Sortim del Carpabo, Collet de la Fita, Caçadors i anem cap a Jafra, per agafar el sendero que hi ha des del Parking fins a la riera que ens portarà cap als Massets de Dalt. Allí tenim la pujada forta i al cap d’amunt a quatre camins cap a la dreta seguint el GR5 cap a Can Grau (Tornillo)

Creuem Can Grau i per darrere seguim un sendero que ens dur a la pista que va cap a Olesa de Bonesvalls, i deixant una primera entrada a l’esquerra tancada per una cadena, seguim fins a trobar una segona entrada molt tapada senyalitzada com a GR92.3 Santa Susana.

Agafem aquesta pista, que és llarga i molt divertida, quasi tot és baixada molt factible a sobre de la bici, indiferentment del nivell que en tingui. Un cop al cap de vall ens portarà cap a una masia que deixarem a la dreta per anar pel camí de la masia a la pista principal que ens durà a la dreta a Santa Susana i a l’esquerra cap a Olivella, que es cap on anirem.

Seguim la pista que creua la riera un parell de cops, compte amb el encreuament a la riera, és un canvi de tacte que us pot provocar una caiguda o un mal canvi de pinyons/plats.

Seguint la pista acabem sortin a la carretera d’Olivella, anirem cap a la plaça del poble. Continuem per la plaça deixant l’ajuntament a l’esquerra per un sendero encimentat, un cop hem passat l’última casa, a la dreta continua una pista que sembla un carrer amb una forta pujada també encimentada, la seguirem i ens durà al cementiri. Seguirem recte per la pista i després d’una ràpida baixada y una ràpida pujada passarem per El Raurell (una masia) i acabarem amb un encreuament que a la dreta ens durà a Pineda Parc, d’allí tornarem a entrar al parc natural i al primer encreuament a la dreta ens durà per una pista tècnica als Massets de Dalt de nou, anirem a la dreta vorejant els Massets de Baix i tornarem cap a Sitges per la pista principal que va per La Fassina i Can Marcé, per acabar el dia bé, agafarem la trialera de rigor que hi ha tornat des del Collet de la Fita i al Caprabo.

Santa Susana 1

Total distance: 36161 m
Total climbing: 1684 m
Total descent: -1655 m
Download file: Sitges-santaSusana.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

 

En data 1 de maig del 2010 fem una variant de la ruta inicial. Les variants són: un cop passem els caçadors, anem a la dreta cap a la casa nova (casa dels holandesos), com si tornéssim de Campdasens, per agafar una pista estreta i divertida que ens porta al mateix encreuament de la pujada de Jafra. Pugem a Jafra i baixem als Massets per darrere del parking. Un cop arribem a Olivella en comptes d’entrar al poble, anem carretera de tornada i just passat el pont que passa per sobre de la riera, anem a l’esquerra per una pista que ens dura d’entrada a Mas Milà i després una segona pista que ens durà a Valles Altos. La tornada de Valles Altos també és nova, hi ha una trialera divertida i anem cap a la riera, agafant la pista que va de Sitges a Ribes per muntanya i apareixent a la carretera de Mas Alba a Sitges. La veritat considero que la variant, és a dir la segona opció és més bonica.

Santa Susana 2

Total distance: 52661 m
Total climbing: 2041 m
Total descent: -2067 m
Download file: Santa_Susana2.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

 

Aquí teniu unes fotos de la ruta

[maxgallery id=”4233″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix