Es una ruta que surt des de Cubelles i entra cap a Bellbei. Esta gravada en 1 de desembre del 2013, la primera vegada que la fèiem sencera el Fer i jo, es la meva segona vegada, però per falta de temps, la primera que va ser la setmana passada vàrem tornar per carretera des de Cubelles a Sitges.

Com que sortim de Sitges, el que farem serà sortir del Caprabo cap a Sant Pere de Ribes, d’allà cap a Vilanova i agafarem l’inici de la ruta que fem habitualment per anar al Pantà de Foix.

Un cop passem el túnel sortint de la urbanització que hi ha després de la Mahle, ens mourem a mà esquerre per un corriol de pujada que ens durà a un camp de golf. Des d’allà agafarem carretera uns kilòmetres, per varies urbanitzacions fins trobar de nou un corriol que passant per darrera de la benzinera de l’autopista que hi ha a la C32 després del peatge ens acabarà duent a la riera que desemboca a Cubelles, la creuem i comencem la ruta.

Son corriols tupits de pujada que es poden fer tots a sobre de la bici, tot i que hi ha algun punt que el cor potser va massa revolucionat o hem de posar el peu per falta d’equilibri o falta de potencia.

Fa com una mena de vuit ja que el primer tros de la ruta va a parar a una urbanització que deu estar darrera de Mas Trader d’on ens desviarem per un corriol estret i que tornarem al mateix lloc al cap d’una estona.

Arribarem a Clariara, just a sobre del Pantà de Foix, tot i que el pantà no l’arribem a veure en cap moment. Es pot allargar un pel més la ruta i arribar a Bellbei, però en el nostre cas sortint de Sitges es un pel massa llarg.

Un cop a Clariana ja tornem, al cap d’uns metres de deixar el poble, arribem a un creuament on hi ha un corriol de baixada molt llarg i divertit. No es perillós, potser hi ha massa pedres, però si es baixa amb suficient velocitat, es salten les pedres per sobre. Arribem al final del corriol i ens trobem al creuament que hem fet abans.

Seguim pista amunt fins a trobar la carretera, tardarem uns quants kilòmetres, tots de pujada. Un cop a la carretera, pedalem uns metres i ens desviem per un carrer d’urbanització sense serveis, no té llum ni asfalt i agafem una mena de vall o riera natural de baixada, es la segona i última baixada del dia. Es menys perillosa que la primera, però hem d’anar en compte, hi ha un troc en mig de la pista, a l’alçada del pit que ens obliga a parar, passar la bici i tornar a pujar, no es pot passar per sota per molt que ens acotem.

Un cop a baix de tot, trobem de nou la carretera, que seguirem i ens durà a Cubelles. D’allà cap a Vilanova per una carretera interior de ciment paral·lela a la C31. Ens desviarem en un parell de kilòmetres passant per sota de la C31 a mà dreta, on anirem ciclant fins trobar la carretera antiga de Cubelles a Vilanova que seguirem uns 200 metres, ens desviarem de nou a mà dreta on marca que hi ha un càmping i d’allà per corriols anirem a parar a l’inici del passeig de Vilanova i la Geltrú, que un cop passem pel túnel la via del tren, farem sencer fins arribar al Far.

Seguirem recte el carrer que creua el pont de la riera de la platja del Far i creuarem de nou la via del tren per un pont petitet. A partir d’allà hi ha pista fins a Les Cases de Mar i seguirem per pista fins al parking de la discoteca Atlàntida. Només harem de posar peu en una pujada de 4 o 5 metres que es fa un pel complicada, si més no per mi, la resta es factible i relativament ràpid, ja que no ens encigalem fent trialeres, anem de tornada. La ruta la fem acabar al passeig de Sitges, que cadascú l’acabi on li sigui més còmode.

Com a dificultat, no ho es gaire, es un terreny més humit que el Garraf que fem habitualment, el desnivell ronda els 1000 metres i per kilòmetres uns 64, contant que la ruta realment son uns 45 i la resta es aproximació des de Sitges a Cubelles i tornada. Les primeres pujades des de Cubelles per corriols son dures i llargues, però es fan entretingudes, pot passar que per falta de tècnica o cames s’hagi de caminar uns metres, però personalment no crec que tingui altre complicació.

Us deixo un vídeo que hem gravat baixat el corriol llarg des de Clariana tornant, personalment crec que es el millor tros de la ruta en baixada, la pujada des de Cubelles es la millor pujant.

 

Total distance: 63969 m
Total climbing: 1218 m
Total descent: -1240 m
Download file: Clariana.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix