Es una ruta que hem fet nova aquest febrer del 2020, no l’havíem feta abans. Es de nivell mig-alt, bàsicament per temps, no pas per dificultat, es fa tota sencera sense fer peu a terra, però a ritme son quasi 4 hores, i surten uns 60 quilòmetres aproximadament. La ruta que hi ha penjada, la he arreglat amb un parell d’errors que vaig cometre i he retallat l’arribada i la sortida des del Caprabo del Polígon Mas Alba de Sitges.

Es surt pujant el Camí de la Fita, un cop a d’alt cap als Caçadors i la baixada, en aquest cas, la fem pels Holandesos i la Casa Nova, tot i que es pot seguir recte i anar a parar al mateix lloc, sense fer el corriol de baixada.

Un cop a baix, es puja cap a la Plana Novella, per Jafra.

Des de la Plana Novella, seguint la pista que ens dur a Begues, fins arribar a Begues i allà anem a la dreta, per la pista que hi ha just al costat de la carretera principal, per arribar a la rotonda i entrar al poble.

Fins aquí, es com si anéssim a fer la ruta del Purgatori per les Terres Vermelles, però sense entrar a les Terres Vermelles. Es va fent ziga-zaga pels carrers del poble i pujant, fins arribar a una pista que hem de seguir.

El dia que vàrem fer la ruta hi havia una boira que no es veia més de 20 metres davant, per tan no podem dir quines vistes hi havia ni que es veu per tenir-ho com a guia.

El camí puja, hi ha algun punt que puja molt, tot i que no cal fer peu en cap moment, s’ha de posar tot el que durs a la bici. La pista de pujada esta encimentada, però de fa molt de temps, i el ciment esta gastat, fins el punt que surten els filferros del mallat de sota. S’ha de vigilar que no hi hagi cap filferro que es pugui clavar a la roda.

Un cop a dalt, s’agafa una carretera secundaria, estreta i que la fem durant uns metres, potser uns 200 metres, no més. S’arriba a una subestació elèctrica, hi ha un cartell que ho indica, esta en català, però l’accent d’elèctrica esta posat com a tancat en contes d’obert, esta mal escrit.

Passem pel costat de la subestació i seguim pujant, i arribem al punt més alt, on hi ha dos dipòsits d’aigua. Allà just es el Cim del Montau, al darrera dels dipòsits, a l’altra banda de la pista, hi ha una creu amb un punt de geolocalització de l’exercit.

Parada per fer la foto de rigor i seguim el mateix camí. Hi ha un punt on la pista va cap a la dreta, i el track del GPS segueix recte, es una trialera molt interessant, amb molta pedra solta, poc perillosa si no es va ràpid, i que en poc empalma de nou a la pista que veníem baixant, però que no esta en gaires millors condicions que la trialera.

Arribem a la cantera, esta senyalitzat, i hi ha un grau d’inclinació de baixada molt important, suposo que fer la pujada al cim de Montau en sentit contrari significa fer peu en algun punt per aquesta baixada.

Un cop a baix de la pista, arribem a la carretera de Begues a Olesa de Bonesvalls, creuem la carretera amb cura i hi ha una pista que ens durà a Begues, primer hem de passar una cadena.

El camí no té pèrdua, té un parell de punts on es complica la pujada, bàsicament al creuar la riera, però son un parell de punts que suposo que es poden fer be de pujada amb sec, però en el dia que hem fet la ruta per primer cop estava molt humit i amb fang.

Just després de passar el punt de la riera, uns metres més endavant arribem a una pista ampla, que seguint-la sense cap pèrdua arribem a una masia, ja a Begues. No entrem a la masia, anem a la dreta per anar a buscar una pista que hem d’anar seguint, tot i que trobarem un parell de punts amb una cadena i un cartell de no passar, propietat privada.

S’ha de passar amb cura, i en cas de trobar el propietari, ser amables i educats, habitualment amb educació, ningú farà cap disbarat.

Arribem a una nova masia, i agafem la pista de la dreta, passant una cadena, seguim la pista i uns metres més endavant, girem a la dreta, per una pujada amb molta pedra, dura, però que es pot fer i que acaba amb un corriol estret de pujada, factible que ens deixa a la masia que hi ha al cap de munt de tot de la pista de la Plana Novella a Begues.

Aquí es pot tornar pel mateix camí que hem fet abans, però en el cas de la ruta, creuem la pista ampla, i entrem en un corriol estret, el de l’esquerre puja, anem al de la dreta que baixa i ens porta a un corriol estret, factible i no perillós que va paral·lel a la pista principal, fins que trobem un cruament, agafem la pujada de la dreta, fins arribar a una cadena, que es passa per l’esquerre i estem de nou a la pista principal de la Plana Novella a Begues.

Tornada cap a la Plana Novella pel mateix camí que havíem fet abans en sentit contrari, però just al creuament, ja asfaltat, de Begues, d’on venim, la Plana Novella recte, a la dreta a Can Grau i Olivella i a l’esquerre cap a Vallgrassa, anem cap a Vallgrassa, passant la cadena.

Des de Vallgrassa, pugem cap a la carretera del Rat Penat, creuem la carretera amb molta cura, tot i que hi ha un pas de zebra, els cotxes van molt ràpid. I creuant de nou la cadena seguim la pista fins trobar de nou una altre cadena i entrem a la pista que ve de Campdasens i Can Lluçà.

Anem a la dreta, ja de tornada, fins arribar de nou als Holandesos i al camí que hem fet al matí en sentit contrari. Arribem als Caçadors, i baixem la Fita. Per arrodonir-ho, hi ha marcada la trialera del revolt baixant, si no ve de gust, es baixa per pista i llestos. Arribem de nou al Caprabo, on hem sortit unes hores abans

Total distance: 59063 m
Total climbing: 1586 m
Total descent: -1586 m
Download file: Cim del Montau.gpx

Digues si t'ha agradat

Comparteix