La ruta passa per: Valdehorna, Balconchán, Santed, Gallocanta, Berrueco, ValdesanMartín, Valdehorna i Villanueva de Jiloca

Sortim de Villanueva de Jiloca per la rambla principal direcció a Valdehorna, creuem el poble i anem a l’entrada del poble per la carretera principal. Creuem la carretera i seguim per una pista direcció a Balconchán, allí comencem a pujar el port per carretera secundària, asfaltada però amb cap ús.

Una vegada arribem a 1200 metres, baixem direcció a Santed. Veurem el castell de Santed i ens dirigim cap a ell.

Creuem Santed i ens anem al final del poble a mà esquerre, veiem un cartell que marca PR cap a Gallocanta.

Ho seguim durant uns metres, i ens veiem obligats a creuar a la Carretera principal, ja que han fet la nova carretera damunt de l’antiga pista, a uns 50 metres ens fiquem a l’esquerra direcció a un camp de tir.

A l’encreuament, ja en pista, ens anem a la dreta, hem de vorejar l’última muntanya que ens separa de la Llacuna de Gallocanta. En uns 4 quilòmetres veiem la Llacuna, ens obliga a sortir a la carretera i seguim per ella fins a creuar el poble de Gallocanta, a la sortida del poble, a mà esquerra agafem la segona sortida que marca camí del cid amb un cartell rosa, seguim la pista principal fins que ens queda Berrueco a mà esquerra a uns 90 graus, agafem una pista que puja directe al poble, creuem el poble i sortim per la part posterior seguint el PR que marca Tornos i Castejón de Tornos.

Al creuament de Tornos i Castejón seguim per l’esquerra, per una pista dura, en ascensió durant uns quants metres fins a aconseguir els 1175 metres, una vegada allí seguim per aquesta altura uns metres, seguidament baixem a la vall, al primer encreuament a mà esquerra i seguim fins a un segon encreuament que agafarem el camí de la dreta, d’igual diàmetre i ús, direcció a una petita casa de payes que veurem al final.

Una vegada a la casa de pages, seguim recte per una pista amb molt poca circulació, pedres soltes i gran pujada.

Seguim per aquesta pista fins que comença a pujar, és el punt més dur del recorregut, de plat petit i pinyó gran.

Al final de la pujada hi ha una paridera a mà dreta, seguim recte fins a veure de nou la vall després de la segona muntanya. Un altre encreuament ample, anem a la dreta, en uns metres podrem divisar el punt on comença la baixada de Val de Sant Martín.

Una vegada en aquest punt ens anem a la dreta per una pista molt bonica, amb pins i sòl de pissarra, trobem un cartell de camí tallat en 100 metres, ens anem cap a aquest camí.

Hi ha una cadena que hem de saltar i seguim per una preus pista ampla amb poca dificultat i gran velocitat. Al final de la pista trobem una altra cadena que hem de saltar de nou.

A l’encreuament a mà esquerra cap a Val de Sant Martín, pugem uns metres i al final de la pujada albirem a mà esquerra Val de Sant Martín i a mà dreta el cementiri de Valdehorna, ens anem a Valdehorna, seguim per la pista principal cap a Villanueva de Jiloca per la rambla principal, acabem la ruta de nou a la plaça del poble.

És una ruta per fer en unes 3 hores aproximadament, amb 3 punts durs, el primer port de 900 metres a 1200 metres per asfalt sortint de Balconchán, la segona i tercera sortint de Berrueco cap a Val de Sant Martín. La tercera és forta pel tipus de paviment, i grau de pujada, però és curta i es pot fer sense major esforç. Són 48 quilòmetres de ruta dura, de les més dures que he fet a la zona.

Total distance: 47557 m
Total climbing: 1053 m
Total descent: -1056 m
Download file: Santed-Gallocanta-Berrueco.gpx

Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.
 

Digues si t'ha agradat

Comparteix