Aquesta ruta es bastant tècnica, si més no des del punt de vista de baixades.

Sortim de Sitges, punt de partida inici del parc natural del Garraf.

Pugem la Fita, anem cap a Jafra i baixem pels Holandesos i la casa nova cap a Jafra i baixem al creuament de La Fassina als Massets de dalt pel corriol de darrera Jafra. Allà pugem per la pista principal fins a Quatre Camins i fem el GR5 fins a Can Grau.

Des de Can Grau agafem la pista a Olesa de Bonesvalls i després de passar l’Avenc de l’Esquerrà a mà dreta, al cap d’uns 200 metres hi ha un corriol que es fa estret i comença a pujar fins arribar a la pista principal que puja a La Mola des de la carretera de Begues a Olesa.

La pujada es molt dura a l’inici, bàsicament pel tipus de terra que hi ha, el grip es baix. Un cop a La Mola, val la pena estar-hi un parell de minuts i fer unes fotos, la vista es molt bonica.

Comencem a baixar i anem al corriol que hi ha baixant a mà dreta, a pocs metres de la torre de vigia de La Mola, esta marcat amb un GR.

Es un corriol llarg, pot dur uns 20 minuts baixar-lo aproximadament, es lent i es molt tècnic. Té un parell de punts que s’ha de fer peu, si més no per la majoria dels mortals, la resta es bastant ciclable si es té un pel d’equilibri.

Aquí teniu un video de la baixada, es la primera vegada que la baixem.

Un cop a baix de tot, ens tornem a trobar a la mateixa pista de Can Gran a Olesa que hem fet abans, però aquest cop anem en sentit contrari, cap a Can Grau.

Fem de nou el GR5 cap a Quatre Camins, però ara de baixada i un cop al Quatre Camins seguim recte cap a Sant Pere de Ribes.

Al cap d’uns 300 metres a l’esquerra hi ha un corriol que baixa, l’agafem i ens dur fins als Massets de Baix, el primer tros es més dur que el segon, que es molt més ràpid.

Des dels Massets de Baix agafem el GR92 que va cap a La Cova negra, es pot fer sobre la bici quasi tot, només el segon tros que passa per la riera s’ha de fer peu, o anar amb una bici de trial i ser molt bó. La resta es ciclable, tot i que té algun punt tècnic.

Arribem a la urbanització que hi ha darrera Can Lloses i anem cap a Sitges, ja de tornada pel camí que agafaríem per anar de Sant Pere de Ribes a Sitges per muntanya.

La ruta esta gravada el divendres 1 de maig del 2015, es dura per la complexitat tècnica de les trialeres, per la resta es factible. No es aconsellable fer-la si ha plogut, la pedra ha de relliscar molt.

Total distance: 36332 m
Total climbing: 1072 m
Total descent: -1067 m
Download file: La Mola trialera GR.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Digues si t'ha agradat

Comparteix