Ruta senzilla, amb poc desnivell i ràpida, perfecte per fer amb una bici de gravel.

Surt del Caprabo del polígon Mas Alba de Sitges, i va cap a Sant Pere de Ribes, els primer metres son per carretera.

Es baixa cap a Les Casetes d’en Portacreu. El corriol de baixada esta un pel just de terra i hi ha alguna pedra, es pot fer amb cura si es va rígid, si es va amb doble, no hi ha problema.

Agafem el desviament de la dreta que ens dur cap a Can Lloses a Sant Pere de Ribes.

Allà agafem la carretera de Sant Pere de Ribes a Olivella, i fem uns quilòmetres fins trobar a la dreta la pista que et dur al Mas de Can Giralt.

Hi ha un punt on la pista es dur a la dreta, cap al mas, es pot seguir recte, que es per on tornarem, i a l’esquerre es baixa per entre mig de les vinyes, es creua la riera i es puja fins a la carretera d’Olivella de nou.

Si ha plogut en els últims dies ens podem trobar la riera amb aigua i fang i no poder passar. En aquest cas, no agafar l’entrada a la pista del Mas de Can Giralt, seguir recte per la carretera, puja un parell de quilòmetres i apareix al mateix lloc.

Creuem la carretera i entrem a la urbanització de Mas Milà, la creuem amb cura, hi ha cotxes, i agafem de nou pista.

Hi ha corriols per evitar la pista, però en el cas de la ruta, es per pista i es una ruta molt ràpida.

Anem seguint el track fins arribar a sota de Viladellops, on tenim un corriol que puja i que agafem fins al final, pujant i guanyant un pel de desnivell, es factible, tot i que té algun punt on hi ha una mena d’esglaons que si no s’ha fet mai, por fer que haguem de posar el peu a terra.

Un cop a la pista de nou, seguim pujant fins arribar a Can Trabal, la part alta de la urbanització on hem entrat abans.

Des de Can Trabal fins al dipòsit d’aigua encara ens queda pujar un pel més, i ho fem per un corriol estret en contes de fer-ho per la pista, tot i que dur al mateix lloc.

Un cop al dipòsit baixem per pista fins a la carretera que va fins a Can Trabal, la creuem i seguim per la pista fins a una casa rural que ja esta dins del terme de l’Arboçar de Dalt.

Vigilar al creuar la casa rural, passem pel mig i potser hi ha gent, s’ha de vigilar de no anar molt ràpid que no ens enduguem cap ensurt.

Un cop a la carretera entrem al poble, i el creuem.

Deixem l’entrada a l’esquerre que puja cap a Les Gunyoles i agafem la següent entrada que ens dur cap a Les Cases Blanques, una casa rural.

Seguint la pista sense deixar-la per res, que es ràpida i puja, però poc, anem a parar a la pista que fem habitualment per anar a Les Gunyoles, seguim de tornada cap a Olivella.

Hi ha un tres de creuaments que hem d’agafar el camí de la dreta.

El tercer creuament es dona amb una cadena, es a l’esquerre.

Habitualment està tancat a part de amb la cadena, amb un fil elèctric, ja que hi ha cavalls, deixeu-ho tot com estava, obriu el tancament, passeu i torneu a tancar.

Seguint per la pista sense deixar-la fins arribar de nou a la carretera d’Olivella.

Pugem per la carretera uns metres, per arribar a una masia que es diu Can Suriol.

Just abans de passar el pont que passa per sobre de la riera, baixem a la dreta, creuem la riera i per pista anem seguint la riera fins arribar al camp de futbol de Mas Milà.

En cada punt on hi ha riera, si ha plogut a la última setmana es molt normal trobar-hi algun toll d’aigua o fang.

Des del camp de futbol, per la pista que hi ha a sota, anem seguint-la cap al Mas de Can Giralt, on hem fet abans el camí cap a la riera entre les vinyes.

Aquest cop l’agafem de tornada, ja hem fet tota la volta, ara el camí de tornada es el mateix que el d’anada, amb l’excepció que en contes d’agafar la carretera on ens hem desviat abans en sentit contrari, anem per una pista a la dreta per baixar per una trialera molt senzilla, que torna a creuar la riera i ens deixa just abans de creuar el pont de pedra.

Si ha plogut, millor seguir recte i evitar creuar la riera, serà un fangar segur.

La tornada exactament igual que l’anada, per carretera fins a Can Lloses i d’allà cap a Sitges passant per les Casetes d’en Portacreu i acabem la ruta al Caprabo de nou.

Surten 38km amb un desnivell d’uns 500 metres, es pot fer amb menys de 2 hores a un ritme per sobre de 20km/h estan un pel en forma, es una ruta senzilla, un pel llarga, però que es pot fer tranquil·lament sense cap perill.

Aquí us deixo el track, gaudiu.

Total distance: 38336 m
Total climbing: 637 m
Total descent: -637 m
Download file: Arbocar_de_dalt.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà l’opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix