És una ruta molt dura, sobre tot perquè la part més dura comença quan es porten més de 35 kilòmetres sota les cames.

Sortim del Caprabo com sempre, camí de la Plana Novella, passant pels Caçadors. Un cop passada La Plana Novella (Castell Budista) seguim recte per la pista ampla que hi ha travessant el parking, seguim recte per la carretera fins que trobem un últim encreuament, on podem anar a l’esquerra cap a Can Grau per carretera, a la dreta hi ha una cadena que no ens deixa passar i recte anem cap a Begués, per una pista que inicialment fa molt apujada i esta asfaltada però que al cap d’amunt de la pujada forta, ja comença la pista de terra.

Es una pista ampla que ens porta directament a Begués després d’un parell de pujades llargues i baixades llargues, però no dures. S’ha d’anar amb compte ja que habitualment hi ha transit i ens podem endur un ensurt.

Un cop arribem a les primeres cases de Begués, anirem a la dreta per un carrer ample que puja recte, sense asfaltar i que hi ha una cadena de banda a banda al cap d’uns metres. Es la ruta típica de la cursa de Valbuena de Castelldefels. Es una pista que va pujant am trossos amb més pendent i amb trossos més tranquils. Un cop arribem a dalt de tot, comencem una baixada que ens durà de nou a la carretera, seguirem passant una rotonda i seguint recte, com sempre. Al cap d’uns kilòmetres de barrejar asfalt i pista (més pista que asfalt) agafarem un caminet de baixada on el terra veureu que es molt vermellós.

Benvinguts a les “tierras rojas”. Aquest camí es pot fer de pujada, tot i que es dur, ja que hi ha molta pedra i l’aigua hi ha fet mal baixant, habitualment hi ha tolls d’aigua, que no han de ser un problema per poder passar. Aquesta pista ens farà baixar ràpidament cap a Castelldefels.

La ruta que teniem originalment tenia pista, però en 7 d’abril del 2024 hem canviat pista per corriols, tan de pujada com de baixada, li afegeix uns quilòmetres i un pel de desnivell, però val molt la pena, es la Opció 3.

Un cop al final d’aquesta pista, creuarem la carretera que va a Begues, compte que hi ha transit, i seguirem per un camí que esta tancat per no poder passar, hi ha unes balles altes amb tancat i només es pot passar posant la bici en vertical i caminant amb la roda de davant aixecada. És perquè no puguin passar motos de trial, només gent a peu i bikes de muntanya.

Seguim baixant, és molt ràpid i divertir, anirem a parar a un castell que es veu a mà esquerra, just a davant de Castelldefels.

Un cop a baix de tot, trobarem una carretera que ens permet seguir-la durant uns 500 metres i a l’esquerra agafar una segona carretera que ens durà al poble de La Sentiu, per tornar a Sitges amb tren o directament a la mateixa carretera poder desviar-nos cap a la dreta per anar a agafar el que es coneix com El Purgatori.

El nom li escau al 100%, realment és una pista de pujada molt dura i molt llarga. El paviment no ajuda i els desnivells arriben a ser del 16% i 18% en alguns moments. Son 4,7km fins que arribem a un pi gros amb un creuament de camins. Aquesta és la part més dura, comencem a pujar a un 100 metres sobre el nivell del mar i no pararem de pujar fins a passar els 525 metres sobre el nivell del mar.

Un cop a dalt de tot de la pujada, creuarem una pista que ens va de dreta a esquerra i seguirem recte per una pista poc transitada i amb el paviment dificultós, que ens acabarà portant, tot en baixada, fins a la pista que hem fet al matí des de La Plana Novella a Begues.

A partir d’aquí el camí de tornada és el mateix que hem fet d’anada al matí, però amb més kilòmetres i esgotament al cos.

Penjo 2 opcions, bàsicament son variants a la part de Begues a la anada i a la tornada, una torna més ràpid i l’altre torna a Begues i a Sitges després.

Opció 1

El desnivell que marca el track no es correcte, ronda els 1900 metres, no supera els 2000.

Total distance: 63547 m
Total climbing: 2848 m
Total descent: -2778 m
Download file: TierrasRojas-Purgatori.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Opció 2

Total distance: 64258 m
Total climbing: 1810 m
Total descent: -1810 m
Download file: Tierras Rojas - Purgatori_2.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Opció 3 – 70km amb 1800mts de desnivell

Aquesta variant es d’abril del 2024, la baixada de Begues a l’inici de Tierras Rojas es per un corriol i una trialera molt xulos. S’ha de vigilar amb la trialera, baixa amb molt de pendent. Després hi ha corriols en comptes de tanta pista fins arribar a La Sentiu.

Total distance: 67755 m
Total climbing: 1860 m
Total descent: -1857 m
Download file: Purgatori_opcio3.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix