Sortim de la plaça del poble de Villanueva de Jiloca, seguim el riu Jiloca passan per San Martin de Rio, Báguena i Burbáguena.

Una vegada en Burbáguena seguim per una carretera asfaltada a mà dreta, comencem a pujar. En poca estona acaba la carretera i comença una bonica pista de terra, ens veurem obligats a posar plat mitjà i un parell de pinyons i cap amunt. Passem per diversos sembrats, al final arribarem a Tornos.

Creuem la carretera i ens fiquem en Tornos, a la sortida a mà esquerra hi ha una pista que marca una església, ens hi fiquem, al poc veurem un cartell que marca Laguna de Gallocanta, seguim el cartell.

Ens apropem a la Laguna, el punt més proper està a uns 50 metres de la Laguna, al poc comencem a girar dirección a Berrueco que és el poble més proper que veurem.

Creuem Berrueco i seguim per la pista principal, de seguida ens anem a mà esquerra, comença la pujada per una pista poc transitada però amb molta vegetació.

Una vegada en el cim, baixem i ens trobem en una vall que hem de sortejar, seguim recte i passem per una pista poc transitada i amb poc grau però amb dificultat a causa del ferm uniforme, una vegada superat aquest punt que és el més alt de la ruta, baixem fins a trobar un encreuament on marca, Camino del Cid, seguim recte i arribem a un punt on divisarem tota la vall del Jiloca.

És molt bonic parar i deleitar-se un moment amb la vista, es pot veure tota la vall, a mà esquerra veiem Val de Sant Martin, baixem, creuem el poble, i seguim per la pista principal.

Després del segon desviament a mà esquerra, on deixarem un senyal del PR en groc i blanc, pujarem (per la tercera entrada) dirección a Valdehorna.

Abans d’arribar a Valdehorna, veurem a mà esquerra el cementiri, ens anem a la dreta creuem una entrecreuada de 4 camins i seguidament si seguim recte anem a Sant Martín del Rio, si anem a l’esquerra ens anem cap a Villanueva de Jiloca de nou, baixant per la rambla principal i trobant-nos de nou a la plaça del poble.

En aquest cas seguim recte i passem per Sant Martin del Rio, arribem a Villanueva pel Camino Alto.

Total distance: 49662 m
Total climbing: 870 m
Total descent: -882 m
Download file: Villanueva de Jiloca - Gallocanta.gpx
Per descarregar la ruta en format GPX has de fer un click al botó de sota de la gràfica que diu “descargar” amb el botó dret del ratolí i “guardar link como”, et donarà la opció de guardar-ho en format .GPX al teu ordinador. Si et cal ajuda fes click aquí.

Digues si t'ha agradat

Comparteix