Són 28 kilòmetres senzills, bàsicament sortim de Sitges, fem la Fita, Bassures, caçadors, baixem al encreuament de Jafra/Masets, i anem cap als Masets, passant per La Fasina. Un cop a dalt de tot de la pujada dels Masets trobarem Quatre Camins, seguim recte i passem per les Masies del Garraf, trobem la primera casa d’Olivella després del encreuament que ens portarà a Can Gran si agafem al camí de la dreta, per asfalt.

Seguim baixant cap a Olivella i el primer carrer que trobem a mà esquerra l’agafem, és un tros inicial de plat petit i pinyó gran, asfaltat però de forta pujada, seguim recte i ens porta al cementiri d’Olivella. Seguim per la pista paral·lela al cementiri, no baixem a Olivella i ens porta de tornada cap a Sitges. Agafem sempre que trobem un encreuament a l’esquerre, passarem per una masia que tot i esta reconstruïda mai hi he vist ningú, baixada ràpida (tot i que ara han posat unes pilones per regular l’aigua a les plogudes que permeten saltar la mar de bé).

Encreuament a l’esquerra, és una pista amb poc sol i que possiblement estigui humida i trobem aigua, o sigui que fan segur que en trobem. Un cop arribem al encreuament de la pista que hem fet abans quan anàvem a Olivella, anirem a la dreta en sentit contrari, pujarem uns 30 metres i estarem de nou al encreuament de dalt dels Massets, deixant el GR5 a l’esquerra, aquesta vegada. Farem el mateix camí de vinguda per tornar, la baixada als Massets és ràpida, La Fasina i amunt.

Habitualment faig una desviadeta a l’última pujada, em fa molt pal l’última pujada que hi ha abans d’arribar a la plana on comencem a veure el mar, així que tiro per l’esquerra, però es pot seguir per la pista principal sense problemes. Arribem als Caçadors, Bassures, Fita, jo baixo per la trialera que hi ha a mà dreta que és l’original del GR5 de pujada i ens plantem al Caprabo de nou.

Total distance: 25279 m
Total climbing: 865 m
Total descent: -849 m
Download file: Sitges-Olivella-Sitges.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

Digues si t'ha agradat

Comparteix