Es una ruta relativament senzilla, suren uns 75 kilòmetres amb un desnivell de 1500 metres tan de pujada com de baixada, es pot fer amb temps però no es una ruta dura.

La vàrem fer per primera vegada el diumenge 31 de maig del 2015.

Sortint de Sitges, del Caprabo que hi ha al polígon Mas Alba, anem cap a Sant Pere de Ribes, en el nostre cas vàrem quedar allà amb més gent i d’allà fins a Vilanova a la Mahle que hi ha als cines Laurent.

Des d’allà es va ciclant fins al Pantà de Foix, per la ruta clàssica del Pantà que fem habitualment. Hi ha la pujada forta dels Balcons a Vilanova, però tot i que té un desnivell fort, no es llarga i es per pista encimentada.

Un cop al Pantà, es voreja fins arribar a un creuament a mà esquerre on anem ciclant fins arribar a la carretera que ens dur per carretera amb poc trànsit de Clariana fins a Santa Oliva, passant per La Gornal.

Després tornem a agafar pista fins Albinyana, deixant a mà dreta Les Peces i a mà esquerre La Papiola.

A Albinyana parem a esmorzar, hi ha un bar a la carretera, bons preus i bon servei.

Després d’Albiñana, on ha duem més de la meitat del camí, però contant que hi ha hagut part important de carretera on la mitja es molt més ràpida, anem per pista mal asfaltada, pista i corriol fins a Salomó.

Si la primera part dura son els Balcons a Vilanova, la segona dura es just la part que hi ha entre Albinyana i Salomó.

Hi ha una part que no es ciclable, però parlem de pocs metres que s’han de fer a peu amb la bici al costat o a l’espatlla perquè hi ha pedra grossa que no permet pedalar. Segons la gràfica, aquest es el segon pic important del dia.

Ja baixant, però encara amb el mateix tipus de terreny anem baixant fins el Pantà de Gaya, també per pista.

Des del Pantà ja comencem a veure Tarragona i anem ciclant amb busca de l’estació de tren.

Creuem l’autopista i seguim una bona estona un GR7.2 que va marcant Tarragona (cementiri) i anem passant per urbanitzacions com el Mas Blanc, veiem cartells de el Catllar i entrem a Tarragona pel barri de Sant Pere i Sant Pau.

Anem pujant fins arribar a les muralles i la part antiga de la ciutat, tot i que evitem entrar-hi amb bicicleta perquè hi ha massa gent. Baixem cap a l’estació de tren i parem el Garmin.

La ruta no la considerem molt dura, hi ha parts de corriols, hi ha trialeres, hi ha molta pista i hi ha algun tros important de carretera sense gaire perill.

Aquí teniu unes fotos de la ruta.

 

Aquí teniu el track modificat, ja que a l’original hi vàrem tenir algún error.

Total distance: 75419 m
Total climbing: 1504 m
Total descent: -1538 m
Download file: Tarragona_oririginal.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix