Marcer i passem una vinya a mà esquerre, anem pel corriol com si anéssim a la vinya amunt, pel corriol del Fondo de les Llenties fins a la pista de Can Lluçà cap a Sitges.

Ja anem de tornada, pista cap als Holandesos primer, empalmem la pista principal que ve de Can Marcer cap al mirador dels caçadors i anem baixant cap a la Fita.

Comencem a baixar per la part encimentada, després del pàrquing de la Fita i just abans de començar el primer revolt a l’esquerre, anem per la última trialera a la dreta, una drecera que hi ha i que empalma uns metres més avall la mateixa pista encimentada que venim seguint i ja avall fins el polígon Mas Alba, ja hem acabat.

El track es d’uns 41km amb uns 1200 metres de desnivell positiu, nosaltres sortint a les 7:30 del matí hem arribat de tornada que faltaven uns minuts per les 11:00, amb un parell de parades de minuts per petar la xerrada o menjar alguna cosa, la mitja de moviment de 15,4km/h.

La considerem exigent perquè les trialeres de pujada són molt dures per fer amb una bici atmosfèrica, són molt boniques i permeten gaudir molt, però el pols cardíac anirà per sobre del 85% durant molta estona.

Aquí us podeu descarregar el track.

Total distance: 41006 m
Total climbing: 1162 m
Total descent: -1169 m
Download file: Tot trialeres exigents.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix