Sortim de la plaça del poble de Villanueva de Jiloca direcció a Valdehorna, seguim per la carretera d’entrada al poble des de la carretera general de Daroca a Molina d’Aragón, creuem la carretera i ens anem cap a Balconchán.

Una vegada allí, pugem per la carretera antiga tot el port de 900 metres fins a 1200 metres, en poc més de 3 quilòmetres, és la pujada més dura de la ruta, però tenim l’avantatge que és per asfalt, una vegada a dalt ens anem cap a Santed.

Creuem el poble i hem de saltar el quitamiedos de la carretera per agafar una altra caminet que ens portarà a Gallocanta (poble). Des de Gallocanta, podem divisar ja la Laguna i ens anem cap a l’Ermita que hi ha just davant del poble de Gallocanta.

Donem la volta a la Laguna, amb una mitjana de 25 quilòmetres per hora, sense massa problemes i amb uns 25 quilòmetres que són completament plans. Sortim a la carretera direcció a Tornos i fem just uns 100 metres per anar-nos a mà esquerra per un camí rural fins a Tornos.

Creuem el poble de Tornos i seguim per una pista creuant una vall fins a Burbáguena. Aquesta és la part més llarga sense tenir cap poble a prop. Des de l’alt de Burbáguena, ja veient el poble, ens queden els últims 11 quilòmetres baixant fins a Villanueva.

Passem per Báguena, Sant Martín del Rio i ja estem de tornada al poble.

La ruta a ritme l’he fet en 3 hores i quart. Són 70 quilòmetres i poc, amb bastants pobles on poder carregar aigua o bars on parar a prendre qualsevol cosa.

És una ruta llarga però que es fa amb un ritme de velocitat molt alt i sense massa complicació, l’única complicació és la calor i els quilòmetres, però no hi ha dificultat.

Total distance: 70002 m
Total climbing: 1200 m
Total descent: -1211 m
Download file: Vuelta_laguna_course.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

 

Aquí teniu unes fotos de la ruta
[maxgallery name=”vuelta-a-la-laguna-de-gallocanta”]

 

[maxgallery id=”5600″]
[maxgallery name=”vuelta-a-la-laguna-de-gallocanta”]

Digues si t'ha agradat

Comparteix