Ruta llarga per kilòmetres, però molt xula. La ruta comença a Vilanova, per tan hem de sortir de Sitges cap a Sant Pere de Ribes, per la pista de rigor que s’agafa a mà esquerra pujant a Mas Alba i que voreja l’autopista uns metres. Un cop a Ribes anem cap a Vilanova per la pista que hi ha al costat del castell, hem de creuar el poble, nosaltres ho fem per la plaça de la vila, davant de l’ajuntament. Anem cap a Vilanova i un cop creuem el polígon industrial de rigor anem a parar a l’entrada del parc natural del Garraf des de Vilanova, passem un túnel que hi ha sota l’autopista i anem ciclant deixant a mà dreta l’entrada del Xallenger i començant a pujar per una pista de ciment que va fent via fins a arribar a la part més alta on es veu el Pic de l’Àliga de Canyelles.

Aquesta zona es va cremar l’agost del 2012 i és bastant trista ara, l’havíem ciclat un munt amb arbres i no té res a veure ara.

Agafarem una baixada per la mateixa pista ràpida i veurem davant nostre que la pista comença a pujar i torna a estar encimentada. Just aquí, hi ha un encreuament de camins, anem a mà esquerra per baixar cap al Pantà de Foix, a la tornada del Pantà tornarem al mateix encreuament.

La baixada és un pel perillosa per pedres i per algun sot fet per l’aigua, però es baixa tota a sobre de la bicicleta. Anem baixant i trobem a mà dreta una pujada dura que s’ha de fer amb tot posat i que pot ser que hàgem de posar peu a terra. Un cop a dalt baixem sense parar, fins a trobar un camí principal al qual girarem a l’esquerre i seguirem baixant fins a passar per sota de la carretera del pantà i sortirem just a sota la presa.

Passem una cadena i comencem a pujar al pantà per un corriol no gaire complex però amb molts matolls, un cop veiem el pantà el voregem sencer i després de passar una altra cadena seguim el camí principal que està sense asfaltar però poder passar-hi cotxes fins a trobar-nos a la carretera que va de Clariana a Castellet.

Uns pocs metres de carretera fins a passar un pont on a mà esquerra ens durà cap a Torrelletes, no hi anirem per carretera, sinó que seguirem unes pistes que ens hi duran igualment. Amb aquesta pista anem passant per sobre d’un dels rius que arriben al Pantà, i n’hi ha un que l’hem de passar amb la bici, vigileu que podeu relliscar i que pot haver plogut i potser hi ha massa aigua per poder passar ciclant i és millor descalçar-se i passar caminant, ho hem hagut de fer només una sola vegada, però hi havia massa aigua i ens hagués entrat aigua als eixos de les rodes i al pedalier.

Un cop a Torrelletes, creuem el poble i seguim per un corriol que ens durà fins a un encreuament, anirem a la dreta, passem la cadena i seguim el camí tot recte sense cap problema fins a arribar a una nova pujada on hi ha una cadena al final de la pista. Passem la cadena de nou i seguim uns metres més endavant, hi ha un encreuament, a mà dreta aniríem a “La Casa Nova”, anem a l’esquerra de tornada ja, trobarem la baixada de la pista encimentada que hem vist abans, ja hem fet el bucle. La tornada és per l’únic dels 4 camins que no havíem agafat abans, a mà esquerra, anem fent sense problemes tot i que trobarem que baixem per una riera natural on fa uns anys és podia baixar molt bé, però que les pluges fortes del 2011 van deixar en bastant mal estat i en algun punt s’ha de fer peu per falta de terra.

Anem a parar a un encreuament on queda a mà dreta una masia.

Aquí hi ha dues opcions, a mà esquerra anem pujant cap a la urbanització Can Ferrer de la Llacunalba de Canyelles i baixar cap a Vilanova per una trialera molt xula, ens deixa a la rotonda d’entrada a la C32 desde Vilanova i des de la carretera que ve de Canyelles.

L’opció que fem és anar a mà dreta i just davant de la masia hi ha un corriol que esta molt tupit d’entrada, però que es pot fer bé. És una trialera molt xula que ja havíem fet a la ruta del Xallenger, es pot fer tot sencer a sobre de la bici menys un punt al final on hem de pujar i creuar un mur que s’ha de carregar la bici a l’espatlla durant 3 metres. El corriol acaba a la pista que baixa de la Masia que hem vist abans fins a Vilanova, al mateix punt on hem vingut abans, d’allà tornada, en el nostre cas cap a Sitges o passant per Sant Pere de Ribes o com hem fet, anant a parar a darrere de l’antic Casino de Barcelona, creuar la carretera poc transitada i tornar per darrere de l’hospital Sant Camil i Puigmoltó i acabar la ruta a Sitges entrant per l’autòdrom.

NOTA: el track surt del mig del poble y torna al mateix punt, es pot sortir del Caprabo com es habitual.

Total distance: 55195 m
Total climbing: 1036 m
Total descent: -1074 m
Download file: Panta de Foix.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí teniu unes fotos del 2005, un pel velles, però amb bons records

[maxgallery id=”4490″]

Digues si t'ha agradat

Comparteix