Aquesta ruta esta feta en 24 i 27 de juny del 2020, i es un mix de varies rutes.

Surt de Sitges, del Caprabo del polígon Mas Alba, on es pot aparcar bé.

De Sitges va a Sant Pere de Ribes, per muntanya, per la pista habitual.

Creua Sant Pere de Ribes i passa per la Plaça de la Vila, per anar a buscar el Castell, al costat del cementiri, i va fins a la Mahle a Vilanova, a sobre de l’antic cines Lauren.

Es podria dir que la ruta comença aquí.

Seguim fins a Mas Trader i anem en direcció al Mas de l’Artís, està senyalat i es una pista de pujada molt factible.

Un cop al Mas de l’Artís, baixem per darrera i trobem l’entrada al Fondo de les Oliveres a l’esquerre, comencem a pujar.

Es pot fer bé, tot i que hi ha un parell de punts on segurament s’hagi de fer peu. A la meitat i ha unes pedres grosses que costen molt de baixar, de pujar es quasi impossible.

La part final es més estreta, empinada i hi ha més pedra, però es pot fer sencera.

Un cop a dalt, ens trobem a un creuament, anant recte baixaríem per una trialera cap al Pantà de Foix, a l’esquerre aniríem als Balcons.

Agafem la pujada de ciment de la dreta, es dura, però es pot fer sencera sense cap problema. Aquesta pista et dur cap a la Casa Alta.

Al creuament, deixarem la Casa Alta a l’esquerre i seguirem per la pista de la dreta, passant una cadena.

A l’esquerre de la cadena, la pista que baixa et dur a Castellet, seguim recte, pujant cap al Pic de l’Àliga.

Aquesta pujada es igual de dura que la de ciment d’abans, però amb terra, es pista. Es pot fer sencera, sense cap problema.

Un cop a dalt, es baixa un pel, creuem una cadena i seguim pujant la part final per arribar al Pic de l’Àliga.

Hi ha unes vistes impressionants, des del Montgrós davant, a l’esquerre Montserrat i per la part de darrera es veu des de quasi Tarragona, resseguint el mar fins a Vilanova.

Baixem cap a Canyelles, aquí hi ha una variant.

En 24 de juny faig la trialera de la dreta, es molt dura, es pot fer quasi tota, però t’ho has de creure, si hi ha dubtes, millor peu a terra, la patacada pot ser important. Jo la vaig baixar quasi tota, però vaig fer peu en 3 o 4 punts que em va fer por, anava sol.

La trialera et deixa a la pista que va de Canyelles a La Facu, una paret d’escalada equipada. Seguint la pista avall, sense deixar-la, vas a parar a un carrer que s’ha de creuar i et dur al centre de Canyelles, a la riera, al costat de la policia local.

En 27 de juny hi ha la segona variant, en la que evitem la trialera. Seguim baixant recte per la pista cap a Canyelles, primer es pista amb un pel de res de pujada, i després seguim les marques d’un GR que acaben baixant per asfalt fins a una urbanització que hi ha sobre de Canyelles.

A la rotonda ens fiquem a la dreta, seguim per una pista, on trobem a l’esquerre una hípica i que seguint-la fins el final et dur a Canyelles, poble. Agafem el corriol, després del pont, a l’esquerre i ens dur al centre de Canyelles, a la riera, al costat de la policia local.

Sortim de Canyelles creuant la carretera que va de Vilanova a Vilafranca del Penedès, i entrem en una urbanització que té 2 pujades importants, la primera es un carrer de la urbanització que a la part final, abans de trobar asfalt, té poc grip i cal equilibri.

Seguint la urbanització, al cap d’un quilòmetre aproximadament, hi ha una segona pujada, es la més important del dia. Es curta, però es molt inclinada i té poc grip.

La part inicial es fa per l’esquerre, seguint les rodades, la part final, on està més inclinat, jo passo a la banda dreta i amb tot posat, que es un ovalat de 32 dents i un 50 a darrera, acabo per sobre del 95% de pulsacions i donant més de 460W durant uns metres. Es pot fer sencera, però la majoria de gent, hi farà peu.

Un cop a dalt, seguim per pista i acabem a la urbanització que hi ha sobre de Sant Pere de Ribes, deixem la pujada a les antenes del Montgrós a la dreta i baixem per carretera.

Trobem un bloc de pisos sense acabar i mig abandonats de fa anys a l’esquerre, i entrem al carrer següent.

Hi ha un carrer que puja molt, amb ciment i que acaba amb una pista que ens dur a 2 trialeres molt divertides, són molt factibles.

Un cop a baix, acabem a la pista que hem fet de bon inici, sortint del castell de Sant Pere de Ribes a Vilanova.

La tornada, per no repetir la vinguda, la fem pels Vinyedos, Autòdrom, Rocamar i Sitges. Seguim per carretera fins arribar de nou on hem deixat el cotxe unes hores abans.

Es una ruta factible, d’uns 42 a 44km que es fan entre 2 hores i mitja i 3 hores, depenent del ritme i de les parades que es vulguin fer.

Aquí us deixo els 2 tracks.

Aquest es el de la trialera dura després del Pic de l’Àliga

Total distance: 40546 m
Total climbing: 928 m
Total descent: -886 m
Download file: Fondo de les Oliveres de pujada - trialera.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Aquesta es la que baixa per carretera fins a Canyelles, evitant la trialera.

Total distance: 42634 m
Total climbing: 911 m
Total descent: -915 m
Download file: Fondo de les Oliveres de pujada .gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix