Sitges – Plana Novella (per camí a Campdasens) – Sitges (per Jafra)

Sortida de Sitges cap al Collet de la Fita, un cop a dalt del Collet anem recte, passem Les Basures, el Camp dels Caçadors i deixem a la dreta l’entrada a la pista que ens portaria a Vallcarca via Mas Quadrell, habitualment amb una cadena.

Després d’aquesta entrada a la dreta en trobem un altre, que ens portarà cap a Campdasens, agafem aquest camí, si anéssim recte aniríem a parar a l’encreuament dels Massets i Jafra/La Plana Novella, l’agafarem de tornada.

Seguim per aquest camí cap a Castelldefels, passarem una Masia reformada molt grossa (els Holandesos) que hi ha a mà dreta i seguirem recte, un cop agafem una pujada molt forta encimentada, vigilarem ja que en uns 500 metres aproximadament a mà esquerra hi ha una entrada d’un pista que és la que agafarem, amb una cadena.

Un cop anem pista amunt, passarem per un camp llaurat, s’ha de vigilar no fer malbé res que no estigui llaurat. Anem a sortir a la carretera que va de La Plana Novella a Castelldefels, la creuem i anem per la pista que tenim a davant molt ample i tancada amb una cadena. Un cop vegem Vallgrassa, a mà esquerra hi ha una mena de pont i veiem que la pista segueix per aquí, la seguim i anem amb cura, hi ha una cadena en mig de la pista, hem de passar pel lateral. Seguim el camí, és molt ràpid però està un pèl tocat per l’aigua en alguna ploguda forta, seguim la pista fins al final i trobem l’última cadena, passem per la dreta. Ens trobem a la carretera que va de La Plana Novella a Can Grau a l’esquerra asfaltada i recte a Begues per pista.

Seguim a l’esquerre en direcció a La Plana Novella. Al primer encreuament a la dreta i ens trobem ja a les portes del Castell Budista. El creuem per davant de l’entrada i sortim del castell pel pàrking, sempre amb cura, ja que pot ser que hi hagi gent, és una propietat privada. Seguim recte un cop sortim del Castell per un carrer asfaltat que deixa d’estar-ho en un revolt tancat a la dreta i anem cap a Jafra. Creuem Jafra i deixem el encreuament dels Massets a la Dreta, seguim recte per pista.

Abans de començar la pujada forta, agafem el desviament que hi ha a mà esquerra, va a parar al mateix camí, és l’antiga carretera, hem de passar per entremig d’unes pedres per poder-hi entrar. Un cop es tornen a trobar els camins, seguim i deixarem a mà esquerra l’entrada que hem fet a l’inici de la sortida i la fem de tornada, cap a Sitges. La ruta acaba un cop passem el Caprabo i entrem a Sitges.

Total distance: 22056 m
Total climbing: 947 m
Total descent: -966 m
Download file: Plana_Al_Reves_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

Digues si t'ha agradat

Comparteix