És una sortida llarga i no gaire dura, si no per la distància. L’única pega que té és que hi ha un tros important de carretera i els que anem amb BTT ja sabem que l’asfalt és perillós, sempre hi ha algun “sonat” amb cotxe que pot ser que no ens vegi.

Bé, en resum: sortim de Sitges des del Caprado, arribem al Collet de la Fita, passem les “Bassures” i el camp de tir dels Caçadors. Baixem cap a Jafre i passem el poble, pugem de nou cap a La Plana Novella, un cop arribem a la Plana, creuem el temple Budista pel mig i sortim pel pàrking. Seguim la carretera recte en direcció a Begues, un cop s’acaba l’asfalt seguim per pista, amb un munt de pujades i baixades exagerades, costa molt de pujar i la baixada és molt ràpida. Fem una pujada forta i al cap d’amunt trobem a l’esquerra una masia i a la dreta un cartell que diu residència canina, ara només ens falta l’última baixada forta i l’última pujada forta, després ja baixem ràpidament cap al poble de Begues. Un cop arribem al poble, trobem una rotonda.

Nosaltres aquesta vegada hem anat directament a l’esquerra direcció cap a Olesa de Bonesvalls, però es pot entrar al poble i creuar-lo pel ben mig, hi trobareu una plaça amb grava i uns bancs i just al davant dels bancs una fleca, que segons com aneu de gana és molt agraïda d’utilitzar.

Seguim la carretera direcció a Olesa de Bonesvalls, tenim 10 kilòmetres de carretera amb poc espai pels ciclistes i on segur que trobeu algú que es pensa que à en un rally. Com que es fa tota amb baixada és ràpida, agafareu puntes de 45km/h i la majoria de km els fareu amb una mitja de 30km/h, per tan no és gaire estona.

Un cop a Olesa, seguim la carretera com si sortíssim del poble després del pont de la riera i justament al primer revolt que hi ha a mà dreta a la carretera, la deixem per una pista que hi ha a mà esquerra, compte en creuar la carretera.

Ara ens toca pujada constant però no molt dura fins a arribar a l’avenc de l’Esquerra, a partir d’allí hi ha uns metres amb una pujada més dura, però com que és al final és fàcil de fer. Un cop a dalt de tot, seguim per la pista que es manté en alçada i es pot descansar de la pujada. Un cop veiem el cartell que indica Can Grau a mà esquerra, girem i baixem per una trialera senzilla, es pot fer de pujada amb BTT sense problemes, hi ha pedres grosses soltes però no són problemàtiques. Un cop a Can Grau, sortim i anem a buscar la trialera del GR5 (Tornillo) que després d’una última cremada de muscles de cames i mans ens durà, sense haver de posar peu a terra fins a l’encreuament que hi ha entre els Massets, Sant Pere de Ribes i Olivella, també conegut com a Quatre Camins.

Un cop allí ens decantem per tornar cap a Sitges, fem la baixada dels Massets, compte que és ràpida i podeu trobar algú que puja, i seguim cap a Cal Porto per la pista normal. Trobem el encreuament de Jafre que hem agafat a l’anada i tornem pel mateix camí cap a Sitges.

Pujada dura fins als Caçadors baixada per la trialera/drecera de rigor i arribada al Caprabo i a casa.

Hi ha variacions d’aquesta ruta, la Begues a Olesa per pista fa el mateix però estalviant els 10km de carretera i que acaba sortint a l’avenc de l’Esquerra, però té molt més desnivell, és més dura, però menys perillosa.

Total distance: 47017 m
Total climbing: 1924 m
Total descent: -1917 m
Download file: Begues-olesa_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix